Ei seitsemää ilman kahdeksatta?

LIIGA / Ennakko
Lauantaina taistellaan jälleen arvokkaista pisteistä.
Kuva © Asko Veteläinen - http://www.askovetelainen.com
Lauantaina Raksilan jäähallissa iskevät yhteen Kärpät ja JYP. Kotijoukkue on huimassa, peräti seitsemän ottelun mittaisessa voittoputkessa. Vierailija ei puolestaan ole aivan vastaavanlaiseen lentoon ole vielä päässyt, mutta on hankalan jakson jälkeen esittänyt piristymisen merkkejä.

Kärpät palaa länsirannikon kiertueelta kotikaukaloonsa takataskussaan kaksi voittoa sekä viisi pistettä. Joukkueen peli ei häikäissyt kummassakaan ottelussa, vaikka tuloksellisesti vieraskiertue oli onnistunut. Jobin postia tuli torstain alkulämmittelyssä, kun ykkösmaalivahti Jussi Rynnäs loukkasi itseään. Rynnäs joutui jättämään ottelun väliin, ja hänen pelaamisensa lauantaina on epävarmaa. Tomi Karhunen on kuitenkin erinomainen kakkosmaalivahti, joten maalivahtitilanteesta oululaisten ei tarvitse huolehtia, vaikka ykkösmaalivahti joutuisi myös lauantain pelin huilaamaan.

Kärpät on löytänyt Ben Maxwellin paluun jälkeen erinomaisesti toimivan kentällisen, jossa Maxwellin laidoilla pelaavat Juhamatti Aaltonen sekä Ivan Huml. Ketju on ollut pelaamissaan kolmessa ottelussa tehokkaalla päällä. JYPin kannalta onkin elintärkeää pystyä eliminoimaan tämän ketjun tuhot minimiin, mikäli jyväskyläläiset haluavat pisteitä kotiin viemisiksi saada. Lisäksi jäähyihin vierailla ei ole varaa, sillä oululaisten ylivoima on ollut viime aikoina murhaavan tehokasta. Kärppien ylivoimaprosentti on tällä hetkellä Liigan paras.

Vierailija JYP on pelannut viime aikoina vaihtelevasti. Joukkue kärsi pitkään tehottomuudesta, mutta viikon aiemmissa otteluissa Bluesia ja TPS:aa vastaan jyväskyläläiset saivat maalihanansa auki. Kuitenkin hurrikaaniryhmällä on ollut lieviä vaikeuksia kiekollisen pelinsä kanssa. Varsinkin hyökkäyksiin lähdöt ovat tuottaneet harmaita hiuksia valmennukselle.

JYP:n tehokkain pelaaja alkukaudesta on ollut Max Wärn. Viime kesän vahvistukset Jani Tuppurainen ja Mikko Luoma eivät ole vielä kyenneet parastaan esittämään. Jyväskylässä odotetaan heiltä isoa tason nostoa. Nähtäväksi jää, tuleeko heidän trendiinsä muutosta lauantain ottelussa.

Kokoonpanot

Kärppien kokoonpanosta ovat varmuudella sivussa Mikko Lehtonen sekä Juho Keränen. Rynnäksen tilanne selviää lähempänä ottelua. Julius Junttila ja Saku Mäenalanen ovat vuorotelleet kolmoskentällisen toisena laiturina. Torstaina katsomon puolella istui Junttila. Se, kumpi on lauantaina pelaavassa kokoonpanossa, on vielä epävarmaa.

JYP:lta loukkaantuneiden listalla ovat Jari Jääskeläinen, Mikko Viitanen sekä Matias Myttynen. Vieraiden maalilla pelannee ykkösmaalivahti Tuomas Tarkki.

Seuraa Heitä

Joonas Donskoi #72 | Colorado

Laitahyökkääjä

Voittolaukausten erikoismiehenä alkukaudesta kunnostautunut Donskoi sai torstaina vihdoin maalihanansa auki varsinaisella peliajalla. Nähdäänkö lauantaina lisää maaleja?

Markus Nenonen #28 | HPK

Laitahyökkääjä

Erinomaisella laukauksella varustettu nuori JYP-hyökkääjä on onnistunut tällä kaudella kolmesti maalinteossa. JYPin tulevaisuuden suuri nimi.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Kärpät M S P
1.Ivan Huml 2 6 8
2.Joonas Donskoi 5 2 7
3.Juhamatti Aaltonen 1 6 7
4.Ben Maxwell 2 3 5
5.Mika Pyörälä 1 4 5
JYP M S P
1.Éric Perrin 0 5 5
2.Petr Hubacek 2 3 5
3.Max Wärn 1 4 5
4.Ossi Louhivaara 2 2 4
5.Miika Lahti 1 3 4

» Lähetä palautetta toimitukselle