Kolhitulle Kärpille kovatasoisia vieraita

LIIGA / Ennakko
Kärppien loukkaantumisia paikkaamaan saapunut Aleksi Rekonen työn tuoksinassa.
Kuva © Jouko Kylmäoja, http://www.kylmaoja.net
Sarjakärki Rauman Lukko tulee antamaan kovan vastuksen Oulun Kärpille joukkueiden kohdatessa lauantaina Oulussa. Molemmat kärsivät loukkaantumisista, mutta Lukko on suoriutunut tilanteesta Kärppiä paremmin.

Oulun Kärpät ja Rauman Lukko ottavat lauantaina ensimmäistä kertaa mittaa toisistaan kuluvalla kaudella. Lukko pysyttelee yhä sarjakärkenä, mutta ottelumäärät ja niissä saadut pisteet huomioiden kamppailu kärkiviisikon kesken on erittäin tiukka. Kärpät on sarjataulukossa viidentenä ennen lauantain kierrosta.

Aiemmat ottelut

Kärpillä on otteluun lähdettäessä yksi voitto alla, mutta voittoa edelsi kotitappio HPK:lle ja vierastappio Sportille. Molemmissa otteluissa vastustaja onnistui puolustamaan Kärpät pois kunnon maalintekopaikoilta, jonka myötä Kärpät onnistui tekemään ainoastaan yhden maalin ottelua kohti. Päästettyjä maaleja näissä kahdessa ottelussa ehti kertyä yhteensä kuusi.

Lukko oli kahdessa edeltävässä ottelussaan voitokkaana Tapparaa vastaan, mutta joutui taipumaan KalPalle kotonaan tuloksella 0-1. Ottelu oli tasainen, mutta Lukko ei onnistunut maalipaikkojen hyödyntämisessä KalPan lailla.

Ratkaisukohdat

Kärppien Esa Pirneksen ja Julius Junttilan pitkiksi venyneiden toipilasaikojen takia Kärppien ketjuja on jouduttu muokkaamaan merkittävästi kauden alkuun verrattuna. Poissaoloja on kompensoitu kokoonpanonostoilla ja lainapelaajilla. Sportin lainapelaaja Aleksi Rekonen on ottanut paikkansa nelosketjun keskeltä, ja Hokin Markus Piispanen esitti hyviä otteita voitokkaassa ottelussa JYPiä vastaan.

Tiistaisessa JYP-ottelussa Kärppien loukkaantumislista pääsi uhkaavasti venymään Lasse Kukkosen ja Juuso Ikosen joutuessa keskeyttämään ottelun. Kaksikko on seuran arvioiden mukaan pelikunnossa viimeistään ensi viikolla, mutta luottopuolustajan ja pisteitä tasaisesti takovan hyökkääjän puuttuminen tulee varmasti näkymään joukkueen otteissa lauantaina.

Lukko on joutunut kärsimään loukkaantumisista yhtä pahasti, mutta lopputulosten ja pisteiden valossa takaiskuista on selvitty Kärppiä paremmin. Tehokas yli- ja alivoimapelaaminen sekä maalivahti Ryan Zapolskin varmat otteet ovat siivittäneet joukkueen voittoihin siipirikkoisuudesta huolimatta.

Juuri Lukon tehokas ylivoima saattaa koitua lauantaina Kärppien kohtaloksi, sillä jo aiemmin sattuneen puolustaja Arto Laatikaisen loukkaantumisen myötä kokoonpanosta puuttuu kaksi avainpuolustajaa. Tämän lisäksi maalinteon viimeaikaisien ongelmien mahdollinen jatkuminen asettaa Kärpät tiukan paikan eteen sarjakärjen saapuessa Raksilaan.

Korjaus: Lasse Kukkonen on mukana kokoonpanossa ja ohittaa Lukkoa vastaan pelattavassa ottelussa 400. Liiga-ottelun rajapyykin.

Seuraa Heitä

Markus Piispanen #18 |

Laitahyökkääjä

Lainahyökkääjä esitteli hyviä otteita tiistaina JYPiä vastaan. Juuso Ikosen loukkaannuttua tuoreelle Liiga-debytantille on tarjolla isoa roolia.

Teemu Nurmi #17 |

Laitahyökkääjä

Tehtaillut kolme maalia ja yhden syöttöpisteen neljässä edellisessä ottelussa. Onnistuu hyvin maalinteossa tasakentällisin.

» Lähetä palautetta toimitukselle