TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Kärppämuuria murtamaan – SaiPa pakkovoiton edessä Oulussa

LIIGA / Ennakko
Katkeaako SaiPan selkäranka lauantaina Oulussa?
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
SaiPa hakee lauantaina Oulun Raksilasta välieräsarjan avausvoittoa Oulun Kärpistä. Saavuttaakseen tämän SaiPan täytyy uskaltaa pelata alusta loppuun.

Kärpät ja SaiPa kohtasivat perjantaina Lappeenrannassa liigan välierien toisen ottelun merkeissä. Kärpät oli tyly vieras, sillä se iski ottelun avauserässä kaksi maalia reiluun viiteen minuuttiin ja keskittyi sen jälkeen puolustamaan.

Loppusummerin soitua taululla komeilivat lukemat SaiPa 1 Kärpät 3. Torjutut laukaukset olivat: Kärppien Tomi Karhunen 35 kertaa ja SaiPan Jussi Markkanen 11 kertaa. Laukauksia Kärpät blokkasi kolmisenkymmentä. 

Pelkästään tilastoista näkee helposti, mikä oli pelin kuva Lappeenrannassa. Kärpät iski tehokkaasti ja puolusti vielä tehokkaammin. SaiPa löi päätä seinään täydet 60 minuuttia.

Lappeenrantalaiset toimittivat kiekkoa maalille, mutta eivät päässeet irtokiekkoihin alkuunkaan. Se on suurin ongelma, joka SaiPan pitää yön aikana korjata. Miten, se on kokonaan toinen kysymys.

− Niin, se on hyvä kysymys. Ei siinä muu auta, kuin toimittaa kiekkoa maalille ja mennä tappelemaan niistä, SaiPa-luotsi Pekka Tirkkonen mietiskeli tv-haastattelussa ottelun jälkeen.

SaiPan pitää uskaltaa pelata alusta saakka

Kärpät on onnistunut kahdessa ensimmäisessä pelissä tappamaan SaiPan hurmoksen täysin. Perjantain otteluun lappeenrantalaiset lähtivät yllättävän varovasti. Lauantaina SaiPan täytyy uskaltaa pelata ensimmäisestä minuutista alkaen. Viimeksi Oulussa se tuotti maalin alle minuutin pelin jälkeen.

SaiPan täytyy saada etenkin kiekotonta peliään tiiviimmäksi. Viisikon etäisyydet repsahtavat välillä liian suuriksi. Kärppien kohdalla tämä on paljon paremmalla mallilla ja se tuo oululaisten pelaamiseen rauhallisuutta, vaikka vastustaja paineistaa ajoittain todella rajusti.

Kärppien alivoimapelaaminen on rautaista, sillä oululaiset selvittivät 13 alivoimaa ennen Per Savilahti-Naganderin ylivoimaosumaa perjantain ottelun päätöserässä. Myös ylivoimapeli Kärpillä toimii hyvin. SaiPalla molemmissa riittää petrattavaa.

Kärpille tuoreita jalkoja

Lauantain ottelun Kärpät tuo kokoonpanoon tuoreita miehiä. Muutokset koskevat luultavasti oululaisten neloskenttää, sekä mahdollisesti yhden puolustajan vaihtamista.

Oululaisten maalivahtikysymys on mielenkiintoinen. Karhunen on pelannut hyvin, eikä mitään pelillistä syytä Jussi Rynnäksen pelaamiselle ole. Nähtäväksi jää, antaako kärppäluotsi Lauri Marjamäki Karhuselle lauantaina lepovuoron.

SaiPan kokoonpanosta puuttui perjantaina hyökkääjä Patrick Davis. Menetys oli suuri. Nähtäväksi jää, pystyykö Davis pelaamaan lauantaina. Maalilla jatkaa Markkanen.

Seuraa Heitä

Ivan Huml #71 | Pirati Chomutov

Laitahyökkääjä

Suuriin otsikoihin tottunut hyökkääjä on jäänyt aavistuksen sivurooliin ykkösketjun loistaessa. Kävi kierroksilla välieräsarjan avauksessa. Joko lauantaina räjähtää?

Jussi Markkanen #27 |

Maalivahti

Kunto täysi arvoitus. Torjuntaprosentit parista viime pelistä eivät mairittele. Pystyykö pelaamaan? Jos pystyy, missä kunnossa on? Elintärkeä pelaaja SaiPalle.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Kärpät M S P
1.Mika Pyörälä 2 7 9
2.Juhamatti Aaltonen 3 4 7
3.Ville Pokka 2 3 5
4.Adam Masuhr 1 3 4
5.Lasse Kukkonen 1 3 4
SaiPa M S P
1.Dan Spang 1 5 6
2.Per Savilahti-Nagander 4 0 4
3.Jesse Mankinen 2 1 3
4.Ville Hämäläinen 1 2 3
5.Ville Koho 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle