Parempaa suoritustasoa etsimässä

LIIGA / Ennakko
Meneekö peli irvistelyn puolelle?
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Liiga jatkuu keskiviikkona Oulussa ottelulla, jossa vastakkain asettuvat Kärpät ja Lukko. Kumpikaan joukkueista ei viime aikoina ole pystynyt parhaalla mahdollisella tasollaan esiintymään, joten oman pelin tasonnosto on varmasti molemmilla päällimmäinen ajatus tulevaan kohtaamiseen.

Kotijoukkue Kärpät on joulutauon jälkeen pelannut neljä ottelua, joista se on kääntänyt edukseen kaksi. Viime viikolla Kärpät hävisi perjantaina Helsingissä HIFK:n vieraana ja voitti heti seuraavana päivänä kotonaan HPK:n. Kyseiset ottelut eivät tarjonneet kiekkoyleisölle parasta kärppäjoukkuetta. Etenkin lauantain ottelu oli oululaisryhmältä väsynyttä ja kankeaa jääkiekkoa, jonka Kärpät kuitenkin onnistui kääntämään edukseen jatkoajalla. Nähtäväksi jää, onko muutaman päivän pelitauko tuonut uutta potkua joukkueen ilmeeseen.

Kärppien kakkoskentällinen, jota johtaa Ben Maxwell, on viime ajat ollut tuuliajolla. Tulosta ei tahdo syntyä millään, ja päävalmentaja Lauri Marjamäki antoi HPK-ottelun jälkeen varsin voimakasta palautetta ketjun pelistä. Risuja sai trion kiekollinen ahkeruus, joka Marjamäen mukaan ei ole riittävällä tasolla. Yksi seuraamisen arvoinen asia keskiviikon ottelussa onkin tämän ketjun, ja varsinkin Sotšin olympialaisiin valitun Juhamatti Aaltosen, pelaamisen taso.

Myös vierasjoukkue Lukolla on viime aikoina ollut hieman vastaavanlaisia ongelmia kuin Kärpillä. Edelliset kaksi ottelua ovat päättyneet tappioon. Raumalaisten pelissä on periaatteessa elementit olemassa, mutta toteutus jää liian heikoksi. Ässiä vastaan pelatussa ottelussa maalivahtipelikään ei ollut parhaalla tasolla, kun Ryan Zapolskilla ei ollut paras mahdollinen iltapuhde maalinsa suulla.

Tulevaan kamppailuun päävalmentaja Risto Dufva pyrkii oletettavasti sekä tiivistämään ryhmänsä pelaamista että tehostamaan hyökkäämistä.

Se, kumpi pystyy nousemaan lähemmäs omaa normaalia suoritustasoaan, on varmasti vahvoilla ottelun voittajaksi. Sarjapisteet, kuten aina, olisivat erittäin tärkeitä molemmille joukkueille. Kärpät halajaa repiä eroa kakkosena majailevaan Tapparaan, ja Lukko puolestaan on tiukassa kamppailussa suorasta pudotuspelipaikasta.

Joukkueet ovat ennen keskiviikon ottelua kohdanneet toisensa kuluvan kauden aikana kolmeen otteeseen. Jaossa olleista yhdeksästä pisteestä jokainen on päässyt kaunistamaan oululaisjoukkueen pistesaldoa.

Kotijoukkueen kokoonpanosta on sivussa ainakin maailmanmestari Ville Pokka. Pokka loukkasi itseään nuorten MM-kisoissa ja huilaa parisen viikkoa. Ari Vallin jätti lauantain HPK-ottelun kesken. Hänen pelaamisensa on mahdollista, mutta ei täysin varmaa.

Lukolta puolestaan tulevasta ottelusta ovat sivussa loukkaantuneet Teemu Nurmi, Otto Honkaheimo, Jerry Ahtola sekä Oskari Setänen. Lisäksi maailmanmestari Joni Nikko huilannee vielä keskiviikon ottelun.

Seuraa Heitä

Juhamatti Aaltonen #50 | Kärpät

Laitahyökkääjä

Aaltonen valittiin tiistaina Sotšin olympialaisiin matkaavaan joukkueeseen. Taikurin peliesitykset ovat viime aikoina vaihdelleet haluttoman ja välttävän välillä. Tuoko valinta olympialaisiin uutta intoa Aaltosen peliin?

Ryan Zapolski #30 |

Maalivahti

Zapolski ei onnistunut ottelussa Ässiä vastaan. Lukko tarvitsee keskiviikkona hyvää maalivahtipeliä ryöstöretkellään Raksilaan.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Kärpät M S P
1.Ivan Huml 0 5 5
2.Atte Ohtamaa 1 3 4
3.Joonas Donskoi 2 2 4
4.Jari Viuhkola 1 2 3
5.Vladimir Eminger 1 2 3
Lukko M S P
1.Ville Vahalahti 2 5 7
2.Petteri Nummelin 0 3 3
3.Steven Zalewski 3 0 3
4.Aaron Gagnon 3 0 3
5.Ilkka Mikkola 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle