BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Liigan kuumimmat iskevät yhteen Raksilassa

LIIGA / Ennakko
Tiistaina Raksilassa kohtaavat SM-liigan kaksi kuuminta joukkuetta. Kuuden ottelun kuntopuntarissa JYP on kärjessä Kärppien ollessa heti perässä toisena.

Kuntokäyrät

Kärpät on pelannut alkuvuoden vahvasti, joskin viime aikoina joukkoon on mahtunut myös muutama heikompi ottelu. Pienpedot hävisivät viime perjantaina kotonaan Tapparalle todella sekavan esityksen jälkeen, mutta tappoivat Bluesin päivää myöhemmin jo avauserässä korjaten lopulta voiton Espoosta lukemin 6-1.

Oululaisten paras pistemies viime otteluissa on ollut Ivan Huml, joka allekirjoitti Kärppiin kahden vuoden jatkosopimuksen viime viikonloppuna.

JYP on ollut vahvassa vireessä. Viimeisestä kuudesta ottelusta on vain yksi tappio ja viisi suoraa voittoa. JYP taistelee vahvasti paikasta kuuden joukkoon. Joukkueen pelillinen ilme on parantunut viime aikoina huomattavasti ja itseluottamus on tällä hetkellä korkealla.

Jyväskyläläisten kuumin pelaaja on viime aikoina ollut kapteeni Juha-Pekka Hytönen, joka nousi edellisessä ottelussa JYPin parhaaksi maalintekijäksi.

Ratkaisun paikat

Kärpät ja JYP ovat kohdanneet tällä kaudella kahteen otteeseen. Heti liigakauden alussa pelatuista otteluista voitot ovat tasan 1-1. Molemmat ottelut ovat olleet tiukkoja vääntöjä päättyen yhden maalin eroon.

Kärppäpaidassa debyyttinsä tehnee Philadelphia Flyersin organisaatiosta hankittu maalivahti Johan Backlund. Ruotsalaismaalivahti on harjoitellut joukkueen mukana jo viikon päivät. Nähtäväksi jää, minkälainen vaikutus uudella maalivahdilla on joukkueen peliin.


Tiukkaa taistelua luvassa tiistai-iltana Raksilassa.
Asko Veteläinen - http://www.askovetelainen.com/

Oululaisten riveissä jatkaa myös kolme ottelua lisäaikaa saanut Jakub Sindel, jolla on enää tämä viikko aikaa vakuuttaa Kärppä-johto kyvyistään. Maaleja tšekki ei ole vielä onnistunut tekemään, joten nyt olisi jo korkea aika onnistua.

JYPin peli-ilme on kohentunut kauden edetessä huomattavasti. Tämä näkyy etenkin hyökkäyspäässä, jossa eri variaatiot ovat lisääntyneet. Hyökkäyksiä pelataan nyt enemmän viisikkona, kun ne ennen perustuivat paljon yksilösuorituksiin.

Joukkueen henkinen kantti on myös kasvanut onnistumisten myötä. JYP on noussut viime aikoina useamman kerran tappioasemasta voittoon.

JYP-puolustuksen tärkein palanen, Sami Vatanen, on edelleen poissa jyväskyläläisten kokoonpanosta. Tämä näkyy varmasti etenkin avauspelaamisessa. Puolustuspelaaminen JYPillä on ollut kuosissa koko kauden ajan, sillä JYP on päästänyt liigassa toiseksi vähiten maaleja.

Kokoonpanot

Kärppien riveistä puuttunee nivuskireydestä kärsivät Oscar Eklund, kylkivammainen Juho Keränen sekä pernan repeämästä toipuva Miikka Salomäki. Maalilla debytoi Johan Backlund.

Jypiltä on sivussa sormivammasta kärsivä Sami Vatanen sekä mahdollisesti Pavel Skrbek.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

JYP M S P
1.Juha-Pekka Hytönen 2 3 5
2.Éric Perrin 1 3 4
3.Jani Tuppurainen 2 2 4
4.Ossi Louhivaara 3 1 4
5.Petr Hubacek 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle