Oulussa mielenkiintoinen kiekkoilta

LIIGA / Ennakko
Oulun Kärpät kohtaa tiistai-illan ottelussa vieraat Lappeenrannasta. SaiPan ja Kärppien molemmat tämän kauden ottelut ovat päättyneet tasapeliin. Kolmas kerta toden sanoo? Illan annissa luvassa myös The Pasia ja Tenkratin paluu.

Sitä tikulla silmään, joka vanhoja muistelee. Oli miten oli, kaksi edellistä kamppailua Kärppien ja SaiPan välillä ovat todellakin päättyneet pistejakoon. Syyskuussa pelatussa ottelussa Kisapuistossa päädyttiin tulokseen 4-4 ja lokakuun puolen välin kamppailussa Raksilassa 1-1 tulokseen. Ville Immonen tasoitti tuolloin vain pari minuuttia ennen loppua.

Viime ottelussa Espoossa Kärpät töpeksivät jälleen johtoaseman viime minuuteilla, mutta onnistuivat voittamaan jatkoajalla. Ottelu oli jo Kärppien yhdeksäs jatkoajalle mennyt peli. Näistä Kärpät on voittanut viisi ja neljä ottelua on päättynyt tasapeliin. Hyvä suoritus, mutta kertoo jotain joukkueen pelaamisesta johtoasemassa.

SaiPalla on allaan kaksi tappiota: JYP ja TPS nitistivät pisteet lappeenrantalaisilta. Joukkueen tulisi saada ehdottomasti apua maagiselta Vladimir Machuldalta, jonka tehot ovat jääneet varsin vaisuiksi.

Illan juhlakalu

Epäilemättä ottelun seuratuin pelaaja on SM-liigaan palaava Petr Tenkrat. Kladnon raketille on torilta kantautuneiden tietojen mukaan luvassa lämmin vastaanotto. Tenkratin paluu tuntuu olevan oululaisille iso asia, jonka toki ymmärtää: Tenkrat pystyy parhaimmillaan olemaan koko liigan paras pelaaja. Alkukausi on ollut Tenkratille katastrofaalinen. Pelituntuma voi myös olla hukassa, koska mies pääsi jäälle pitkästä aikaa sunnuntaina.

Tenkrat tullaan sijoittamaan Jari Viuhkolan ja Brad Smythin vierelle. Tältä ketjulta on lupa odottaa kauden edetessä koviakin tehoja. Janne Pesonen ja Brett Lievers ovat päässeet tauon tauottua todella kovaan iskuun, joten Kärpillä on esittää kaksi vahvaa pisteisiin pystyvää kentällistä. Taustatukea antaa Sakari Palsolan trio.

Sairastuvalta kuuluu hyviä uutisia: Antti Aarnio palaa Palsolan kenttään ja Pekka ”Jumalan käsi” Saarenheimo neljännen kentän keskelle. Blues-ottelussa kokoonpanoon palasivat jo Henrik Juntunen ja Oskari Korpikari. Lasse Jämsen on tipahtanut ylimääräiseksi hyökkääjäksi.

Taktiikan riemuvoitto?

Viime Oulun ottelussa SaiPan valmentaja Petri Skriko oli todella tyytyväinen omiensa esitykseen.

- Lähdimme puhtaasti rikkomaan taitavan kotijoukkueen peliä ja puolustamaan, Skriko totesi ottelun jälkeen.

Totta. SaiPa onnistui omassa taktiikassaan loistavasti ja pystyi omalla pelillään tyrehdyttämään kotijoukkueen hyökkäykset. Epäilemättä saman taktiikan tulee onnistua myös tässä ottelussa. Maalissa pelannee jälleen Juha Kuokkanen. Ottelussa on selkeä yllätysmomentti. Suuri yleisö odottaa Kärppien voittoa, mutta onnistuneella pelillä SaiPalla on kaikki mahdollisuudet.

Viime Oulun vierailulla Pasi Nielikäinen oli yksi joukkueensa ratkaisevista pelaajista. Pasi keskittyi omaan peliinsä ja pystyi järkevillä ratkaisuilla auttamaan joukkuettaan. Asetetaanko Nielikäinen ottelussa Tenkratin pysäyttäjäksi?

Joukkueen ykköstykiksi ja johtohahmoksi on noussut Petr Sachl. Puolustuspäässä Kärppien kasvatti Petri Kokko on ollut jälleen vakuuttava. Mies on noussut puolustajien pistepörssissä kärkisijoille.

Kokonaisuutena ottelusta on tulossa todella mielenkiintoinen. Tenkratin paluu, Nielikäinen ja toisen voitto. Tämä ottelu ei pääty tasapeliin – ehkä.

» Lähetä palautetta toimitukselle