Ääripäät kohtaavat

LIIGA / Ennakko
Sunnuntain TV-ottelussa nähdään konkreettisesti se, mikä on sarjan kärjen ja tyvipään välinen ero. Kärpät isännöi kameroiden vilinässä sarjajumbo Pelicansia, jonka liito on tällä kaudella näyttänyt lähinnä säälittävältä räpellykseltä.

Kärpille sarjakärjessä pelaaminen näyttää olevan erittäin vaikeaa. Joukkue nousi ensimmäistä kertaa Kari Heikkilän valtakaudella liigakärkeen 28.10, mutta hävisi seuraavat kaksi ottelua Pelicansille ja HPK:lle. Uudelleen sarjan piikkipaikalle joukkue nousi tämän viikon tiistaina ja kas kummaa, heti tuli tappio vaisulla esityksellä TPS:lle. Sarjakärjessä pelaaminen näyttää aiheuttavan joukkueelle ylimääräisiä paineita, joita ei ainakaan vielä osata käsitellä.

- Ehkä se vaikuttaa. Meillä on kuitenkin nuori joukkue, joten tämä on meille sellainen kasvun paikka, valmentaja Heikkilä kommentoi kysymykseen ylimääräisistä paineista heti Tepsille kärsityn tappion jälkeen.

Kaikki kunnia vastustajalle, sillä TPS pelasi loistavan pelin. Jotain Kärppien esityksessä oli kuitenkin kahden päivän aikana tapahtunut. Kauden parhaasta vierasottelusta oli jäljellä vain muistot.

Kärpät on onnistunut maaottelutauon jälkeen kuitenkin erittäin hyvin. Se on kuntopuntarin kärjessä, yhdeksästä ottelusta seitsemän voittoa ja kaksi tappiota. Loukkaantumiset eivät häiritse, sillä sivussa ovat ainoastaan Kimmo Lotvonen ja Juha-Pekka Haataja. Maalille komennetaan todennäköisesti kauden kolmanteen otteluun Pekka Rinne.

Sekavaa touhua

Noilla kahdella sanalla voisi kuvata Pelicansin alkukautta. Jääkiekkoa seuraavilla on ollut kova työ pysyä lahtelaisten kärryillä. Toimiston ovi on käynyt sellaisella tahdilla, ettei paremmasta väliä. Hankittuja pelaajia, vuokrattuja pelaajia, myytyjä pelaajia, uusia ja irtisanottuja valmentajia. Aineksia on vaikka kotimaiseen saippuasarjaan. Valitettavasti tulokset kaukalossa eivät ole olleet yhtä värikkäitä kuin kulisseissa.

Marraskuu ei tuonut joukkueelle voittoa. Kuudesta ottelusta turpaan tuli joka kerta. Joulukuu ei alkanut sen paremmin, Jokerit löylytti Pelicansia maanantaina 6-1. Musta talvi on saanut Lahdessa aivan uuden merkityksen. Kesällä pelaajahankinnoissaan pahasti epäonnistunut seura on hakenut ratkaisua ongelmiinsa kierrättämällä pelaajia, mutta laihoin tuloksin.

Uusimmat hankinnat Mike Lephart ja Lasse Jämsen debytoivat tässä ottelussa. Kummankin luulisi vahvistavan joukkuetta, mutta mitään sateentekijöitä he eivät ole. Alkukauden juuri illan kotijoukkueessa Kärpissä pelannut Jämsen vajosi positiivisen alun jälkeen täysin yöhön, eikä hänelle olisi enää roolia joukkueesta löytynyt. Pari viimeistä kautta ovat Jämseniltä menneet pelillisesti pahasti penkin alle, vaikka Tapparassa kultaa viime keväänä tulikin.

Jännitysmomentteja

Oli miten oli, mutta tämäkään ottelu ei ole selvä ilman pelaamista. Kärpät joutuu tekemään normaalin päivätyön, jotta kaksi pistettä saaliiksi jää. Herätyksenä kelpaa käyttää vaikka joukkueiden edellistä kohtaamista Lahdessa, jossa Pelicans kuroi kiinni Kärppien 0-3-johdon ja meni vielä ohikin.
Mielenkiintoa tuo myös yllä mainitut Pelicansin uudet vahvistukset. Jari Kauppila jaksaa painaa illasta iltaan, mutta kun taustatukea ei tule, ei yksinään pelejä voi voittaa. Jo pelkän sarjan kiinnostavuuden takiakin täytyy toivoa, että Pelicans saa edes jollakin tavalla rivinsä korjattua. Kaksi uutta pelaajaa antaa toivottavasti virtaa myös muihin.

Kärpät on varmasti saanut palautetta torstaisesta ottelusta. Kari Heikkiä myönsi, että tuosta ottelusta puuttui se viimeinen kipinä. Toista heikkoa kotiottelua ei kestäisi peräkkäin pelata, joten Kärppien luulisi tulevan ottelun alussa päälle kuin yleinen syyttäjä. Joutuuko Pelicans todistamaan Kärppien liekin roihuamista?

Mielenkiintonsa tuo tottakai myös oranssitakkien seikkailu Raksilan iltapäivässä. Minne sijoitetaan Hockey Nightin parhaat paikat? Kuinka paljon televisiointi vaikuttaa illan yleisömäärään? Veikkaan, että paljon. Eri asia on, mikä luku yleisömääräksi kuulutetaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle