JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

Yksi tie, ylöspäin!

LIIGA / Ennakko
Viime kauden hopeamitalisti Oulun Kärpät kurkottaa askelta ylöspäin. Joukkue on uusiutunut kovasti, mutta uutta lahjakkuuttakin on tilalle löydetty. Liiga-avaukseen oman lisämausteensa tuo peruskorjauksen ensimmäisen vaiheen kokenut Raksila Areena.

Tenkrat, Ton, Potaichuk, Mettovaara, Pitkänen, Kukkonen, Bannister ja Korhonen. Pitkä lista henkilökohtaista taitoa ja juonikkuutta. Heikompaa saattaisi hirvittää, mutta Kärpissä ei vaivuttu synkkyyteen. Ilkka Mikkola, Ari Vallin, Martin Stepanek ja Lauri Lahesalu vahvistavat puolustusta ja Lasse Jämsen, Jussi Pesonen ja Jason Dawe hyökkäystä. Joukkue ei ehkä ole niin taitava kuin viime kaudella, mutta työmoraali on entistäkin kovempi.

Liian hyvin menneet treenimatsit

Kärpät on useissa spekulaatioissa laskettu sarjan ykkössuosikiksi. Suurin syy tähän on se, että kahdeksasta harjoitusottelusta joukkue voitti kaikki maalierolla 40-9! Hirvittävää jälkeä, etten sanoisi. Samalla on myöskin tiettyjen asiantuntijoiden käsitys joukkueesta hieman puutteellinen, sillä perinteiseen tapaan joukkueiden harjoitusotteluiden lähtökohdissa on suuriakin eroja. Kärpät on harjoitellut todella hyvin ja joukkueen kuntopohjan pitäisi olla ainakin kohdallaan.

Harjoitusotteluiden perusteella Kärppien paras osa-alue tulee olemaan tiivis puolustuskalusto ja sen takana valtakunnan eliittiin kuuluva maalivahti. Kahdeksassa ottelussa omiin on mennyt yhdeksän maalia, joka kertoo omalta osaltaan peräpään toimivuudesta. Roolit ja pakkiparit ovat olleet jo pitkään selvillä, mikä on selkeyttänyt pelaamista. Ilkka Mikkolaa odotetaan jäälle parin viikon sisällä, jonka jälkeen puolustuskalusto on entistäkin vahvempi.

Hyökkäyksessä suurimmat tehot on kerännyt kaksikko Pekka Saarenheimo - Janne Pesonen. Molemmat ovat tehneet rakettimaisen nousun joukkueen hierarkiassa ja saavat aloittaa vastuullisessa roolissa myös sarja-avauksessa. Jason Dawen loukkaantuminen avasi Saarenheimolle paikan nelosketjun sentteristä Jari Viuhkolan laitaan. Nyt nuori Saarenheimo on elämänsä paikassa!

Kovaa peliä Suomen Chicagosta

Vierailija Pelicans on uusinut ilmettään viime kaudesta. Jo harjoitusottelut ovat osoittaneet, että lahtelaisten otteluissa laidat ryskyy lupaavalla tahdilla. Kolmikosta Toni Mäkiaho - Shayne Toporowski - Santeri Heiskanen kuka tahansa on potentiaalinen mies jäähypörssin voittajaksi. Mäkiaho ja Toporowski ovat raskaan kaliiberin osastoa, jotka eivät kaihda hanskojenkaan tiputtamista. Heiskanen puolestaan merkkautti viime kaudella ennen potkujaan hirvittävät jäähylukemat Allsvenskanin Björklövenissä.

Mitään muuta mullistavaa ei Lahdessa sitten olekaan. Joukkueen runko on hyvin pitkälti samanlainen kuin viime kaudella. Viime kauden Pelicansin merkittävimmät lähtijät olivat Jan Latvala, Joonas Jääskeläinen ja Tomi Hirvonen. Muut poistuneet olivat enemmän tai vähemmän täytemiehiä. Uusista pelaajista merkittävimmät Radek Philipp, Shayne Toporowski, Ville Hirvonen ja Daniel Widing paikkaavat lähtijät täydellisesti. Oulussa riveistä puuttuu Bluesin aikojen töppäilyjään pelikiellossa sovittava Toporowski.

Pelicansin päävalmentaja Petteri Hirvonen totesi liigaristeilyllä joukkueensa pyrkivän kauden aikana aktiivisempaan kiekolliseen peliin. Viime kaudella joukkue eli vielä hyvin pitkälti Kari Elorannan haamun luomissa meiningeissä, mutta nyt Hirvosen on aika lunastaa puheitaan. Materiaali on edelleen kapea, mutta oikeaan suuntaan ollaan menossa. Kaikki merkit viittaavat siihen, että avoimemmalla pelityylillä Pelicans tulee esittämään viihdyttävämpää ja tuloksellisempaa jääkiekkoa.

Kärppien kokoonpano

Lasse Jämsen-Sakari Palsola-Mika Pyörälä

Mikko Myllykoski-Topi Jaakola

Pekka Saarenheimo-Jari Viuhkola-J-P Haataja

Ari Vallin-Mikko Lehtonen

Jussi Jokinen-Brett Lievers-Janne Pesonen

Martin Stepanek-Oskari Korpikari

Henrik Juntunen-Juhamatti Aaltonen-Antti Aarnio

Lauri Lahesalu-Ville Vimpari(h)

Niklas Bäckström/(Pekka Rinne)

» Lähetä palautetta toimitukselle