NHL-huumaa Raksilan perjantai-illassa

LIIGA / Ennakko
Kärpät ja HIFK kohtaavat kahdesti tulevana viikonloppuna.
Kuva © Markus Hästbacka - markus.hastbacka@jatkoaika.com
Oulussa kohtaavat perjantaina liigassa vähiten maaleja päästänyt Kärpät sekä eniten maaleja tehtaillut HIFK. Molemmat joukkueet tuovat peliin uuden NHL-pelaajan.

SM-liigan perjantain ja lauantain kierroksella pelataan pienimuotoinen mini-pudotuspelisarja, kun vastakkain pelaavat joukkueet kohtaavat toisensa peräkkäisinä päivinä. Ainakin Kärppä-leirissä asia nähdään pelkästään positiivisena.

– Kaikki kunnia sarjaohjelman tekijöille, kun ovat tällaisen laittaneet keskelle syksyä. Mielestäni on hemmetin hyvä, että sarjassa on välillä tällaisia epärytmejä, Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta jutteli.

Perjantai-illan ottelu tuo SM-liigaan taas lisää NHL-maustetta, kun oululaisten riveissä ensiesiintymisen tekee Ottawa Senatorsin hyökkääjä Kyle Turris. HIFK:n sotisovassa nähdään puolestaan ensimmäistä kertaa Dallas Starsin puolustaja Stephane Robidas.  

Kärppien viime ottelut ovat sujuneet kohtuullisen hyvin. Joukkue on jäänyt pisteittä viimeksi pari viikkoa sitten. Keskiviikon TPS-ottelusta saaliina on tyylipuhdas 4-0-voitto. 

HIFK:lla on alla kaksi voittoa, eivätkä helsinkiläiset päästäneet kummassakaan pelissä omiin yhtään maalia. 

Tulikuuma Ortio 

Kärpät menetti ykkössentteri Jussi Jokisen, kun Carolinan hyökkääjä pakkasi pelikassinsa ja matkusti takaisin Pohjois-Amerikkaan. Jokisen saappaisiin hyppää perjantaina tuore NHL-apu Turris, jolla on kaikki eväät olla mitat täyttävä korvaaja Jokiselle. 

Kärppien peli on viime aikoina alkanut pikkuhiljaa loksahtaa uomiinsa.

– Peli on kulkenut viime aikoina aivan mallikkaasti. Pisteitä on sen verran mitä on, mutta itse pelaaminen on kuitenkin hyvässä perusmuotissa nyt, Aravirta kehaisee. 

Kärppien alkukauden ongelma on ollut tehojen jakautuminen pelkästään ykkösketjun pelaajille. Tehovitjan kolme hyökkääjää ovat tehtailleet pisteitä melkein yhtä paljon kuin muu joukkue yhteensä. Tehoja pitäisi alkaa pikkuhiljaa löytymään myös muista kentistä tasaisemmin. Toinen pieni ongelma on alivoimapelaaminen, joka on Kärpillä ollut alkukaudella karkeasti puolet huonompaa kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan. 

HIFK:n kuumin pelaaja on Joni Ortio, jolla on alla kaksi nollapeliä. Ortion vire ei ole kuitenkaan tarttunut täysin kenttäpelaajiin, vaikka pisteitä on tullut. 

– Tulokseen olen tyytyväinen, mutta peliin en alkuunkaan, HIFK:n päävalmentaja Pasi Sormunen kommentoi tiistaisen HPK-ottelun jälkeen. 

HIFK:n ongelmat ovat hyökkäyksiin lähdöissä. Puolustajien avauspelaaminen aiheuttaa ongelmia keskialuueen ylityksessä ja hyökkäyspään pelaamisesta tulee lopulta yksilösuorittamista. 

Kokoonpanoissa ei suuria muutoksia

Kärppien kokoonpanossa ei suuria muutoksia tapahdu. Turris ottaa paikkansa ykkössentterinä, mutta muuten ketjukoostumukset pysyvät entisellään. 

Mikko Lehtosen ja Johan Backlundin pelaaminen ratkeaa vasta aamuharjoitusten jälkeen. John Norman ei tee vielä paluuta oululaisten riveihin. Poissa ovat luonnollisesti myös pitkäaikaispotilaat Jari Viuhkola, Tomi Körkkö ja Oscar Eklund

HIFK:n sairaslistalla ovat edelleen Joel Perrault, Kyle Klubertanz, Mikko Kurvinen, Joni Töykkälä sekä Sean Bergenheim


Seuraa Heitä

Kyle Turris #8 |

Keskushyökkääjä

Ottawa Senatorsin kakkossentteri ottaa Kärppien tehovitjan johdettavakseen. Jos ei Aravirta tulost aivat heti myönnä odottavansa, niin Raksilan yleisö vaatii tehoja heti alusta pitäen.

Tomas Plihal #39 | HC Trinec

Keskushyökkääjä

Edellisessä pelissä huimasti petranneella Plihalilla on näytön paikka. Tehoja täytyy tulla useammassa pelissä peräkkäin, eikä vain silloin tällöin.

Stephane Robidas #12 |

Puolustaja

Suureen rooliin hankittu NHL-apu debytoi Oulussa. Jää nähtäväksi pystyykö auttamaan helsinkiläisiä avauspelaamisessa.

Joni Ortio #31 | Barys

Maalivahti

Alla kaksi nollapeliä hieman vaikean alkukauden jälkeen. Ortio on liekeissä! Säilyykö hehku viikonlopun Kärpät-otteluissa?

» Lähetä palautetta toimitukselle