Jatkuuko Kärppien lento?

LIIGA / Ennakko
Oulun Kärpät saa tiistaina vieraita Tampereelta Ilveksen matkustaessa Ouluun. Kotijoukkue taistelee edelleen tiukasti pääsystä kuuden joukkoon, kun taas vieraat hakevat lähinnä mukavaa fiilistä edessä odottaviin liigakarsintoihin.

Kuntokäyrät

Kärpät on tulosten valossa kovassa iskussa. Viime viikon länsirannikon turneella kaatui niin Lukko kuin Ässätkin. Lauantaina puolestaan Pelicans nöyrtyi Raksilassa. Täysi pistepotti oli yllätys jopa joukkueen päävalmentaja Hannu Aravirralle.

– Yhdeksän pisteen viikko kovalla ohjelmalla, enpä olisi miljoonia pistänyt likoon tästä viikon alussa, Aravirta totesi lauantain Pelicans-ottelun jälkeen.

Kärppien voiton takuumiehenä viime peleissä on ollut huikeaan torjuntavireeseen äitynyt ruotsalaisvahti Johan Backlund. 29 torjuntaa tiistaina Raumalla, 36 torjuntaa torstaina Porissa ja peräti 48 torjuntaa lauantaina Oulussa. Backlund on hyvää vauhtia matkalla liigan kuumimmaksi maalivahdiksi.

Ilveksen lähihistoria on paljon synkempi. Tupsukorvat ovat sarjan kuntopuntarin viimeisiä. Lauantaina joukkue sai kuitenkin katkaistua kymmenen ottelun tappioputkensa voittamalla Bluesin neljännen kerran tällä kaudella.

Vielä pari minuuttia ennen ottelun loppua Blues johti kahdella maalilla, mutta Ilves iski kahteen kertaan ilman maalivahtia ja voitti ottelun lopulta voittolaukauskilpailussa. Onkin mielenkiintoista nähdä, onko tällä parin minuutin suonenvedolla positiivinen vaikutus joukkueen henkiseen tilaan.

Ratkaisun paikat

Tiistai-illan kohtaamisessa joukkueiden lähtökohdat ovat erilaiset. Kärpät taistelee veren maku suussa paikasta kuuden joukossa, kun taas Ilves voi hakea jäljellä olevista peleistä lähinnä hyvää fiilistä. Tamperelaisten paikka liigakarsinnoissa on jo sinetöity.

Kärppien ongelma on ollut pitkin kautta tasaisuuden puute. Ehjät 60-minuuttiset ovat olleet harvassa. Yleensä jokaiseen otteluun mahtuneen huonon jakson pituudella on ollut suuri merkitys ottelun lopputulokseen. Kevättä ajatellen Kärppien pitääkin päästä ehjempiin suorituksiin.


Ilveksen maalilla riittänee ruuhkaa tiistainakin.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

On mielenkiintoista nähdä millainen vaikutus Ilveksen lauantain ottelun hienolla loppukirillä on joukkueen peliin. Kymmenen ottelun tappioputken katkaiseminen tuo varmasti lisävirtaa joukkueeseen.

Ilveksen erikoistilannepelaaminen ei ole mallillaan. Joukkueen ylivoimatilasto on liigan toiseksi huonoin ja alivoimatilastossa Ilves on liigan huonoin.

Ilves on peluuttanut viime peleissä kolmea eri maalivahtia, kun taas Kärpät on luottanut Backlundiin kuin vuoreen. Kärppienkin täytyy antaa Backlundille lepovuoro jossain vaiheessa. Tiistaina olisi hyvä tilaisuus antaa peliaikaa kakkosmaalivahdiksi tippuneelle Ville Hostikalle.

Kokoonpanot

Kärpiltä on sivussa varmuudella loppukauden huilaava Atte Ohtamaa sekä lauantaina kuukaudeksi sairastuvalle majoittunut Oscar Eklund. Jari Viuhkola on palannut joukkueen harjoituksiin ja hyppää kaukaloon loppuviikosta.

Ilveksen riveistä puuttuvat Niko Peltola sekä Arto Tukio. Myös Masi Marjamäen pelaaminen on epävarmaa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Kärpät M S P
1.Ivan Huml 3 5 8
2.Mikko Lehtonen 2 4 6
3.Ilkka Mikkola 0 5 5
4.Juha-Pekka Haataja 4 1 5
5.Pekka Saarenheimo 0 3 3
Ilves M S P
1.Jyrki Jokipakka 2 1 3
2.Samuli Kivimäki 1 2 3
3.Toni Rajala 1 1 2
4.Niko Peltola 0 2 2
5.Joonas Rask 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle