Kärpät finaalipaikkaa saalistamaan

LIIGA / Ennakko
Keskiviikkona taistellaan jälleen.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Kärpät ja SaiPa iskevät keskiviikkoiltana yhteen Oulun Raksilassa viidennen välierän merkeissä. Kärpät johtaa sarjaa lukemin 3-1, joten voitolla joukkue nappaa paikan kevään finaaleissa.

Edellinen kamppailu Lappeenrannassa päättyi dramaattisten vaiheiden jälkeen Kärppien eduksi maalein 3−2. Kotijoukkue SaiPa johti ottelua parhaimmillaan jo 2−0 ja näytti jo hetken nappaavan ottelusarjan toisen voittonsa, mutta toisin kävi.

Noin viisi minuuttia ennen loppua Kärpät iski kahteen otteeseen minuutin sisällä ja käänsi puntit täysin ympäri.

Ottelun jälkeen SaiPan Jussi Markkanen sekä päävalmentaja Pekka Tirkkonen antoivat tiukkasanaista palautetta Ben Maxwellin tekemästä voittomaalista.

SaiPan ykkösmaalivahti Markkasen mukaan kiekko oli tilanteessa jo hänen räpylässään, josta Maxwell sen olisi sääntöjen vastaisesti lyönyt pois.

Tuomaritoiminta sai myös oman osansa tiukasta palautteesta.

Toivottavasti SaiPa-leirissä on edellisen ottelun jälkeinen harmitus muuttunut uudeksi taistelutahdoksi, sillä joukkueen pää on tukalasta tilanteesta huolimatta edelleen pinnan yläpuolella. Keskiviikon ottelussa joukkueen ainoa tavoite on sarjan vieminen vielä kerran kotiyleisön eteen Lappeenrantaan.

Maanantain ottelussa SaiPan erittäin aktiivinen peli tuotti Kärpille ajoittain melkoisia hankaluuksia pelin avaamisen kanssa. Hyvin toimivaa reseptiä tuskin SaiPa tuleekaan muuttamaan miksikään tulevaan otteluun. Sillä reseptillä Kärpät on mahdollista kaataa.

Kärpät janoaa finaaliin

Kärpillä on mahdollisuus saalistaa keskiviikkona sen ensimmäinen finaalipaikka sitten vuoden 2009.

Joukkue ei SaiPa-sarjassa ole päässyt aivan samanlaista paraatimarssia esittämään kuin HPK:ta vastaan. Tähän suurin syy on selkeästi yleistasoltaan laadukkaampi vastustaja.

Kärpät nollasi HPK:n täydellisesti huipputiiviillä viisikkopuolustuksellaan. SaiPaakin vastaan puolustus on toiminut, mutta vastaavaa dominointia ei missään vaiheessa ole ollut havaittavissa.

Maanantain ottelussa Kärpät antoi yllättävän paljon ylivoimahyökkäyksiä vastustajalle. SaiPan avausmaali, jonka viimeisteli Jesse Mankinen, syntyikin helponlaisesta 2−1-vastahyökkäyksestä.

Kärppien valmennus on viime ajat hieman sekoittanut kentällisiä ja hakenut oikeita koostumuksia. Edellisen pelin kolmannessa erässä Lauri Marjamäki kokosi jälleen kasaan runkosarjan tehokentän Juhamatti AaltonenBen MaxwellIvan Huml, joka vastasikin ottelun voittomaalista. Nähtäväksi jää, saako kolmikko jatkaa yhdessä myös tulevassa ottelussa.

Tehoilla mitattuna Kärppien paras pelaaja on viime ajat ollut Mika Pyörälä. Kevään pudotuspeleissä on syntynyt kahdeksassa ottelussa tehot 3+8. Runkosarjassa vielä ajoittain hieman vaisusti esiintynyt hyökkääjä on kevään kuluessa löytänyt jälleen oman huipputasonsa.

Tomi Karhunen on esiintynyt Kärppien maalin suulla erittäin vakuuttavasti ja on sysännyt pelikuntoisen Jussi Rynnäksen luukkuvahdin asemaan. Karhusen torjuntaprosentti pudotuspeleissä on veret seisauttava 96,27% ja maaleja yhtä pelattua ottelua kohden on selän taakse uponnut vain 1,10.

Kokoonpanot

SaiPalta viime otteluista ovat olleet sivussa Jakub Cutta sekä Patrick Davis. Etenkin Davisin poissaolo on jättänyt ison loven lappeenrantalaisten hyökkäykseen.

Kärpillä ei loukkaantuneita ole, mutta kaikille halukkaille ei tällä hetkellä pelaavassa kokoonpanossa ole tilaa. Viime pelin huilasivat muun muassa Joonas Komulainen, Mikko Lehtonen sekä Mikko Niemelä. Keskiviikon tarkka kokoonpano selviää vasta pelipäivän aikana.

Seuraa Heitä

Ben Maxwell #49 |

Keskushyökkääjä

Keskushyökkääjä on osunut välierissä jo kolmesti, kun HPK-pelit jättivät tilastoihin kiikaritehot.

Janne Tavi #40 | Karlskoga

Laitahyökkääjä

Tavi iski lauantaina jatkoerässä ratkaisun joukkueelleen ja osui myös maanantain ottelussa. Nähdäänkö keskiviikkona lisää?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Kärpät M S P
1.Mika Pyörälä 2 6 8
2.Ville Pokka 2 4 6
3.Lasse Kukkonen 2 3 5
4.Juhamatti Aaltonen 2 2 4
5.Esa Pirnes 1 2 3
SaiPa M S P
1.Ville Hämäläinen 1 2 3
2.Dan Spang 0 3 3
3.Lauri Taipalus 0 2 2
4.Sami Venäläinen 1 1 2
5.Jesse Mankinen 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle