Toinen osuu, toinen ei – Jokerit altavastaajana Ouluun

LIIGA / Ennakko
Viime peleissä Kärpillä on ollut paljon aihetta tuulettaa.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Pahojen hyökkäyspään ongelmien kanssa kamppaileva Helsingin Jokerit lentää lauantaina Ouluun Kärppien vieraaksi. Kotijoukkue ei maalinteon kanssa tuskaile, sillä neljässä edellisessä ottelussa Kärpät on latonut peräti 17 maalia.

Viime otteluiden maalimäärällä Kärpät on noussut alkukauden tehottomuuden jälkeen yhtäkkiä liigan toiseksi tehokkaimmaksi viimeistelijäksi. Näissä peleissä Kärppien oma verkko heilahti ainoastaan neljä kertaa. Aivotärähdyksen jälkeen oululaisten maalille palannut Jussi Rynnäs ei ole hävinnyt liigassa tällä kaudella kertaakaan. Samalla Rynnäs nousi välittömästi maalivahtitilastojen ykkösnimeksi.

Oululaisten hyvät uutiset jatkuvat, sillä Kärpät löysi jopa hieman yllättäen uuden tehoketjun. Mika Pyörälän ja Toni Kähkösen maalitehtailu ei maailman suurin yllätys ole, mutta painajaismaisen viime kauden jälkeen Jari Viuhkolan tehoilu on. Viime viikko kartutti Viuhkolan syöttötilastoa peräti viidellä pisteellä.

Eikä tässä vielä kaikki. Kärpät sai edelliseen peliin mukaan sairastuvalta Juhamatti Aaltosen. Iin Kovalchukin paluun myötä Ivan Huml sai itselleen tutkaparin, joten tšekkin ei pitäisi vaikuttaa kentällä yhtä orvolta kuin aiemmin. Kirsikka kakun päälle on se, että perjantaina Humlin ja Aaltosen keskellä harjoituksissa viiletti kanadalaissentteri Ben Maxwell.

Narria ei naurata

Jokereiden tilanne ei ole ollenkaan yhtä ruusuinen. Joukkue hävisi torstaina sarjajumbo Bluesille tekemättä maaliakaan. Maalinteko onkin Jokereiden ongelma numero yksi tällä hetkellä. Pahiten hyökkäyspään ongelmat näkyvät sentteriosastolla. Nuori Teuvo Teräväinen yrittää kannatella koko joukkuetta, mutta hartiat ovat siihen vielä liian kapeat.

Päävalmentaja Tomi Lämsä on moittinut joukkuetta näennäisestä suorittamisesta. Jokerit ei lauo tarpeeksi, eikä aja tarpeeksi hanakasti maalille. Hyökkäyksiin lähdöt ovat usein vastustajan kannalta hyvin ennalta arvattavissa.

Maaliin Jokereilla on vain yksi vaihtoehto: Leland Irving. Kanadalainen on pelannut helsinkiläisten jokaisessa ottelussa tällä kaudella. Aiemmin viikolla valmennusjohto yritti antaa Irvingille lepovuoron, mutta ykkösmaalivahti täytyi vaihtaa nopeasti haparoineen Joonas Korpisalon tilalle.

Lauantai-illan kamppailu ratkeaa siihen, pystyykö Jokerit nostamaan tasoaan ja säilyttääkö Kärpät vastaavasti oman vireensä. Jos mikään ei muutu, ei voittajasta ole paljon epäselvyyttä.

Seuraa Heitä

Ben Maxwell #49 |

Keskushyökkääjä

Kanadalainen pelaa lauantaina kauden ensimmäisen liigaottelun. Harjoituskaudella Maxwell oli vakuuttava. Jatkuuko sama tahti liigassa?

Teemu Eronen #42 | JYP

Puolustaja

Puolustaja Eronen on ollut Jokereiden tehomies viime otteluissa. Hyviä otteita tarvitaan myös lauantaina Oulussa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Kärpät M S P
1.Mika Pyörälä 5 3 8
2.Toni Kähkönen 3 4 7
3.Jari Viuhkola 0 7 7
4.Ivan Huml 1 5 6
5.Joonas Kemppainen 4 1 5
Jokerit M S P
1.Nichlas Hardt 4 1 5
2.Teemu Eronen 1 4 5
3.Henrik Koivisto 0 3 3
4.Jere Karalahti 0 2 2
5.Mikko Kousa 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle