Pirteä haastaja, väsynyt ennakkosuosikki

LIIGA / Ennakko
Oulussa viime aikoina hieman väsyneeltä vaikuttanut Kärpät saa vastaansa pirteästi esiintyneen SaiPan. Kärpät pelasi aneemisesti perjantaina Hämeenlinnassa SaiPan valmistautuessa rauhassa elintärkeiden pisteiden metsästykseen.

Kuntokäyrät

Yllä mainituista lähtökohdista voi jo arvata mikä tulee olemaan pelin kuva varsinkin ottelun alussa. SaiPa vie ja Kärpät vikisee.

Kärpät on pelannut viime ottelut tulosten valossa varsin ailahtelevasti, mutta pelillisesti tasaisen vaisusti. Kärpät voitti tiistaina TPS:n Oulussa Juha-Pekka Haatajan jatkoaikamaalilla, mutta hävisi perjantai-iltana HPK:lle Hämeenlinnassa lukemin 2-1.

Kärpistä kovimmassa vireessä on tällä hetkellä tammikuun kuukauden pelaajaksi valittu Haataja sekä vastikään Kärppien kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen allekirjoittanut Ivan Huml.

SaiPa on pelannut viime aikoina vahvasti. Joukkue on peräti kahdeksan ottelun pisteputkessa. Lappeenrantalaiset kohtasivat tiistaina Jokerit Kisapuistossa. Saaliina oli piste voittolaukauskilpailussa kärsityn tappion jälkeen.

SaiPan tehoduo viime peleissä on ollut Jarno Koskiranta sekä ehkä hieman yllättäen neloskentässä pelaava Tomi Leivo.

Ratkaisun paikat

Kärpät pelasi perjantai-iltana Hämeenlinnassa, kun taas SaiPalla on takanaan huomattavasti leppoisampi alkuviikko. Lappeenrantalaiset ovat voineet valmistautua peliin hyvin, kun taas Kärpät palaa Hämeenlinnasta vasta myöhään yöllä. Vieraat tulevat taatusti vahvasti ottelun alkuun ja tähän kotijoukkueen täytyy pystyä vastaamaan pienestä turnausväsymyksestä huolimatta.


Lauantaina Ivan Huml katselee korkeuksiin kultakypärä päässä.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

Kärpät muokkasi kärkiketjunsa uuteen uskoon tämän viikon otteluihin. Tiistaina esitellyt uudet koostumukset eivät kuitenkaan toimineet täysin kahden ensimmäisen ketjun osalta. Jari Viuhkolan jääminen sivuun vesitti ketjukokeilut heti kättelyssä ja lauantaina Kärpät pelaakin hyvin tutunoloisilla ketjukoostumuksilla.

Kotijoukkuetta on vaivannut viime peleissä tietynlainen aneemisuus. Luistin ei ole liikkunut aivan toivotulla tavalla ja peleissä Kärpät näyttää olevan jatkuvasti potkun tai pari vastustajaa jäljessä. Energistä SaiPaa vastaan tällaiseen ei ole varaa.

SaiPaa koko kauden vaivanneet tiukat yhden maalin tappiot ovat kääntyneet viime aikoina voitoiksi. Tämä on ruokkinut joukkueen itseluottamusta, mikä heijastuu suoraan tuloksiin.

Joukkueesta on lisäksi löytynyt maalintekovoimaa jokaisesta ketjusta.

SaiPa elättelee vielä haaveita jopa pudotuspelipaikasta ja joukkue antaa jokaisessa pelissä kaikkensa. SaiPan energisyys tulee olemaan myrkkyä väsyneelle Kärppä-joukkueelle. Joukkueiden vireystila tulee olemaan yksi lauantain ottelun ratkaisutekijöistä.

Kokoonpanot

Kärpiltä on sivussa olkapäävammasta toipuva Mikko Lehtonen sekä pernan repeämästä toipuva Miikka Salomäki. Hermovenähdyksestä kärsivä Jari Viuhkola jättänee pelin myös väliin. Hämeenlinnassa juuri ennen ottelun alkua kokoonpanosta pois jääneen Ville Mäntymaan pelaaminen on myös epävarmaa.

SaiPan sairastuvalla on hiljaista. Kokoonpanosta sivussa on ainoastaan kylkivaivasta kärsivä Anssi Löfman.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle