Löytyykö loppu alusta?

LIIGA / Ennakko
Daniel Corso palaa Raksilan halliin Ilves-paita yllään.
Kuva © Jarno Hietanen
Oulun Kärppien voittoputkea on hämmästelty ja kummasteltu pitkin Suomea jo tovi. Lauantaina Kärpät kohtaa kuitenkin joukkueen, joka aiheutti oululaisille seuran edellisen tappion. Sarjan alussa hurjassa lennossa ollut Tampereen Ilves nitisti Kärpät syyskuun lopussa.

Kärppien ja Ilveksen edellisessä kohtaamisessa Hakametsässä kotijoukkue oli kovassa lyönnissä. Alku oli hämäläisille vielä tahmeaa, mutta loistavan lähdön sarjaan saanut joukkue syttyi hurmokseen kahdessa jälkimmäisessä erässä. Lopulta hyvin liikkunut Ilves-lauma nujersi Kärpät lukemin 3-1.

Tuon jälkeen on tapahtunut paljon. Oululaisille on häviäminen ollut vieras käsite Tampereen reissun jälkeen ja voittoja on kertynyt 17 putkeen. Ilveksenkin tahti on hieman hyytynyt, mutta aivan täydestä romahduksesta ei voida puhua.

Ilveksellä oli marraskuun maaottelutauon jälkeen vaikea jakso. Joukkue hävisi neljä peliä putkeen, mutta torstaina helpotti. Varsinkin maalinteon kanssa tuskaillut ryhmä nujersi kotonaan Bluesin lukemin 5-1. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla, mutta Ilveksen kannalta oleellista oli myös kärkimiesten Michael Keräsen ja Sami Sandellin keräämät tehot.

Tamperelaisilla on ollut ongelmia päästä aivan ykkössektorin maalipaikoille, mutta torstaina joukkue osoitti, että se on valmis tekemään töitä osumien eteen. Lauantaina haaste on kova, sillä Kärpät on päästänyt Liigassa selvästi vähiten maaleja.

Oululaiskatsojille mielenkiintoinen seurattava lauantaina on Ilvekseen täksi kaudeksi siirtynyt Daniel Corso. Kärppäpaidastakin tuttu kanadalainen aloitti syksyn hyvin, mutta on vähitellen valahtanut neloskenttään. Välillä tulisieluinenkin Corso hankittiin Tampereelle isoon rooliin, joten tämän hetken tilanne ei ole optimaalinen kenenkään kannalta.

Sarjan parhaat maalivahdit

Kärppien pelit eivät marraskuun tauon jälkeen sujuneet aivan unelmatasolla, mutta voittoja on kertynyt keskinkertaisellakin esityksellä. Perjantaina oululaiset kyläilivät HIFK:n luona, missä Juhamatti Aaltonen osoitti, kuinka loistava pelaaja hän pystyy halutessaan olemaan. Laituri ratkaisi ottelun kahdella osumallaan, joista molemmat olivat melkoisia yksilösuorituksia.

Lauantain ottelussa on vastakkain syksyn kaksi parasta maalivahtia. Ilveksen Ville Kolppanen on ollut koko kauden loistavassa vireessä, mutta paria astetta nimekkäämmän puolustuksen takana torjuva Jussi Rynnäs on pistänyt tilastojen valossa vielä paremmaksi. Rynnäs tosin pelasi perjantaina, joten Kärppien veräjällä voi hyvinkin torjua Tomi Karhunen.

Kärpät lähtee peliin selvänä ennakkosuosikkina. Laajalla materiaalilla jyräävässä joukkueessa edellisen illan pelikään ei paljon paina. Vieraiden valmentaja Tuomas Tuokkola kehui torstaina joukkueen työmoraalia. Lauantaina Ilves ei voi lopettaa työtekoa hetkeksikään, sillä Kärpät rankaisee niinä hetkinä armotta.

Seuraa Heitä

Daniel Corso #17 |

Keskushyökkääjä

Kärpissä pelatessaan nousi kannattajien suosikiksi. Kantaa mukanaan hankalan pelaajan mainetta, eikä homma ole viime aikoina toiminut. Herättäisikö vanha kotihalli ajoittain temperamenttisen kanadalaisen?

Juhamatti Aaltonen #95 | Pelicans

Laitahyökkääjä

Pääsi esittämään "isolla kirkolla" parastaan. Kiinnostaako Ilves-ottelu yhtä paljon?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle