Hyvävireinen Lukko haastamaan syksyn kuningasta

LIIGA / Ennakko
Laittaako Juho Keränen jälleen laidat ryskymään?
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Oulussa käynnistetään viimeinen viikko ennen joulutaukoa kamppailulla, jossa kotijoukkue Kärppiä vastaan asettuu Rauman Lukko. Joukkueiden viimekertainen kohtaaminen meni täydelliseksi maalintekokilpailuksi, jossa oululaiset olivat lopulta hitusen etevämpiä. Nähdäänkö vastaavaa ilotulitusta myös tiistain ottelussa, vai tiivistyykö molempien puolustuspeli?

Lukko on joukkueiden edellisen keskinäisen pelin jälkeen päässyt hyvään vireeseen. Kahdeksasta pelatusta ottelusta on seitsemän päättynyt raumalaisten voittoon. Niiden seurauksena pistesaldo on lihonut 20 pisteellä, ja sarjasijoitus noussut suoran pudotuspelipaikan takaavan viivan yläpuolelle.

Joukkueen tehomiehenä on viimeaikoina häärinyt raumalaisten ykköskentällistä johtava Aaron Gagnon. Gagnon siirtyi aikoinaan Raumalle loukkaantuneen Steven Zalewskin korvaajaksi. Zalewski on nyt toipunut vammastaan, mutta jäänyt sentterihierarkiassa kanadalaiskollegansa taakse. Yhdysvaltalainen kakkosentteri ei vielä parastaan ole onnistunut esittämään, vaikka viime aikoina on jo  näkynyt valoa tunnelin päässä.

Tiistain vierasottelu Kärppiä vastaan tulee olemaan raumalaisille suuri haaste. Varmasti iso osa jääkiekkoa seuraavista ihmisistä on tietoinen siitä, että Kärpät on ollut lähes koko syyskauden Liigan täydellinen hallitsija. Oululaisten otteet eivät hyvistä tuloksista huolimatta ole olleet aina parhaita mahdollisia. Lauantaina joukkue kukisti Porin Ässät lukemin 1-0. Ottelu näytti jo menevän jatkoajalle, mutta muutama minuutti ennen loppua Joonas Donskoin epäonnistunut laukaus ratkaisi pisteet Kärpille. Kenttätapahtumissa vierailija Ässät oli välillä jopa oululaisia edellä.

Raumalaisten tulee pystyä tiistain ottelussa pelaamaan suurella pelirohkeudella sekä ankaralla paineistuksella. Kärpät on onnistuttu ajamaan muutamaan otteeseen ongelmiin juuri mainituilla lääkkeillä. Mikäli Lukko antaa liikaa tilaa ja aikaa Kärppien taitoniekoille, saattaa sen illasta tulla pitkä ja synkkä.

Viuhkolan kentän ruuti märkää

Oululaisten suuri valttikortti on sen huippulaaja hyökkäyskalusto. Viime aikoina vähälle peliajalle jäänyt Joonas Komulainen vuokrattiin viimeiseksi viikoksi ennen joulutaukoa Kuopion KalPaan.

Laajasta kalustosta huolimatta on Kärppien ykköskentällisen peli ollut tuloksellisesti viime aikoina varsin laihaa. Edellisen kerran hyökkäyskolmikko onnistui maalinteossa juuri tiistaista vastustajaa vastaan. Tuo ottelu pelattiin tosin jo 19.11, eli maaliton putki on jo lähes kuukauden mittainen. Tämä ei varmasti ole sellainen asia mikä kärppävalmennusta juurikaan miellyttää. Jari Viuhkola, Mika Pyörälä ja Toni Kähkönen ovat joukkueen johtavia pelaajia, joiden tulisi kyetä lähes joka ilta näyttämään suuntaa tehojen muodossa. Lauantain Ässät-kamppailussa kentällisen peli oli jo hitusen parempaa, mutta se tärkein, tulos, jäi kuitenkin puuttumaan.

Kokoonpanot

Kuten todettua, Kärpät vuokrasi taitavan Komulaisen KalPaan. Kärppien kokoonpanosta uupuu hänen lisäkseen vain alaraajavaivainen Mikko Lehtonen. Maalissa pelaa hyvin todennäköisesti tälle kaudelle jo seitsemän nollapeliä, sekä 19 voittoa 20 mahdollisesta saalistanut Jussi Rynnäs.

Lukolta sivussa ovat hyökkääjät Teemu Nurmi ja Lauri Tukonen sekä maalivahti Oskari Setänen. Viime aikoina hyvin esiintynyt maalivahti Ryan Zapolski saanee jälleen aloittaa raumalaisten maalin suulla.

Seuraa Heitä

Jari Viuhkola #24 |

Keskushyökkääjä

Viuhkolan johtama ykköskentällinen on onnistunut viimeksi maalinteossa lähes kuukausi sitten. Maestron oma luistin ei viime aikoina ole aivan alkukauden tahtiin liikkunut.

Steven Zalewski #51 |

Keskushyökkääjä

Loukkaantumisesta toipunut Zalewski on parantanut viime aikoina otteitaan. Parantaako edelleen tiistain kamppailuun?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Ilkka Mikkola 0 3 3
2.Aaron Gagnon 1 2 3
3.Aleksi Saarela 0 2 2
4.Jesse Virtanen 0 2 2
5.Jerry Ahtola 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle