Sarjakärki kohtaa Euroopan parhaat

LIIGA / Ennakko
Kemppainen jaksaa vääntää.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Kärpät ja JYP iskevät yhteen kolmatta kertaa kuluvalla kaudella. Aiemmat ottelut ovat olleet erittäin tasaisia, joista molemmista Kärpät on poistunut voittajana mutta vasta voittolaukauskisojen jälkeen. Odotettavissa on jälleen tasaista ja tiukkaa vääntöä, joka todennäköisesti ratkeaa vasta jatkoajan jälkeen.

JYP ja Euroopan valloitus

JYP palasi ennen joulua pelatusta toistaiseksi viimeisestä European Trophyn lopputurnauksesta voitokkaana. Itse asiassa JYP on ensimmäinen suomalainen joukkue joka moiseen temppuun pystyi.

Vaikka JYP olikin ruotsalaisia joukkueita vastaan ajoittain helisemässä puolustuksen hitaan jalkanopeuden vuoksi, se onnistui vääntämään ottelut edukseen. Uhrautuvan puolustuksen viimeisenä lukkona toimi turnauksen parhaaksi pelaajaksi valittu Tuomas Tarkki.

Hyökkäyksessä JYP taas käytti harvat maalipaikkansa tehokkaasti hyväkseen. JYPin ehdottomasti vahvin ase oli tappavan tehokas karvauspelaaminen, jota tänä vuonna on liigassa nähty vain ajoittain. Liigapelit ennen turnausta JYP pelasi ailahtelevasti, mutta turnausvoitto teki varmasti hyvää varsinkin joukkueen itseluottamukselle.

Kärpät jyrää

Kärppien huikeasta syyskaudesta lienee jo kerrottu kaikki mahdollinen. 24 voittoa 25:sta ottelusta. Tällä hetkellä ero sarjakakkoseen on jo kymmenen pistettä. Sarjanelonen JYP on jo kahdenkymmenen pisteen päässä. Viime kerralla JYPin ollessa vieraina Oulussa, Kärpillä oli menossa seitsemän pelin voittoputki ja niin on nytkin. Kärppien pelistä on tällä hetkellä hankala löytää mitään yksittäistä heikkoa lenkkiä.

Tähänkin otteluun Kärpät on vahva ennakkosuosikki, mutta pitkän tauon vuoksi pelituntuma voi olla hieman hukassa. Vierailija JYPillä tuota ongelmaa tuskin on, joten Kärpät on varmasti alusta asti JYPin aktiivisen karvauspelin kanssa ongelmissa. JYPin ainoa kysymysmerkki lienee siinä, kuinka paljon pelit ja matkat Euroopassa veivät joukkueen energiavaroja.

Poissaoloja

U-20 maajoukkueen mukana on JYPistä Juuso Ikonen ja Topi Nättinen sekä Kärppiltä Ville Pokka. JYPin sairasosastolla toipilaita puolustajia riittää, Jyrki Välivaaraa tosin on odoteltu joukkueen mukaan vielä tälle vuodelle joten hän on mahdollisesti mukana perjantaina. Kärpiltä loukkaantumisten takia poissa lienee vain Mikko Lehtonen.

Seuraa Heitä

Markus Nenonen #28 | HPK

Laitahyökkääjä

Markus Nenonen oli European Trophy lopputurnauksessa JYPin tehokkaimpia pelaajia. Jatkuuko hyvä vire myös Kärppiä vastaan?

Joonas Donskoi #72 | Seattle

Laitahyökkääjä

Ratkaisi viimeksi JYPin ollessa vierailulla kahdella maalillaan varsinaisella peliajalla ja kruunasi iltansa voittolaukauskisassa. Lisää on luvassa, sillä Kärppien kolmosketju on kovassa iskussa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Kärpät M S P
1.Joonas Kemppainen 2 2 4
2.Julius Junttila 1 2 3
3.Ivan Huml 1 2 3
4.Joonas Donskoi 1 2 3
5.Jari Viuhkola 0 3 3
JYP M S P
1.Matias Myttynen 0 3 3
2.Aleksi Salonen 1 2 3
3.Markus Nenonen 3 0 3
4.Mikko Salmio 0 2 2
5.Jonne Virtanen 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle