Taistelu kotiedusta kiihtyy

LIIGA / Ennakko
Tiistaina Oulussa pelataan todella tärkeä ja mielenkiintoinen kamppailu, kun liigakolmonen Kärpät kohtaa viidentenä olevan JYPin. Joukkueiden välillä on eroa ainoastaan kolme pistettä, joten tämä ottelu on molemmille joukkueille varsin tärkeä.

Kotijoukkue Kärpät lähtee otteluun allaan neljä peräkkäistä tappiotonta ottelua. Se on voittanut Lukon, Ilveksen ja SaiPan sekä pelannut Jyväskylässä tasan. Joukkue on saanut vuodenvaihteen jälkeen koottua rivinsä uudelleen, mikä on näkynyt myös sarjataulukossa.

Miten vaikuttaa Tonin ilmoitus?

Myös jyväskyläläisille varsin tuttu Petr Ton ilmoitti tämän päivän lehdessä, että hän palaa lähes varmuudella kotimaahansa tämän kauden jälkeen. Tonin esikoinen aloittaa koulun syksyllä ja perhe haluaa hänen aloittavan sen kotiseudulla. Tonin päätökseen on vaikuttanut osaltaan myös odotettua vaisumpi alkukausi, josta pelaaja itse on ottanut ajoittain suuriakin paineita. Ilmoituksen ajankohta on kuitenkin pikkaisen ihmeellinen, sillä juuri viime kierrosten aikana Ton on saanut juonesta todella kiinni ja tulostakin on alkanut tulemaan. Mielenkiintoista on nähdä, vaikuttaako tehty päätös Tonin esitykseen loppukaudella?

Kärpiltä on ottelusta sivussa ainoastaan pitkäaikaispotilas Antti Aarnio, sillä vatsatautia poteneet Sami Mettovaara, Andrei Potaichuk ja Joni Pitkänen palannevat kokoonpanoon. Näin Kärpät saa pitkästä aikaa täyden kokoonpanon jalkeille pelaajista, joilla kausi aloitettiin. Kärppien maalilla pelaa hienoon vireeseen viime otteluissa päässyt Niklas Bäckström. Myös toinen maalivahti Markus Korhonen alkaa olemaan täydessä pelikunnossa ja uskoisin hänen pelaavan torstaina Porissa.

Alkukauden ilopilleri

JYPiä voidaan huoletta pitää syyskierroksen suurimpana yllättäjänä. Siinä missä SaiPa tippui kärjen kyydistä jo ennen joulutaukoa on JYP sinnitellyt taistelussa mukana. Heti tauon jälkeen JYPin peli oli hiukan takalukossa, joka aukaistiin TPS- ja Jokerit-voitoilla. JYP tarvitsee pisteitä varmistellakseen pudotuspelipaikkaa, mutta takuulla pelaajien takaraivossa jyskyttää myös orastava ajatus pudotuspelien ensimmäisen kierroksen kotiedusta. Ja miksipä ei. JYP on pelannut sen verran mallikkaasti, että sen paikkaa sarjataulukossa voidaan pitää täysin ansaittuna.

JYPiltä on ottelusta varmuudella sivussa tärkeät puolustajat Jani-Matti Loikala sekä Jyri Marttinen. Näiden lisäksi puolustuksen johtohahmon Angel Nikolovin esiintyminen on erittäin epävarmaa ja päätös pelaamisesta tehdään vasta muutama tunti ennen ottelun alkua. JYP on perinteisesti onnistunut hankinnoissaan ja niin myös tällä kaudella. Jo viime talvena hienoja otteita esittänyt Tomas Chlubna johtaa maalipörssiä ja hänen vierellään pelaava Eric Perrin on koko sarjan pistepörssissä kolmantena. Kova suoritus pelaajalta, joka ei kelvannut HPK:lle viime kauden päätteeksi. Miinustakin löytyy, sillä Pavel Vostrakin kausi ei ole ollut aivan sellainen, mitä keski-Suomessa kesällä odotettiin.

Toinen JYPin tehovitja on Jarkko Immosen kakkosketju, joissa laidoilla pelaavat romuluinen Tuomas Pihlman sekä huipputaitava Antti Virtanen. Virtasen nousun kotimaiseen huippukaartiin on toistaiseksi estänyt miehen erittäin pieni koko, mutta taitoa tällä miehellä on aivan riittävästi. JYPin ratkaisijoiden taso ei ole aivan yhtä leveä kuin Kärpillä, mutta terävin kärki on täysin samaa luokkaa kotijoukkueen kanssa. Ratkaisuksi saattaakin nousta se, miten joukkueiden kolmos- ja neloskentät onnistuvat omassa tehtävässään. Kärpät on hienoinen ennakkosuosikki leveämmän materiaalinsa ja kotietunsa turvin. JYP on kuitenkin ollut Kärpille aina paha vastustaja, vaikka se ei ole vielä tällä kaudella Kärppiä voittanutkaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle