Jatkaako Blues voittokulkuaan?

LIIGA / Ennakko
Loistavasti alkukauden pelannut Espoon Blues tulee haastamaan Oulun Kärppiä lauantai-illan kiekkokamppailussa. Viime kaudella otteluita värittivät tapaus Tenkrat, Tuomaisen hakkaamiset sekä ihmeparantumiset. Onko tällä kaudella luvassa samaa värinää?

Kärpät lähtee otteluun allaan opettavainen tappio Hartwall Areenalta. Oululaisten ei ole syytä painaa päätään pensaaseen, koska peli oli aika ajoin sitä, mitä joukkue haki. Kaksi virhettä kostautuivat nyt maalien muodossa. Joukkueesta puuttui se sytyttävä
voima, joka olisi laittanut kiekot maaliin. Pesoselta ei voi odottaa onnistumisia joka ottelussa. Polvivammastaan kärsivä Jason Dawe on edelleen poissa kokoonpanosta. Martin Stepanek pelaa huomenna, mutta muuten Kärppien koostumus on hyvin sama kuin edellisessä Jokeri-pelissä.

Oulussa viime päivinä suurta kohua on herättänyt Kärppien uusi kannustuslaulu Routasydän. Järkyttävästi yli hilseen mennyt keskustelu on vienyt makua koko hommasta natsisyytöksineen. Raksilan käytäväkeskustelujen puheenaihetta
ei ole vaikea arvata.

Luvassa kovaa vääntöä

Blues tulee pohjoiseen takanaan jälleen voitokas ottelu. Nyt kaatui HPK luvuin 2-0, ja Blues-vahti Jere Myllyniemi piti toisen kerran peräkkäin vastustajan nollilla. Hatunnoston arvoinen suoritus nuorelta mieheltä!
Matkaväsymystä espoolaisilla tuskin on luvassa, sillä pääkaupunkiseudun joukkueiden on helppo tulla Ouluun
linnunteitä pitkin. Edellisen päivän ottelu tulee todennäköisesti näkymään kolmannessa erässä.
Pelaaminen Oulussa on muutenkin joukkueille raskas ja iso haaste etenkin vikkelien kärppäpelurien johdosta ja Raksilan lentokenttäkaukalon vuoksi. Avainkysymys onkin, säilyykö Bluesin liike täydet 60 minuuttia?

Tai enemmän. Nimittäin ottelusta tulee varmasti todella tasainen ja kova kamppailu. Jan Calounin pelikunto on myös tarkkailun alla. Hän on ollut
poissa kahdesta Bluesin viime ottelusta vatsavaivojen vuoksi. Calounin pelaamisesta ottelussa ei kirjoitushetkellä ollut tietoa - mystistä.

Jos Kärpät mielii voittaa ottelun, täytyy sen pystyä iskemään omilla vahvuuksillaan: liikkeellä ja kiekollisella taidolla. Fyysisyys on yksi joukkueen heikkouksista, joten Bluesin tulee vastata haasteeseen tällä sektorilla. Kärppien ylivoimapeli on toiminut kohtuullisen hyvin, joten jäähyihin ei espoolaisillakaan ole varaa. Eli siis kaikki peruskriteerit ja faktat, mitä jääkiekko-ottelun voittamiseen vaaditaan. Unohtamatta onnistunutta maalivahtipeliä.

Ratkeaako tasaisten joukkueiden voitto juuri tällä sektorilla? Bluesin maalilla Jere Myllyniemi on tällä hetkellä liigan kuumin maalivahti.

» Lähetä palautetta toimitukselle