Köyhien kohtaaminen

LIIGA / Ennakko
Jyväskylässä nähdään tänä iltana kahden pirteästi pelanneen pikkuseuran välinen kamppailu. SaiPa aloitti liigan hyvin, mutta on sittemmin hiipunut ja JYP:n huippujakso osui marraskuulle. Tämä peli saattaa näyttää suuntaa sille, millainen kevät joukkueille on tulossa.

JYP:n putket poikki - vihdoinkin

Kotijoukkueen putkista viimeinenkin, vieraspelien pisteputki, katkesi eilen Bluesia vastaan. Tätä ottelua ennen joukkue ehti pelata kahdeksan vierasottelua tappiotta ja nousta liigan kärkeen vieraspelien pisteissä. Kotipelien saldo ei ole ollut aivan yhtä hyvä, vaan JYP on niissä vain liigan keskikastia.

JYP:n suurin huolenaihe tällä hetkellä ovat alakerran loukkaantumiset. Kolme ehkä parasta puolustajaa eli Angel Nikolov, Jani-Matti Loikala ja Jyri Marttinen ovat sivussa ja korvaajat ovat nuoria ja kokemattomia. Tämän hetken seitsemästä pelaavasta pakista pelaa viisi ensimmäistä liigakauttaan, eikä tämä voi olla näkymättä kaukalossa.

Sputnikin lento hyytynyt

SaiPan peliote on hyvän alun jälkeen hävinnyt. Joukkue ei onnistunut voittamaan yhtään joulukuun kuudesta ottelustaan ja on pudonnut sarjataulukossa jo kahdeksanneksi. Tosin voitto JYP:stä nostaisi sen kuudenneksi, joten mitään ei vielä ole menetetty.

Joukkueen ehdottomalla johtotähdellä Vladimir Machuldalla on menossa vaikea aika. Tshekki on viimeksi onnistunut maalinteossa joulukuun ensimmäinen päivä HPK:ta vastaan ja tästä on aikaa jo viisi peliä. SaiPan materiaali ei ole niin leveä, että joukkue voisi voittaa illasta toiseen ilman ykköstykkinsä onnistumisia.

Toinen joukkueen perusongelma tällä hetkellä on puolustuspeli. SaiPa on päästänyt kuuden ottelun mittaisessa voitottomien otteluiden putkessa 25 maalia, mikä on ehdottomasti liikaa. Tähän kun yhdistää maalivahtien torjuntaluvut - keskimäärin 37 kertaa ottelussa - huomaa, että joukkueen maalia kohti on päästy viime peleissä laukomaan keskimäärin yli 40 kertaa. Tämä on keskiarvoksi todella korkea luku ja kertoo siitä, ettei SaiPa ole pystynyt juuri edes hallitsemaan kenttätapahtumia viime aikoina.

Käännekohdat

SaiPan henkinen kantti ei välttämättä ole paras mahdollinen tällä hetkellä, joten maali tai pari pelin alkuun JYP:lle voi olla vierasjoukkueelle kohtalokasta. Mikäli SaiPan puolustus ei pelaa aikaisempia otteluita paremmin eikä maalivahti yllä unelmapeliin, tekee JYP:n hyökkäys leveydellään tarvittavat maalit. SaiPan mahdollisuus taas piilee ehdottomasti JYP:n puolustuksen kokemattomuudessa - jos maalipaikoista kyetään rankaisemaan hyvällä prosentilla eikä JYP:n maalinteko kulje, on vierasvoitto lähellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle