Tunnistamaton lentävä rantalelu!

LIIGA / Ennakko
Kevään tähän asti värikkäin playoff-sarja päättyy tänään Raksilassa. Kärpät pystyi vääntämään itsensä sillasta tasaiselle, mutta JYP voi vielä räjäyttää lopullisen yllätyksen. Kaikki on avoinna.

Materia versus pyhä henki?

JYPin Kärppiä kapeampi materiaali on kaventunut entisestään sarjan edetessä. Kuumeilun harventaessa rivejä lauantaina oli nuorison osuus joukkueesta jo todella suuri. Silti Kärpät oli totisessa helteessä etenkin toisessa erässä ja Bäckström tarvitsi tuuriakin avukseen pitääkseen kiekon pois verkosta.

Kahdessa edellisessä kohtaamisessa on Kärpät jyrännyt päätöserissä jo reilusti omille teilleen. Ehkäpä pitkä sarja alkaa näkyä tässä, ja nimenomaan Kärppien hyväksi. Tämä seitsemäs ottelu tuo kuitenkin jo ’henkimaailman’ takaisin arvoonsa. Kaikki peliin tai kotiin.

Väritön, hajuton, mauton, ylimainostettu

Kyllä, pääkaupunkilaisten derby oli kaikkea tuota, mutta ei tämä sarja. Yksi värikkäimpiä pelaajia on ollut JYPin tsekkitaituri Tomas Chlubna. Mies on tehnyt maaleja, ajellut kädet ylhäällä, esitellyt tsekkiteatteria ja ennenkaikkea toistuvasti kolhinut vastustajan maalivahtia. Bäckström veikkailikin aamun Kalevassa että ”ehkäpä ensi kaudella jossakin merkityksettömässä ottelussa voisi tulla takaisinmaksun aika”. Chlubnan röyhkeää asennetta maalinedustalla on pakko ihailla, ja SM-liigan tappeluvapaassa ympäristössä se toimii.

Eric Perrin on upottanut Kärpät jo useammassa ottelussa, ja hänen aisoihin saamisensa on Kärpille elinehto. Kovasti taklauksia Perrin saakin ottaa vastaan, mutta kanadalainen sisu kestänee sen.

Sami Mettovaara otti torstaina ottelun alussa hyökkäyspäässä turhan jäähyn ja on huomannut siitä asti olevansa se kolmastoista hyökkääjä. Pasi Nielikäinen pääsee tänään pelikiellostaan, mutta Heikkilän suhtautumisen hölmöihin jäähyihin tuntien jopa pääsy kokoonpanoon tulee olemaan vaikeaa. Ja Pasin laitataklaus oli kaikkien hölmöjen jäähyjen isoäiti. Ulkomaalaisten rinnalle ratkaisijoiksi ovat nousseet mm. Pyörälä, Viuhkola ja Saarenheimo ja maaleja on osattu jälleen tehdä.

Jännitystä on saatu koko rahalla ja kliimaksi odottaa valtavan pettymyksen kera rinta rinnan.

» Lähetä palautetta toimitukselle