Tekeekö yksi pääsky kesän?

LIIGA / Ennakko
Vanhassa sananlaskussa yksi pääsky ei tee kesää. Oulun Kärpissäkään ei yksi pelaaja kesää tee. Ei, vaikka uusin pääsky onkin harvinaisen isokokoinen. Yhtenäinen pääskysparvi onkin sitten asia erikseen.

Keskiviikko oli kärppäfanille hektinen päivä. Aamupäivä meni JYPille kärsittyä murskatappiota manatessa, iltapäivä uudesta tulokkaasta riemuitessa. Näin kaksijakoista voi olla lätkäfanin elämä.

Vastaus rukouksiin on Brad Smyth. Se kauan odotettu vahvistus, joka tulee paikkaamaan Tenkratin ja Tonin jättämää aukkoa. Vaikka monella ei ole tarkkaa kuvaa miehen taidoista puhuu pisteet puolestaan. Parhaalla AHL-kaudella Smyth teki 50 maalia. Se on määrä, joka jokaiselta tämän päivän SM-liigapelurilta jäisi tekemättä.

Smyth muistuttaa paljolti ex-kärppää Martin Bergeronia. Hyvä laukaus, hurjia tehopisteitä ja pikkaisen verkkainen vauhti. Jopa sama pelinumerokin! Ero syntyy siinä, että Bergeron on tehnyt tehopisteensä B-luokan kiekkosarjoissa, kun taas Smyth SM-liigan tasoa lähellä olevassa AHL:ssä.

Tähän loppui sitten paineiden asettaminen. Smyth ehtii käydä kertaalleen jäällä ennen illan koitosta. Kotiyleisö ei voi, eikä saa odottaa mieheltä ihmetekoja vielä tässä kamppailussa. Niiden aika on mahdollisesti myöhemmin. Smyth tarvitsee aikaa niin joukkueeseen kuin suomalaiseen kiekkokulttuuriinkin sopeutumiseen.

Yksi mies on kuitenkin muita iloisempi. Hän on Jason Dawe, joka saa entisen ketjukaverinsa omaan joukkueeseen. Ja vielä samaan kentälliseen. Tässäkö uudet Petr & Petr?

Raipe.

Ilves näyttää olevan melkoinen ääripäiden joukkue. Se kun ei osaa tasaisesti pelata. Viime kausi mentiin tukevasti sarjan jumbona, koko kansan naurunaiheena. Nyt ollaan taas ääripäässä. Nimittäin sarjakärjessä.

Miten tämä kaikki on mahdollista? Eihän joukkue muuttunut niin paljoa. Vai muuttuiko? Tätä tässä ollaan alkukierrokset pohdittu. Vastaus ainakin tähän mennessä on kyllä. Suurin muutos taitaa kuitenkin olla penkin takana. Valmentaja Vaclav Sykora on tuonut uudet ideansa Hakametsään. Nyt on hereillä kaikki ja vielä sarjan alusta asti.

Ilves-ikoni (ja miksei koko suomalaisen jääkiekonkin) Raimo Helminen se vaan jaksaa. "Raipe" on uuden koutsin alaisuudessa vuoden tauon jälkeen ilmiliekeissä. Lätty tippuu kaverin lapaan entiseen malliin, eikä luistinkaan kulje yhtään entistä huonommin. Yhteistyö Vesa Viitakosken kanssa kulkee kuin jopon rasvatut kettingit.

Kenttäpelaajista huomio kiinnittyy hyviin ulkomaalaishankintoihin. Viime kauden pakistoon hankittiin kaksi uutta vastuunkantajaa, jotka todellakin ovat haasteeseen vastanneet. Cory Murphy ja Martin Hlavacka ovat sarjan eliittiä ja vaarallisia eritoten hyökkäyspäässä.

Tshekit Marek Vorel ja Radim Kucharczyk alkavat myös päästä vauhtiin. Etenkin Kucharczyk on viime kierroksilla onnistunut tekemään joukkueelleen tärkeitä maaleja. Ja sarjan edetessä on pinnalle noussut myös Iso-Erkki Rajamäki, tuo Hakametsän massiivinen rankaisija.

Kaikki ainekset hyvälle ja mielenkiintoiselle ottelulle on olemassa. Toivottavasti yleisölle tarjotaan edes hiukkasen parempaa viihdettä kuin Kärppien kaksi edellistä kotiottelua on ollut. Jos vanha trendi jatkuu, alkaa se näkymään yleisömäärissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle