BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Pistetaistelua tiukassa keskikastissa

LIIGA / Ennakko
Makeat vierasvoitot SaiPasta ja Ässistä napannut JYP kohtaa tiistaina loukkaantumishuolista kärsivän Turun Palloseuran. Turkulaisille ottelu on iso haaste, sillä heidän olisi kyettävä murtamaan JYPin tiivis kotipuolustus.

Kuntokäyrät

Kotijoukkue JYP marssii kolmen ottelun voittoputkessa. Huomioitavaa on erityisesti se, että voitoista kaksi on tullut joulun jälkeen pelatuista vieraskamppailuista. Se antaa uskoa siihen, että joukkue olisi lopultakin löytämässä tasaisuutta otteisiinsa.

TPS on pelannut miltei koko kauden ennakko-odotuksiin nähden yläkanttiin. Viimeisestä viidestä käymästään ottelusta se on voittanut neljä. Joskin pistemenetyksiä sille on tullut juuri kahdesta edellisestä kamppailusta.

JYP on vahva kotijoukkue, joka harvoin kompuroi Hippoksella totaalisesti. Toisaalta päästäkseen aivan ilmiömäiseen lentoon, se tarvitsee sytyttävän vastuksen. Tasapaksuilla otteilla liikkuva vastustaja voi onnistua saamaan myös kotijoukkueen hiihtämään samalla vauhdilla mukana.

Ratkaisun paikat

Kahdessa edellisessä ottelussa JYP antoi merkkejä siitä, että erikoistilannepelaaminen alkaa vihdoinkin luonnistua. Yksilöistä Sami Vatasen merkitys ylivoimalla on ollut erityisen tärkeää hurrikaanipaidoille.


Petr Hubacek avasi maalitilinsä JYP-paidassa edellisessä ottelussa.

Pelinrakenteluun joukkue kaipaa edelleenkin lisää luovuutta, mutta uudet ketjukokoonpanot ovat selvästi tuoneet ratkaisua myös tähän ongelmaan. Toisaalta voidaan kysyä, meneekö maajoukkuemies Petr Hubacek vähän hukkaan kolmosketjun sentterinä?

TPS:n on löydettävä otteisiinsa kadonnut tehokkuus. Edellisessä ottelussa SaiPaa vastaan noin puolet laukauksista suuntautui ohitse, eikä maalinedustalle ollut kenelläkään halukkuutta mennä hakattavaksi.

Mielenkiintoista on myös se, että päävalmentaja Pekka Virta peluuttaa itsepintaisesti kakkosylivoimassa Tapio Laakson johtamaa viisikkoa, vaikka se ei ole saanut juuri mitään aikaiseksi.

JYP lähtee otteluun ennakkosuosikkina, mutta mikään itsestäänselvyys tämä asetelma ei ole. Joukkueet ovat sarjataulukossa peräkkäin, eikä kotijoukkueen rutiinitaso ole sittenkään lähelläkään sitä tasoa, mitä sen pitäisi olla.

Kokoonpanot

Kotijoukkueelta puuttuu edelleen Filip Riska ja Antti-P. Jaatinen. Varsinkin Riska alkaa olla jo lähellä pelikuntoa.

Vierasjoukkue saa tulla toimeen ilman Janne Hauhtosta ja nuorten MM-kisoissa kiekkoilevaa Rasmus Ristolaista. Todennäköisesti poissa ovat myös Miika Huczkowski, Joni Tuominen ja Mario Scalzo. Mikäli kaikki mainitut pakit puuttuvat, joutunee TPS turvautumaan omiin junioreihinsa paikatakseen puolustajavajetta.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

JYP M S P
1.Sami Vatanen 2 4 6
2.Jani Tuppurainen 1 3 4
3.Juha-Pekka Hytönen 3 1 4
4.Éric Perrin 1 2 3
5.Harri Pesonen 1 2 3
TPS M S P
1.Ville Vahalahti 3 5 8
2.Tomas Mojzis 0 4 4
3.Marko Anttila 3 1 4
4.Tomas Plihal 1 3 4
5.Marko Virtala 2 1 3

» Lähetä palautetta toimitukselle