Raipe ja kumppanit Raksilassa

LIIGA / Ennakko
Tampereen Ilves matkaa pohjoiseen, kun joukkue kohtaa viime ottelussa maalihanansa aukaisseen Oulun Kärpät. Kotijoukkueen sairastupa tyhjenee tähän kamppailuun, kun sekä Ilkka Mikkola että Kimmo Lotvonen palaavat kaukaloon.

Vierailija Ilveksen viime aikaiset otteet eivät ole olleet mairittelevat. Joukkue on hävinnyt viimeisestä viidestä ottelusta neljä. Tämän viikon kamppailuissa Ilves joutui nöyrtymään tiistaina Helsingissä IFK:lle lukemin 6-1 ja torstaina Jokerit nappasi voiton rangaistuslaukauskisan jälkeen lukemin 5-4.

Joukkue on silti pystynyt tekemään kiitettävän määrän maaleja, joten tällä osastolla ei päätä kannata painaa pensaaseen. Nuoret pelaajat, kuten Jesse Niinimäki ja Ville Leino, ovat olleet joukkueen tehokkaimpia pistenikkareita. Oulussa syntynyt Ville Koistinen on noussut kesän aikana uusiin ulottuvuuksiin, joka näkyy herran peliesityksissäkin.

Kotijoukkue Kärpät sai vihdoin maalihansa auki, kun joukkue takoi kuusi osumaa vierasottelussa Lukkoa vastaan. Oululaisilla pyyhkii hyvin, sillä joukkue on voittanut viimeisestä viidestä ottelustaan vuorostaan neljä.

Nuoret pelaajat parrasvaloihin

Raipe ja Ilves. Legendaarinen kaksikko. Parrasvaloihin ovat kuitenkin tällä kaudella nousseet tutun Helmisen lisäksi myös liuta nuoria ja lupaavia kiekkoilijoita. Ilveksen ketju Luoma-Niinimäki-Vidgren on ollut vierailijan positiivisinta antia tällä kaudella.

Joukkue on hyvä kombinaatio nuorta intoa ja luotettavaa kokemusta. Hyökkäyspäässä mielenkiinto kohdistuu edellisten nuorten miesten lisäksi myös Pohjois-Amerikassa pelanneeseen Steve Kariyaan. Liukas ja juonikas hyökkääjä onkin ollut joukkueelle tärkeä pelaaja ja kauden edetessä häneltä on lupa odottaa vieläkin tehokkaampaa tulosta.

Puolustuksesta Ilveksen riveistä löytyy mielenkiintoinen liigaan paluun tehnyt pelaaja – Ismo Kuoppala. Monet epäilivät Tanskassa viime kaudella pelanneen miehen esityksiä, mutta monessa seurassa kokemusta hankkinut Kuoppala on näyttänyt epäilijöilleen hauista. Edellä mainitun Koistisen lisäksi puolustuskalustosta löytyy viime kaudella murhaavaa jälkeä tehnyt Cory Murphy ja rääväsuiden suosikki Sami Helenius.

Raksilan yleisö on yleensä muistanut kokenutta Helmistä aplodein, joten tuskin tämänkään ottelu tekee poikkeusta. Kokeneen Helmisen lisäksi huomio kannattaa kuitenkin kiinnittää nuorten miesten vauhdikkaaseen taituruuteen.

Ilveksen sairaslistalla ovat tällä hetkellä Timo Peltomaa ja Jussi Pesonen. Kumpikaan ei pelaa tässä ottelussa.

Tähtisikermään lisää pelaajia

Kärpät saa kokoonpanoonsa takaisin alkukauden poissa olleen Ilkka Mikkolan, sekä polvivammasta kärsinyt Kimmo Lotvonen palaa puolustuskalustoon. Lasaretin puolella ei kuitenkaan puolustuksen osalta helpottanut, sillä Oskari Korpikari joutui jättämään kaukalon kesken Lukko-ottelun nilkan murtuman vuoksi. Sairaslomaa napsahtaa noin kuukauden päivät. Puolustuksen johtohahmoksi on noussut odotetusti Janne Niinimaa, joka täräytti viime ottelussa kaksi maalia ja on kokemuksellaan tuonut koko puolustuspelaamiseen uutta ilmettä. Viime otteluissa mallikkaasti esiintyneeltä Topi Jaakolalta odotetaan tehoja. Aktiivinen ote hyökkäyspäässä tuo väistämättä tulosta kauden edetessä.

Hyökkäyksessä edellisissä otteluissa roolit olivat vielä hakusessa, kun Michael Nylander saapui vahvistamaan Kärppien jo ennestään kovaa kalustoa. Nylanderin ketju, jossa laidoilla pelaavat Eero Somervuori ja Jussi Jokinen, on alkanut pikku hiljaa heräilemään. Lukko-ottelussa Nylle järjesteli varsinkin Jokiselle useita paikkoja, joten yhteispeli alkaa sujumaan.

Kärppien kotiottelut ovat olleet kokonaisuutena varsin vaisuja, joten yleisö odottanee vihdoin tuloksia myös Raksilassa. Janne Pesonen ja Pekka Saarenheimo ovat jatkaneet alkukauden ilmeellä ja tulos on ollut sen mukainen.

Sunnuntain kamppailusta on luvassa vauhdikas vääntö, jossa etenkin maalivahtipeli tulee korostumaan. Rauhallinen Juha Pitkämäki onkin paljon vartijana vierailijoiden veräjällä.

» Lähetä palautetta toimitukselle