Patapaitojen uusi alku?

LIIGA / Ennakko
Pahaan syöksykierteeseen joutunut Ässät oikaisi hieman kurssiaan voittamalla Pelicansit vieraissa. Porilaisryhmä tarvitsee kuitenkin lisää voittoja päästäkseen jälleen mukaan taisteluun pudotuspelipaikasta.

Ässät

Ässien ensimmäinen kausi suljetussa liigassa oli katastrofaalinen. Talouskin kärsi joukkueen rämpiessä, mutta kuitenkaan silloin ei vielä nykyään tapana olevaa hanskojen tiskiin lyömistä kesken kauden nähty. Siitä on tultu sittemmin ylöspäin, ja kulunut kausi alkoikin kerrassaan loistavasti.

Jokaiselle joukkueelle aina tulevan heikomman jakson kanssa yhtäaikaa koettelivat joukkuetta usean tärkeän pelaajan loukkaantumiset, joten voitottomasta putkesta venähtikin sitten pitkä. Sairaslistalla on edelleen miehiä, mm. Kärppienkin puolustuksessa esiintyneet Shirreffs ja Kangasalusta. Voittaminen on kuitenkin parasta lääkettä alamaissa olleelle joukkueelle. Puolustukseen on rivejä tilkitsemään hankittu joulutaukoon asti kestävällä tryout-sopimuksella divarista tuttu latvialaispakki Oleg Sorokins.

Pelicansia vastaan voiton torjui nuori Antti Jokela, Raksilassa tolppien välissä nähtäneen kuitenkin Scott Langkow, jolla yksi kärpännahka on jo tilillään alkukaudesta.

Kärpättimet

Kärppien juna etenee tasaisen hyvää tahtia. HPK on ajanut yhden ottelun enemmän pelanneena ohi, mutta kakkospaikasta väännetään kuitenkin hyvstä asemista kättä Kerhon, Bluesin ja JYPin kanssa.

SaiPaa vastaan luistin kulki joukkueella hyvin, ja peliä pystyttin dominoimaan. Kylmettymistä vastaan kamppailleella veskari Bäckströmillä oli kuitenkin vaikeuksia, mutta tänään onkin torjuntavuorossa vuorotteluperiaatteen mukaan Korhonen.

Tonin loukkaantuminen tuli ikävään saumaan, kun peli-ilo näytti juuri löytyneen Viuhkolan ja Tenkratin vitjassa. Kärppien hyökkäyskalustosta voidaan kuitenkin todeta, että sota ei yhtä miestä kaipaa. Saattaisi ehkä kaivata, jos kyseessä olisi liigan ylivertaisin polkukone ja maalintekijä Tenkrat. Mies, joka jaksaa aina yrittää loppuun asti ja joka vuorenvarmasti pelaa ensi kaudella jälleen rapakon takana.

Puolustaja Kimmo Lotvonen palasi ennakoitua lyhyemmäksi jääneeltä sairaslomaltaan jo edelliseen peliin Saipaa vastaan.

Kärpät ovat selkeä ennakkosuosikki ottelussa, jos se nyt jotain merkitsee. Valmentaja Heikkilän on syytä muistuttaa joukkueelle, että keskinäiset pisteet ovat tasan 2-2, ja nyt on vasta mahdollisuus päästä niskan päälle.

» Lähetä palautetta toimitukselle