BOS - TOR 2.00
SJS - VGK 5.00

Kärpät ja HPK aloittavat puolivälieräurakkansa

LIIGA / Ennakko
Kamppailu alkakoon.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Kärpät ja HPK potkaisevat puolivälieräsarjansa liikkeelle Oulun Raksilassa. Runkosarjan voittaja saa vastaansa todellisessa hurmostilassa viilettävän vierasjoukkueen Hämeenlinnasta.

HPK:n voittoputki on tällä hetkellä jo kymmenen ottelun mittainen. Tämä takaa sen, että Raksilan kaukaloon luistelee itseluottamusta pursuava ja energinen joukkue. Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäen mukaan tämä asia on tiedostettu Oulussa enemmän kuin hyvin.

− Tiedämme hyvin, että vastaan asettuu huippuvireinen ja laadukas joukkue. Olemme käyneet tarkasti HPK:n pelaamista läpi ja etsineet ne osa-alueet, joihin meidän kannattaa iskeä.

Kärpät on saanut runkosarjan lopun jälkeen vetää henkeä peleistä, kun taas HPK aloitti oman urakkansa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Jokereita vastaan. Oulussa on tauko käytetty tehokkaasti hyödyksi.

− Olemme päässeet harjoittelemaan laadukkaasti ja myös lepäämään. Kaikki on mennyt suunnitelmien mukaan, eikä mitään suurempia yllätyksiä onneksi ole tullut, jutteli Marjamäki.

− Joukkueessa on havaittavissa odottavainen, mutta luottavainen tunne. Pelien alkamista olemme odottaneet innolla ja vihdoinkin ne alkavat, jatkoi Marjamäki.

HPK:n avainpelaajia Jokereita vastaan pelatussa sarjassa olivat Borna Rendulic sekä Teemu Rautiainen, joka on viimeistellyt maalin seitsemässä edellisessä pelaamassaan ottelussa. Yksi mielenkiintoinen kysymys on, ottaako Kärppien valmennus nämä avainpelaajat erityisvartiointiin peluuttamalla tiettyä kentällistä heitä vastaan. Kärpillä on kotijoukkueena oikeus vaihtaa viimeisenä pelaajia.

HPK:n peräpään tuki ja turva on ollut sensaatiomaista tulokaskautta pelaava Juuse Saros. Kärppien ykkösmaalivahti Jussi Rynnäksen pelaamisen ylle on ilmennyt joitain kysymysmerkkejä. Ottelua edeltävänä iltana pelaava maalivahti oli jo päätetty, mutta pudotuspelien hengen mukaisesti se julkistetaan virallisesti vasta pelipäivän aikana. Nähtäväksi siis jää, kohtaavatko Liigan kenties kaksi parasta maalivahtia toisensa jo perjantaina.

Kärppien kokoonpanosta puuttuu varmuudella Jari Viuhkola. Kärppälegendan paluun ajankohtaa ei vielä täysin varmasti tiedetä.

HPK:lta kokoonpanosta puuttuu pitkäaikaispotilas Craig Schira. Lisäksi Joonas Vihkon pelaaminen on vielä epävarmaa.

Seuraa Heitä

Joonas Kemppainen #41 | Salavat Julajev

Keskushyökkääjä

Tällä kaudella lempinimen "Kirurgi" saanut Kemppainen tekee perjantain ottelussa paluun loukkaantumisen jäljiltä. Runkosarjassa peli kulki ja tehoja syntyi.

Teemu Rautiainen #19 | Ilves

Laitahyökkääjä

Rautiainen on iskenyt seitsemään viime peliin seitsemän maalia. Kuinka näin tulikuumaa pelaajaa voisi olla seuraamatta?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Kärpät M S P
1.Ben Maxwell 0 6 6
2.Ivan Huml 1 5 6
3.Toni Kähkönen 2 2 4
4.Lasse Kukkonen 1 3 4
5.Julius Junttila 3 0 3
HPK M S P
1.Juha Kiilholma 1 3 4
2.Teemu Rautiainen 3 1 4
3.Jyri Niemi 1 3 4
4.Antti Aarnio 0 3 3
5.Juha Koivisto 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle