Kerrasta poikki

LIIGA / Ennakko
Tätä lisää!
Kuva © Anna Ahola - anna.ahola@jatkoaika.com
Oulun Kärppien ja Rauman Lukon kolmannessa ja viimeisessä ottelussa panosta riittää. Vain voittaja jatkaa matkaa seuraavalle kierrokselle, kun taas häviäjän kohtalona on aloittaa aikainen kesäloma. Etukäteen tulevan koitoksen voittajaa on vaikea ennustaa, niin vuoristoratamaista molempien pelaaminen on ollut.

Raumalla pelattu toinen kamppailu oli tasoltaan selvästi parempi kuin ensimmäinen peli. Ilman virheitä ei tosin selvitty silloinkaan, mutta varsinaisia kardinaalimunauksia ei kentällä nähty.

Kärppien maalivahtipeli epäonnistui pahemman kerran torstaina mutta Johan Backlund palasi perjantaina tolppien väliin ja onnistui paremmin. Vaikkei kummankaan joukkueen peli ratkennut maalivahteihin, ei varsinaisia unelmapelastuksiakaan ole juuri nähty. Maalivahtipelissä onkin molemmilla parantamisen varaa.

Azevedo liekeissä

Lukon peli nojaa vahvasti ykkösketjun ja varsinkin Justin Azevedon varaan. Azevedo onkin ollut selvästi sarjan paras pelaaja. Peliaikaa taikuri kellottaa reilusti yli 20 minuuttia mutta se ei kentällä näy muuten kuin positiivisessa mielessä. Jalka käy ja syötöt napsahtelevat omien lapaan.

Toisaalta Azevedo ottaa hyökkäyssuuntaan riskejä, jotka sitten kostautuvat varsin herkästi omassa päässä. Mutta ne annettakoon anteeksi, Azevedon peli on tällä hetkellä liigan parasta.

Lukon ykkösen näyttäessä raikkaalta ja jalaltaan kevyeltä, Kärppien vastaava on näyttänyt taas ajoittain väsyneeltä. Kärppien ykkönen on pelannut selvästi vähemmän kuin Lukon vastaava.

Kärppien onneksi ratkaisijoita onkin löytynyt myös muualta ja täyden neljän kentällisen peluutus näyttää tuottavan nyt hedelmää. Muun muassa kakkoskenttä saa luotua näyttäviä tilanteita toisensa perään. Ja kuin kruunuksi, Kärppien nelonen ratkaisi perjantain koitoksen Juho Keräsen hienolla maalilla.

Pudotuspeliä

Edellisessä pelissä näytti jo hetkittäin siltä, että kentällä oikeasti pelataan pudotuspelejä. Muutamia torikokouksia ja jopa kunnon taklauksia on nähty, mutta silti suurin tunteiden palo loistaa poissaolollaan.

Tunnetta ja pudotuspelitaistelua toivoisi näkevän enemmän kentällä, pelataanhan kuitenkin isoilla panoksilla. Toisaalta taas jäähyihinkään ei ole varaa. Erikoistilanteista on tehty tässäkin sarjassa paljon maaleja.

Tulevan ottelun juoni näyttäisi olevan etukäteen selvä. Kärppien neljän kentän kärsivällinen peluuttaminen vastaan Lukon terävin kärki.

Seuraa Heitä

Justin Azevedo #51 | Ak Bars

Keskushyökkääjä

Pistepörssin kakkonen on tällä hetkellä pitelemätön. Loistava harhauttelija, joka kääntää pelin nopeasti ja rakentaa ketjukavereilleen upeita paikkoja toisensa perään.

Josef Boumedienne #100 |

Puolustaja

Jos oli Boumedienne runkosarjassa varsin näkymätön niin toisin on nyt. Pudotuspeleissä uurastanut isoja minuutteja. Koskaan ei tiedä mitä seuraavaksi tapahtuu.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Justin Azevedo 4 4 8
2.Josef Straka 3 3 6
3.Teemu Nurmi 2 2 4
4.Milan Jurcina 0 4 4
5.Matt Generous 1 3 4

» Lähetä palautetta toimitukselle