Tappiokierteinen Ässät vaikeimpaan mahdolliseen paikkaan

LIIGA / Ennakko
Kärpät ja Ässät iskevät yhteen neljättä kertaa tällä kaudella.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Oulussa palataan lauantaina itsenäisyyspäivän vietosta takaisin sorvin ääreen, kun paikallinen Kärpät saa vieraita Porista. Ässät saapuu otteluun synkän tappiokierteen rasittamana. Liigan kärjessä lähes näytöstyyliin viilettävä puolen Suomen joukkue ei varmasti tarjoa helppoa mahdollisuutta kurssin kääntämiseen.

Porin Ässät kyntää tällä hetkellä syvissä vesissä. Marras- ja joulukuun aikana se on onnistunut saalistamaan ainoastaan yhden voiton. Tuo poikkeus tapahtui HPK:n vieraana marraskuun lopussa.

Yksi suurimmista syistä Ässien tappiokierteeseen on ollut maalinteon iänikuinen vaikeus. Porilaiset ovat marraskuun alun jälkeen pelanneet 11 Liiga-ottelua, joissa vastustajan verkko on soinut vain 15 kertaa. Lyhyellä matematiikalla laskettuna se tekee ainoastaan 1,36 maalia yhtä ottelua kohden. Jokainen vähänkin jääkiekkoa ymmärtävä varmasti tietää, että tuollaisella ottelukohtaisella maalikeskiarvolla ei valtaisaa menestystä ole lupa odottaa.

Ässien valmennus on viime aikoina hakenut oikeita ketjukoostumuksia pyörittämällä ketjulottoa varsin ahkerasti. Osa muutoksista on ollut vapaaehtoisia, kun osa taas on ollut pakon sanelemia. Vielä ei hyvin toimivia tutkapareja kuitenkaan ole löytynyt. Alkukaudesta loistavassa lennossa ollut parivaljakko Niklas HagmanDragan Umicevic on viime aikoina hiipunut. Vastustajat ovat oppineet lukemaan kaksikon temppuja hyvin ja pelaamaan heidät ulos tilanteista.

Kärpät jatkaa paraatimarssiaan

Kotijoukkueella ei vierailijoiden kaltaisia ongelmia ole. Oulussa elämä on varsin mallillaan tällä hetkellä. Lokakuun alun jälkeen ainoastaan Ilves on kertaalleen onnistunut aiheuttamaan tappion Kärpille. Kyseisen tappion jälkeen oululaiset ovat onnistuneet kapuamaan uuteen voittoputkeen, jonka pituus on tällä hetkellä neljä perättäistä voittoa.

Tällä viikolla Kärpät on pelannut ainoastaan yhden pelin, kun maanantaina kaatui vieraissa Jokerit. Lauantain kotijoukkue pääseekin hyvin levänneenä Ässiä vastaan. Tämä tosiasia ei varmasti ainakaan helpota Ässien urakkaa.

Kärpät on saanut onnistujia laajalta rintamalta, sillä jokainen joukkueen neljästä kentällisestä kykenee tällä hetkellä saamaan tulosta aikaiseksi hyökkäyspäässä. Tämä tekee Kärpistä äärimmäisen vaarallisen ryhmän. Vastustajalle ei riitä Juhamatti Aaltosen pimentäminen miesvartioinnin avulla, vaan jokaisen ketjun hyökkäyspeli pitäisi tasapuolisesti pystyä eliminoimaan.

Kärpät ja Ässät ovat aiemmin tällä kaudella kohdanneet kolme kertaa, ja pisteet ovat menneet Kärppien nimiin lukemin 8-1. Näiden otteluiden tehomiehinä ovat hääränneet Kärppien Joonas Donskoi sekä Julius Junttila. Molemmilla on aiemmista otteluista kasassa neljä tehopistettä.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen terveystilanne on tällä hetkellä erinomainen. Loukkaantuneena on ainoastaan puolustaja Mikko Lehtonen. Jääliläinen huilaa alaraajavamman johdosta joulutaukoon asti.

Ässiltä lauantain ottelusta ovat poissa ainakin loukkaantuneet Kamil Kreps sekä Tapio Sammalkangas. Sairastuminen pitää Tuomas Pihlmanin ja Tommi Taimen sivussa lauantain ottelusta. Patrik Parkkonen palaa TUTO-komennukselta porilaisjoukkueeseen.

Ässien maalia on neljässä edellisessä ottelussa vartioinut nuori Rasmus Rinne. Rinne on parhaansa mukaan yrittänyt kannatella joukkuetta ja onkin tehnyt kaiken voitavansa. Eli häntä ei tappioista voi syyttää. Juuso Riksman on sivussa pienten kolhujen vuoksi.

Lauantaina paikan päälle Raksilaan saapuville jääkiekon ystäville muistutuksena, että ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo kello 16.

Seuraa Heitä

Joonas Kemppainen #23 | SKA

Keskushyökkääjä

Erinomaisena puolustavana hyökkääjänä tunnettu Kemppainen on tällä kaudella heiluttanut vastustajan verkkoa jo 11 kertaa. Se on hyökkääjän uusi maaliennätys Liiga-tasolla. Kärppien tämän kauden tehokkain maalintekijä.

Niklas Hagman #6 |

Vasen laitahyökkääjä

Ässät kaipaa vaikeina aikoina kokeneelta Hagmanilta suurta johtajuutta ja suunnannäyttöä tehojen muodossa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Kärpät M S P
1.Ivan Huml 1 4 5
2.Ben Maxwell 2 3 5
3.Juhamatti Aaltonen 3 1 4
4.Julius Junttila 1 3 4
5.Joonas Kemppainen 1 3 4
Ässät M S P
1.Mika Niemi 0 2 2
2.Ville Uusitalo 0 2 2
3.Oskari Lehtinen 0 1 1
4.Rasmus Rinne 0 1 1
5.Juho Lammikko 0 1 1

» Lähetä palautetta toimitukselle