Kolmas kerta toden sanoo?

LIIGA / Ennakko
Oulussa nähdään lauantaina kahden viikon tauon jälkeen varsin mielenkiintoinen liigakamppailu, kun toisilleen tutut Kärpät ja JYP ottavat mittaa toisistaan. Kärpät on voittanut alkukaudella kahdesti Jyväskylässä, joten joko on JYPin vuoro maksaa kalavelat takaisin?

Voitollisena tauolta

Kotijoukkue Kärpät jatkoi tauon jälkeenkin vankkaa virettään sarjassa, vaikka sen pelaajista peräti kuusi oli erilaisissa maajoukkuetehtävissä tauon aikana. Pelicans kaatui Lahdessa varsin tasapainoisen esityksen jälkeen 3-1. Voiton arvoa nostaa se, että joukkueen riveistä puuttuivat profiilipelaajat Jari Viuhkola, Andrei Potaichuk ja Drew Bannister.

Kärpät on alkukaudella osoittanut, että sen materiaali riittää haastamaan sarjan kärkijoukkueet. Hyökkäys on toiminut oikeastaan koko kauden ja viimeisissä otteluissa puolustuskin on saatu tilkittyä kuntoon. Tiivistyneen puolustuksen ansiosta Kärpät on pystynyt hoitamaan tiukkoja otteluja voitoiksi. Yhtenä suurena helpotuksena on parantunut maalivahtipeli, sillä molemmat maalivahdit ovat esiintyneet vahvasti edukseen viimeisissä otteluissa.

Ikuinen yllättäjä

JYP jaksaa yllättää ns. asiantuntijat vuodesta toiseen. Kauden alkaessa joukkueelle ei luvattu paljoakaan mahdollisuuksia. Alkukausi sujui varsin hyvin, jonka jälkeen nuorelle jyväskyläläisjoukkueelle tuli pieni suvantovaihe. Ennen taukoa JYP otti tärkeät voitot IFK:sta ja Ilveksestä ja jatkoi vahvassa vireessä tauon jälkeenkin, Blues kaatui Hippoksella 5-3. Tasaisessa SM-liigassa JYP on noussut noiden voittojensa jälkeen seitsemänneksi ja sarjan tyvipäähän on syntynyt jo pientä eroa.

Tämäkin kausi on tuonut perinteiden mukaisesti joukkueesta esiin muutaman uuden tähden. Suurin heistä on isokokoinen Tuomas Pihlman, joka pitää hallussaan joukkueen kultakypärää ulkomaalaisvahvistusten etsiessä tehojaan. Pihlman pelasi myös varsin hyvät maaottelut Karjalaturnauksessa. Pihlmanin ketjukaveri Antti Virtanen on myös näyttänyt piristymisen merkkejä vaisun alkukauden jälkeen. JYPin joukkue on varsin tasainen ja joukkueen tehot ovat jakautuneet melko tasaisesti.

Onko Tenkratille pysäyttäjää

Kärpät on ottelun selvä ennakkosuosikki, mutta JYP on ollut oululaisille varsin paha vastus. Ottelun asetelmaa tutkiessa on varsin helppo ennustaa ottelun olevan kaikkea muuta kuin mukiinmenevää näytöstä. Raksilassa on tällä kaudella nähty useita tuskastuttavia otteluita, joissa vastustaja on tullut sumputtamaan ja rikkomaan kotijoukkueen peliä. Jokaisella kerralla Kärpät on kuitenkin voittajana kaukalosta poistunut. Mikäli JYP uskaltaa pelata omaa liikkuvaa peliään on sillä paremmat mahdollisuudet taistella pisteistä. Petr Tenkrat on sellaisessa vireessä, että hän pystyy yksin kääntämään tiukat ottelut voitoiksi.

JYP jatkanee samalla kokoonpanolla kuin Blues-ottelussa, sillä vanhan viisauden mukaan voittanutta joukkuetta ei vaihdeta. Kärpiltä sivussa on varmuudella Jari Viuhkola, joka parantelee vielä polveaan. Kysymysmerkkejä ovat Drew Bannister ja Andrei Potaichuk, jotka huilasivat Lahdessa. Bannisterin pitäisi olla pelikuntoinen ja hän on oiva lisä joukkueen puolustukseen. Potaichukin poissaolo rikkoo yhden kokonaisen viisikon ja vaikeuttaa entisestään yskivää ylivoimaa. Mahdollisuudet Potaichukin pelaamiselle on 50-50.

» Lähetä palautetta toimitukselle