Pilaako HIFK Aravirran juhlat?

LIIGA / Ennakko
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Kärppien Hannu Aravirralla on torstaina edessään juhlaottelu, sillä kamppailu on 800 runkosarjapeli kärppäluotsin uralla. Aravirran valmentajauran ensimmäisessä liigaottelussa 24 vuotta sitten vastus oli sama kuin torstaina Raksilassa. Tuolloin Aravirran joukot kaatoivat HIFK:n. Miten käy nyt?

Kärpät katkaisi tiistaina tappioputkensa kaatamalla vahvalla puolustuspelaamisella KalPan kotonaan maalein 4-2. Hyökkäyspäässä oululaisille sen sijaan jäi parantamisen varaa. 

 Puolustusasenteella ladattiin tämä voitto. Jokainen äijä sitoutui puolustuspelaamiseen hyvin, Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta iloitsi ottelun jälkeen.

Ennen maaottelutaukoa Kärpät hävisi kolme ottelua putkeen. Joukkue oli väsynyt, mikä näkyi kentällä. Parhaiten tämä kävi ilmi ykköskentän sekä ykköspakkiparin pelaamisesta. 

HIFK on ottanut viime aikoina voittoja ja tappioita vuorotahtiin. Mikäli tämä jatkuu torstaina, on vuorossa tappio, sillä helsinkiläiset kaatoivat tiistaina Turun Palloseuran kotonaan. 

 Ilme oli ihan älyttömän hyvä tiistaina. Sitä haimme ennen kaikkea. Koko joukkue teki kyllä kovan suorituksen, HIFK:n päävalmentaja Pasi Sormunen kehui.

Erikoistilanteet ratkaisevat?

Kärpät sai Jussi Jokisen jälleen riveihinsä, mutta menetti tauon aikana Kyle Turrisin, joka päätti palata takaisin Pohjois-Amerikkaan. Syksyllä Jokisen, Ivan Humlin sekä Juha-Pekka Haatajan yhteispeli toimi hyvin ja Kärppien kannalta oleellista on, että yhteispeli asettuu uomiinsa jälleen nopeasti. Varsinkin ylivoimalla Kärppien ykkönen oli alkukaudesta murhaavan tehokas. 

Sarjasijoitukseen nähden hieman yllättäen HIFK on liigan ehdotonta eliittiä erikoistilannepelaamisen osalta. Helsinkiläisten alivoima on liigan parasta ja ylivoimakin toiseksi parasta. Kärpät on ylivoimalla liigan keskikastia, mutta alivoima on oululaisillakin rautaa. 

HIFK on kärsinyt maalinteko-ongelmista läpi kauden, mutta oma pää on pitänyt hyvin. Suurin syy tähän on helsinkiläisten maalia vartioinut Joni Ortio, joka on ollut alkukauden kovassa iskussa. 

Joukkueiden kohdatessa edellisen kerran, tunteita herätti Ville Peltosen taklaus Kärppien Tomas Plihaliin. Peltonen sai taklauksesta pelikieltoa ja Plihal oli peleistä pitkään sivussa aivotärähdyksen takia. Tsekki on ollut muutenkin tapetilla, sillä hänen peliesityksensä ovat olleet kaukana toivotusta. 

Torstain kohtaamisen kannalta ratkaisevaa on, saako HIFK kaivettua hyvän tunnetilan peliin, kuten se sai TPS:ää vastaan. Kärppien täytyy pysyä pois jäähyaitiosta, sillä erikoistilanteet saattavat hyvinkin ratkaista kamppailun. Ortio heittää kovan haasteen Mikko Koskisen tiistaina maalivahtientaistossa voittaneelle Tomi Karhuselle.

Seuraa Heitä

Jason Demers #55 |

Puolustaja

Ennen maaottelutaukoa Demers oli selvästi väsynyt, mikä näkyi Kärppien ykköspakin pelissä. Nyt takana on pieni lepotauko.

Ilari Melart #11 | HIFK

Puolustaja

Kovia peliminuutteja kellottava puolustaja debytoi maajoukkueessa ennakkoluulottomasti. Yksi HIFK:n alavireisen alkukauden valopilkkuja.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Kärpät M S P
1.Jussi Jokinen 2 2 4
2.Ville Mäntymaa 0 1 1
3.Juha-Pekka Haataja 0 1 1
4.Ivan Huml 0 1 1
5.Ilkka Mikkola 0 1 1

» Lähetä palautetta toimitukselle