Laivat vailla kapteenia – Jokerit viimeistä kertaa Ouluun?

LIIGA / Ennakko
Lauantain kamppailu saattaa olla viimeinen Kärpät-Jokerit -ottelu Raksilassa.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Lauantaina Oulun Raksilassa on ilmassa ripaus haikeutta, sillä Helsingin Jokerit saapuu ehkäpä viimeistä kertaa pelimatkalle Ouluun.

Joukkueiden yhteinen taival on ollut tiivis ja kiihkeä läpi 2000-luvun. Oulussa ottelut Jokereita vastaan ovat olleet aina kauden viihdyttävimpiä, joten oululaisyleisö jää varmasti keskinäisiä kohtaamisia kaipaamaan.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo viidesti. Kärpät on voittanut otteluista neljä ja Jokerit yhden. Pisteet ovat oululaisten hyväksi 12-3. Keskinäisissä otteluissa joukkueiden parhaat pistemiehet ovat Ivan Huml (1+10) ja Teuvo Teräväinen (1+4).

Molemmista joukkueista on pelaajia mukana Sotšin olympiajoukkueessa. Jokereilta puuttuu kapteeni Ossi Väänänen ja Kärpiltä kapteeni Lasse Kukkosen lisäksi Juhamatti Aaltonen ja päävalmentaja Lauri Marjamäki.

Kärpät ei ole viime aikoina varsinaisesti säkenöinyt. Aiemmin viikolla etelän reissulla tuli pataan liigajumbo Turun Palloseuralta ja sen perään nihkeä voitto Ilveksestä Tampereella.

Kärppien ongelma on tuttu jo pidemmältä aikaa. Ajatus ei ole täysin pelissä ja meno kaukalossa vaikuttaa nykivältä. Välillä mennään lujaa, kun taas välillä hiimaillaan urakalla.

Oululaiset vahvistuivat viikon aikana kahdella pelaajalla. KalPasta Kärpät nappasi Adam Masuhrin ja Ruotsista Ouluun saapui yli kymmenen vuoden tauon jälkeen seuran oma kasvatti Esa Pirnes. Uusista vahvistuksista Masuhr pelaa varmuudella. Pirneksen pelaaminen on epätodennäköistä, joskin pieni mahdollisuus siihenkin on olemassa.

Marjamäen tuskaillessa maajoukkueen kokoonpanon kanssa Sotšissa, Mikko Manner yrittää pitää Kärppien kurssin kohdallaan. Suuret linjaukset on sovittu Marjamäen kanssa etukäteen, mutta pientä hienosäätöä Manner voi halutessaan tehdä.

Jokerit on pelannut viime aikoina hyvin. Viimeisin pisteetön ottelu on tammikuun puolivälistä juuri Kärppiä vastaan. Puolustus toimii hyvin ja maalihanatkin aukesivat hieman, sillä torstaina SaiPan verkkoon upposi neljä kiekkoa.

Helsinkiläisten ylivoima Teräväisen johdolla toimii todella mallikkaasti, joten viime peleissä kohtuullisen paljon jäähyileen kärppälauman kannattaa pysyä pois jäähyaitiosta.

Erityisesti valmentajavaihdoksen jälkeen Jokerit on pyrkinyt avaamaan peliä nopeasti ja onnistuukin siinä nykyään varsin mallikkaasti. Kun avauspelaaminen on mallillaan, pitää sen jatkeeksi löytyä parempaa viimeistelyä. Tämän jälkeen Jokereilla olisi puolustuspelaamisen lisäksi myös hyökkäyspelaaminen kohdallaan. 

Kärppien kokoonpanosta puuttuu ainoastaan olympiaedustajat. Loukkaantumishuolia oululaisilla ei ole. Jokereilta on sivussa sivupalkissa listatut pitkäaikaispotilaat. Maalilla nähdään molempien ykkösveskarit.

Seuraa Heitä

Mikko Lehtonen #26 |

Puolustaja

C rintaan Lasse Kukkosen Venäjän reissun ajaksi. Näkyykö se kentällä? Negatiivisesti vai positiivisesti? Mielenkiintoista nähdä.

Riku Hahl #32 |

Keskushyökkääjä

C rintaan Ossi Väänäsen Venäjän reissun ajaksi. Näkyykö se kentällä? Negatiivisesti vai positiivisesti? Mielenkiintoista nähdä.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Kärpät M S P
1.Ville Pokka 0 5 5
2.Ben Maxwell 2 2 4
3.Jari Viuhkola 1 3 4
4.Julius Junttila 3 1 4
5.Mika Pyörälä 1 2 3
Jokerit M S P
1.Ladislav Nagy 5 3 8
2.Teuvo Teräväinen 0 7 7
3.Jere Karalahti 0 4 4
4.Riku Hahl 0 3 3
5.Jarkko Ruutu 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle