Hurrikaani kohtaa kirvesrinnat

LIIGA / Ennakko
Luonnonoikku ja teräase mittelevät paremmuudestaan tiistaina Hippoksella, kun nähdään todellinen neljän pisteen ottelu JYPin ja Tapparan välillä. Molemmat joukkueet voivat käytännössä olla jo varmoja kautensa jatkumisesta runkosarjan jälkeenkin; ottelussa on silti panosta.

JYP lähtee otteluun kaksijakoisin tuntein. Voittamalla Tapparan mahdollisuudet kotietuun säilyvät, tappio taas toisi vierasjoukkueen sarjataulukossa kiusallisen lähelle. Kotijoukkue saanee jalkeille lähes täyden kokoonpanon, ainoa varma poissaolija on pitkäaikaispotilas Jyri Marttinen, jonka paluu kaukaloon tämän kauden aikana näyttää yhä epätodennäköisemmältä.

"Jyp hockey team, taas pistää kiekon maaliin.."

Lauantaina pelikiellossa ollut Tomas Chlubna palaa tiistaina kokoonpanoon. Miehen ketsuppipullon korkki on ollut tiiviisti kiinni viime ajat, ja viikonlopun kierroksella Jihlavan jyrä saikin luovuttaa ligan maalikuninkaan paikan etevämmilleen. Tiistainakaan tuskin maalijuhlia nähdään, siksi paljon molempien joukkueiden pelitapa perustuu tarkkaan puolustuspeliin. JYPin maalinteko onkin ollut viime kierroksilla liigan heikointa. Tällä maalinteolla joukkue on toivevastus kenelle tahansa pudotuspeleissä. Kansakunnan on kummasteltava enemmän, taasko Jyppi tuulettaa..

Tappara – terästä vai taipuisaa alumiinia?

Jos on kotijoukkueen peli yskähdellyt uuden vuoden puolella, on vierasjoukkue parantanut otteitaan kuin se kuuluisa sika juoksuaan. Otteet ovat kuitenkin ailahdelleet ja vieläkin kirvesrinnat ovat viimekeväisestä dominoinnistaan kaukana. Vuoden jatkosopimuksen äskettäin solminut Esa Pirnes on ollut pirteällä pelipäällä ja saanut myös konkarisentterikollegansa Janne Ojasen ja Aleksandr Barkovin parantamaan otteitaan.

Mielenkiintoinen jyväskyläläisnäkökulmasta on myös Tapparan kokoonpano: yhteensä seitsemän pelaajaa nykyisestä Tapparasta on kiekkoillut aiemmin JYP-paidassa. Erityisesti Lasse Jämsenin esiintymistä uudessa seurassaan seurattaneen Hippoksella suurella mielenkiinnolla. Tapparan kannalta ensi kaudesta tulleekin mielenkiintoinen, kun valmennusohjat ottaa käsiinsä entinen JYP-käskijä Mika Saarinen. Hevosmiesten tietotoimiston mukaan Saarisen ja muutamien JYPistä Tapparaan siirtyneiden pelaajien välit eivät ole aivan ongelmattomat. Tässä vaiheessa kautta Tappara kuitenkin pelaa suurella sydämellä, tavoitteenaan JYPin selättäminen. Toivottavasti yleisö löytää sankoin joukoin tiensä jäähalliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle