Tarjolla porilaista hulluutta

LIIGA / Ennakko
Fandul, Bergeron, Shirreffs, Harjula, Virkkunen, Törnvall, Kivi ja Tamminen. Liuta nimiä, joiden takia normaali runkosarjapeli saa aivan erilaista mielenkiintoa. Hyvät naiset ja herrat, kaikki he torstaina Raksilassa!

Vastakkain on lisäksi kaksi kotikentällään lyömätöntä joukkuetta. Kärpät on pelannut kaksi ja Ässät kolme kotiottelua. Pisteitä ei ole vastustajalle siunaantunut niin Raksilassa kuin Isomäessäkään. Vieraissa tahti on ollut sitten sitäkin tahmeampaa. Kärpät on kahdesta matkapelistä saalistanut yhden pisteen, Ässät on ottanut matkoillaan kaksi kertaa pahasti turpaan.

Kärppien peli ei ole läheskään kunnossa. Nuorelle joukkueelle sattuu pelin sisällä pahojakin virheitä, jotka kostautuvat takaiskuina. Jokereille hävittiin henkilökohtaisten virheiden takia ja Lappeenrannassa ote katosi mystisesti loistoalun jälkeen. Joukkue saa olla tyytyväinen saalistamaansa tasapeliin.

Liike on edelleen Kärppien elinehto. Tappotahtia ylläpitävä ryhmä jaksaa fyysisen kuntonsa puolesta yhtä pitkälle kuin Duracel-jänis. Nyt joukkue pääsee Kisapuiston umpisurkealta alustalta tutulle lentokentälle, jossa pinta-alaa löytyy. Kärppien pelityyli onkin purrut parhaiten kotikaukalossa, jossa on aktiiviselle vauhtipelille tilaa.

Kakkoskenttä huolenaiheena

Kärppien pienenä huolenaiheena on joukkueen kakkoskenttä. Jari Viuhkolan johtama kokonaisuus, laidoillaan Juha-Pekka Haataja ja Pekka Saarenheimo, ei ole päässyt Sakari Palsolan ja Brett Lieversin johtamien yhdistelmien tasolle. Sentteri Viuhkola tarvitsee vierelleen laitureita, jotka pystyvät hänen syöttöjään käyttämään hyväksi. Viuhkolan tehot 1+2 ovat syntyneet maalia lukuun ottamatta ylivoimalla. Jason Dawen paluuta odotetaan kuin joulupukin tuloa.

Positiivista joukkueen pelissä on ollut Palsolan ja Lieversin viisikot. Lieversin, Jussi Jokisen ja Janne Pesosen yhteistyö toimi jo harjoitusotteluissa ja nyt taustatukea on tullut myös Palsolan viisikolta. Edellisessä kotiottelussa mainittu kokonaisuus oli joukkueen paras. Jo viime kaudella hyvän parivaljakon muodostanut Palsola ja Mika Pyörälä ovat saaneet kaverikseen Lasse Jämsenin. "Jämy" on osoittanut maalintekijän lahjansa tekemällä hienon maalin molemmissa kotiotteluissa.

Ongelmana vieraspelit

Ässät on viime kauden tapaan aloittanut kauden hyvin. Isomäellä on kyykytetty vuorollaan länsirannikon paikallisissa Tepsiä ja Lukkoa sekä viimeksi Juti-TV:ssä JYPiä. Kotiotteluissa Ässien ase on ollut tiivis puolustus sekä vankkumaton maalivahti Scott Langkow.

Kuten aikaisemmin todettu, on Ässien joukkue oululaisyleisölle keskimääräistä liigaremmiä mielenkiintoisempi. Entisiä Kärppiä löytyy niin pelaajistosta, valmennuksesta kuin kravaattihommistakin. Martin Bergeron ja Vjatseslav Fandul ovat kaupungissa lähes messiaan asemassa, vaikka kummankin pesti päättyi hieman ikävästi. Takuuvarmaa on, että herrojen esiintyminen tuo katsomoon enemmän väkeä kuin normaali viikkopeli Ässiä vastaan toisi.

Mikäli Ässät aikoo pisteitä Raksilasta saalistaa on sen kyettävä aktiiviseen häirintäpeliin. Kärppien polkukoneiden pysäyttäminen keskialueella on työlästä, mutta onnistuessaan palkitsevaa. Mikäli Kärpät saa luotua jatkuvaa painetta Ässien päätyyn on porilaiset hätää kärsimässä.

Aikaisempien kolmen vuoden aikana Ässät ei ole kertaakaan Kärppiä vieraissa voittanut. Lähes joka kerta on ottelu ratkennut vieraiden liian suureen jäähymäärään. Muistuupa mieleen eräskin vierailu, kun tuolloin Ässissä ja myöhemmin myös Kärpissä pelannut voimahyökkääjä keskusteli henkeviä limukka-automaatin kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle