Kovavireinen JYP kohtaa Tapparan

LIIGA / Ennakko
Lauantaina Hippoksella on odotettavissa kahden isokokoisen joukkueen tiukkaa vääntöä. Yleisönkin soisi löytävän tiensä hallille, sillä kotijoukkue on melkoisessa vireessä. Tappara-peleistä ei ole puuttunut sitä paitsi koskaan mielenkiintoa.

Kotiluolan kammo taaksejäänyttä elämää?

JYP on pelannut viime pelinsä myös kotona voitokkaasti, alkukauden kotikammo tuntuu siis jääneen muistojen joukkoon. Siitä huolimatta nukahduksia on sattunut, etenkin puolustuspään maalineduspelaaminen tuottaa joukkueelle ajoittain suuria vaikeuksia. Edellisessä pelissään JYP päästi viimeisessä erässä peräti neljä maalia omiinsa. Se kertoo jotain siitä, ettei joukkueen henkinen kapasiteetti ole vielä aivan loppuun asti hiottu kestämään liigan mukanaan tuomia rasituksia. Tästä valmentaja Alatalo on useasti puhunut. Mutta toki täytyy muistaa, että JYP on ottanut nyt kahdeksasta pelistä peräkkäin pisteitä, on tapahtunut enemmän hyvää kuin huonoa.

Kotijoukkue pyrkii lähtemään otteluun todennäköisesti kovalla liikkeellä, mikä onkin ollut JYP:n tavaramerkki kotihallissaan vuosikausia. Alkukauden surkeat otteluiden alut tuntuvat myöskin jääneen unholaan. Tapparalle tulee vaikeuksia, jos JYP saa värkättyä alussa maalin tai kaksi.

Erityisen ilahduttavaa JYP:n peleissä on ollut se, että onnistumisia on tullut tasaisesti melkeinpä koko pelaajarintamalle. Tosin puolustajien maalimäärät ovat liian pieniä, alakerrassa etenkin Pekka Poikolainen jatkaa edelleen alisuorittamistaan. Kuinka kauan valmennusjohto tätä vielä katselee pudottamatta esimerkiksi Pekan peliminuutteja ja vastuuta? Pakiston varmaotteisemmaksi nousseen Jani-Matti Loikalan selkäkivut ovat suurin kysymysmerkki. Perjantaina magneettikuvauksiin menevän Loikalan pelaaminen lauantaina on epävarmaa. Ehkä jopa epätodennäköistä.

Tapparalle ensimmäinen peli tällä viikolla

Viime sunnuntain TV-ottelussa viimeksi pelannut Tappara on pienoinen kysymysmerkki pelivireensä suhteen. Jokereita vastaan joukkue pelasi hyvin, vaikka pisteet jäivätkin Helsinkiin. Tapparan suurimmat ongelmat liittyvät ylivoimapelaamiseen, joka ei vain ota oikein onnistuakseen. Myös maalivahtipelin kanssa on ollut ongelmia. Mielenkiintoista onkin nähdä, kenet Rautakorpi asettaa tolppien väliin. Mika Lehto pelasi Jokereita vastaan hyvin, mutta try out -sopimuksella oleva Alfie Michaud halunnee myös näyttää todelliset kykynsä, eikä ajoittain väläytellyt Sasu Hovikaan ole poissuljettu vaihtoehto. JYP:lle tuottanee päänvaivaa murtaa Tapparan kivenkova lihasmuuri, siinä joukkueen yksi suurimmista vahvuuksista loistavien yksilöiden lisäksi.

Tapparan kausi ei ole varmasti ollut ihan sitä, mitä kirvesleirissä olisi haluttu. Sarja on kuitenkin äärettömän tasainen, mikään ei ole ratkennut ehkä kärki- ja jumbosijoituksia lukuunottamatta. Jokereita vastaan Tappara osoitti, että se kuuluu ilman muuta liigan kärkijoukkueisiin. Kunhan ongelmat saadaan ratkottua, Tapparalta on lupa odottaa edelliskauden tapaista jyräämistä.

Arvio ottelusta

JYP on takonut viimeisissä peleissään paljon maaleja, mutta myös oman pään nukahduksia on sattunut liikaa. Ehkä Oulun peliä lukuunottamatta puheet kahvakiekosta tuntuvat hieman kyseenalaisilta. Ei maaleja kahvaamalla tehdä. Toisaalta, "hyvällä" kahvaamisella maaleja ei myöskään päästetä. Kuten todettua, Tapparan peli on pienoinen arvoitus. Viimeisestä seitsemästä pelistä on tuloksena viisi tappiota ja kaksi voittoa. Tällä kertaa voidaan odottaa runsasmaalistakin kamppailua. JYP:n oman pään nukahdukset ja kova maalintekoprosentti yhdistettynä Tapparan maalivahtipelin arvoituksellisuuteen sekä vaarallisiin yksilöihin. Siinä aineksia runsasmaaliseen karkeloon. Et voi voittaa, ellet veikkaa...

» Lähetä palautetta toimitukselle