Revanssin makua Oulussa

LIIGA / Ennakko
Tasonnostoa odotellaan tältä kaksikolta.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Kärpät ja HPK kohtasivat tasan viikko sitten Hämeenlinnassa ja tuolloin HPK oli parempi jatkoajalla numeroin 4-3. Molemmat joukkueet hävisivät eilen helsinkiläisjoukkueille selkein 4-1 numeroin ja nyt alle vuorokausi myöhemmin, toisen haavoille on luvassa kaivattua balsamia Oulussa.

Kärppien otteissa on joulutauon jälkeen näkynyt huolimattomuus. Kiekollista peliä hallitaan suurimman osan aikaa peleistä, mutta lukuisista paikoista huolimatta ei kiekkoa saada sisään tarvittavalla prosentilla. Tehottomuus johtaa lopulta turhautumiseen ja kun vastustaja rankaisee sitten omista paikoistaan, oma vahva kiekollinen peli hukataan. Mitään valtavan dramaattista ongelmaa ei Kärpillä kuitenkaan ole, maalipaikkoja kyllä riittää pelien voittamiseen. Jokainen ketju pystyy tarvittavat maalit tekemään.

Vähän aikaa sitten Oulussa mietittiin ykkösketjun pitkää tehotonta jaksoa, mutta nyt kun ketjun peli tuottaa jälleen tulosta, on kakkosketju hukannut otettaan. Vaikkakin suurten taiteilijoiden kentällinen on jonkin verran maaleja ja pisteitä tehnyt, ketjun valtavan potentiaalin pistetehtailuun tietävät kaikki. Syytä viime aikojen heikentyneisiin otteisiin voi vain arvailla.

Ketjun laiturit yrittävät tehdä peliä pääosin yksin eikä kiekosta haluta luopua kuin vasta pakon edessä. Ja silloin yleensä parhaat tilanteet ovatkin valuneet jo hukkaan ja hyökkäykset päätyvät kulmiin tai johtavat kiekon menetyksiin. Tai pahimmillaan hyökkäyspään jäähyihin. Siitä ei ole kovinkaan kauaa kun ketjun peli oli yllättävänkin suoraviivaista ja samalla valtavan tehokasta. Kentällä nähtiin välillä suorastaan maagista yhteispeliä.

Taas mennään

HPK kohtasi Kärpät kotiluolassaan tasan viikko sitten. Tuolloin joukkue katkaisi Kärppien pitkän voittoputken ja alla oli silloinkin Jokereita vastaan hävitty peli. HPK on kauden kolmesta edellisestä kohtaamisesta vienyt kaksi. Tosin tilastoja tuijottelemalla selviää sekin fakta, että kotijoukkue on aina voittanut tämän kauden keskinäiset kohtaamiset.

Kerhon eilinen tappio Jokereita vastaan muistutti hyvin pitkälti Kärppien tappiota HIFK:ta vastaan. Maalipaikkoja olisi riittänyt pelin voittamiseen, mutta tilanteita ei ole pystytty hyödyntämään riittävän tehokkaasti. Ja kun muutamat puolustuspään virheet kostautuivat vastustajan maaleina, oli tuloksena katkera tappio.

Vaikkei HPK:n tulikuuma ykköskenttä pystynytkään Jokereita vastaan maaleja tekemään, saa Kärpät olla ketjun kanssa hereillä alusta asti. Tuo kenttä iski viikko sitten kolme maalia Kärppiä vastaan eikä Kärpät halua saman toistuvan tällä kertaa.

Kärpät lähtee tähänkin otteluun ennakkosuosikkina, mutta kuten viikko sitten nähtiin, HPK kykenee voittamaan ja varmasti tulee tälläkin kertaa haastamaan Kärpät tasaiseen kamppailuun pisteistä. Marraskuussa nähtyjä rumia 7-0 lukemia ei varmasti nähdä tällä kertaa.

Lisämielenkiintoa otteluun tuo molempien joukkuiden maalivahtivalinnat. Jatkaako kotijoukkueen maalissa joulukuun parhaaksi pelaajaksi valittu Jussi Rynnäs vai annetaanko viime HPK ottelussa tappion kärsineelle Tomi Karhuselle paikka revanssille? Entä jatkaako Kerhon maalissa hyviä otteita esittänyt Frans Tuohimaa vai saako nuori maalivahtilupaus Timo Niemi oman vuoronsa astua parrasvaloihin Liigakärkeä vastaan?

Seuraa Heitä

Mikko Niemelä #28 | SaiPa

Puolustaja

Jokohan tänään nähtäisiin kotiyleisön kauan odottama Liiganuran avausmaali?

Borna Rendulic #71 | Örebro

Laitahyökkääjä

Joonas Vihkon ohella yksi Kerhon kuumimmista hyökkääjistä tällä hetkellä.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Kärpät M S P
1.Joonas Donskoi 2 2 4
2.Atte Ohtamaa 1 3 4
3.Jari Viuhkola 1 2 3
4.Ivan Huml 0 3 3
5.Joonas Kemppainen 1 2 3
HPK M S P
1.Joonas Vihko 3 2 5
2.Jere Sallinen 1 3 4
3.Jesse Saarinen 1 3 4
4.Juha Kiilholma 1 3 4
5.Craig Schira 2 1 3

» Lähetä palautetta toimitukselle