Tasonmittausta oululaisittain

LIIGA / Ennakko
Tunnetta ottelusta ei tule puuttumaan!
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Eilisessä kohtaamisessa Jokerit oli Kärppiä parempi voittaen jatkoajalla 3-2. Tänään joukkueet kohtaavat uudelleen ja jos eiliseen malliin jatketaan, on lupa odottaa hirmuinen määrä vauhtia, paljon taklauksia ja komeita maaleja. Jokerit voittaakseen kotijoukkueen on parannettava otteitaan.

Kärppien peli oli eilen viime aikojen tapaan hieman vaisua. Pitkästä aikaa valmennusjohto joutuikin turvautumaan ketjumuutoksiin kesken ottelun herätelläkseen joukkuetta ja varsinkin kaksikkoa Ivan Huml - Ben Maxwell. Mutta turhaan. Tehoja tai yhteistä ajatusta ei vain tahdo löytyä. Juhamatti Aaltosen poissaolo varmasti vaikuttaa ketjun pelaamiseen ja oikean pelaajan löytyminen kentälliseen aiheuttaa valmennukselle tänäänkin harmaita hiuksia.

Myös puolustajille edellinen peli oli hieman kaksijakoinen. Esimerkiksi Atte Ohtamaa pelasi erittäin vahvan ja tasapainoisen ottelun, kun taas osa puolustajista oli koko ajan vaikeuksissa yrittäessään päästä omalta alueelta tai karvauksen alta pois. Ketjumuutoksia on siis luvassa niin hyökkäykseen kuin puolustukseenkin.

Olivatpa syyt Kärppien viime aikojen vaisuudelle mitkä tahansa, tänään siihen ei ole enää varaa. Jokerit osoitti eilen jälleen todeksi sen, että arki on todellakin palannut kärppäleiriin. Jos voittoja mielii, on jokaisen kärppäpelaajan pistettävä niin sanotusti parasta pöytään. Joka ilta.

Jokerit jatkaa suoraan maalille

Jokereiden karvaus toimi eilen erittäin vahvasti ja varsinkin erien alut olivat täysin helsinkiläisten hallussa. Kärppäpuolustajat joutuivat heti valtavan paineen alle, eivätkä jokerilaiturit säästelleet taklauksia. Vastahyökkäyksissään Jokerit pääsivät välillä yllättävänkin helposti kääntämään pelin keskialueelta suoraan hyökkäysalueelle muutamalla syötöllä.

Myös Jokereiden parjattu ylivoima toimi eilen tehokkaasti kapellimestari Teuvo Teräväisen johdolla. Teräväisen johtama kentällinen on vaarallinen aina kun se on kentällä. Teräväinen on yksi Liigan kuumimmista pelaajista juuri tällä hetkellä ja varmasti myös yksi seuratuimmista. Syystäkin. Viimeisen kolmen ottelun saldo: 1 + 6.

Kauanko tuota vauhtia jaksaa?

Jos oli eilisessä pelissä vauhtia, niin myös tunnetaso nousi ajoittain varsin korkealle ja kentällä nähtiinkin vähän väliä pareja, joilla oli paljonkin sanottavaa toisilleen. Peli muistuttikin monella tapaa pudotuspelejä. Jokerit löysi vihdoin lääkkeet Kärppien kukistamiseksi ja jatkaa samaa suoraviivaista taklauspeliä tänäänkin.

Eilisen perusteella onkin selvää, että illan ottelusta on tulossa hieno näytös yleisölle, päättyy se sitten kummalle joukkueelle tahansa. Jos Kärpät jatkaa eilisen kaltaisella vaisulla pelillä, vie Jokerit varmasti pisteet. Mutta jos Kärpät löytää edes hieman sitä syyskauden hurmosvaihdetta peliinsä, on Jokerit puolestaan vaikeuksissa. Peli alkaa Raksilassa kello 17:00.

Seuraa Heitä

Jarkko Ruutu #25 |

Laitahyökkääjä

Kärppäyleisön kestoinhokki. Aina kun Ruutu on kentällä niin varmasti tapahtuu. Kukaan ei vain tiedä mitä. Siksi Ruutua on pakko seurata herkeämättä.

Julius Junttila #13 | Kärpät

Laitahyökkääjä

Paikkaa Juhamatti Aaltosta Maxwellin kentässä. Oli eilen ketjunsa paras pelaaja mutta ketjun yhteispeli ei vain toimi. Siirtyi ykköseen ja oli senkin ketjun paras. Mistä löytää tänään pelipaikkansa?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Kärpät M S P
1.Ivan Huml 0 7 7
2.Ben Maxwell 2 2 4
3.Joonas Donskoi 1 3 4
4.Joonas Kemppainen 3 1 4
5.Juhamatti Aaltonen 0 3 3
Jokerit M S P
1.Teuvo Teräväinen 1 8 9
2.Ladislav Nagy 1 5 6
3.Nichlas Hardt 3 2 5
4.Jani Rita 3 0 3
5.Steve Moses 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle