Ennenaikainen kliimaksi Jyväskylässä?

LIIGA / Ennakko
JYPillä on lauantaina mahdollisuus juhlia välieräpaikkaa.
Kuva © Turo Ulvinen - www.thudesign.com
JYP ja SaiPa kohtaavat viidennen kerran Jyväskylässä lauantaina. Asetelma on selvä: JYPin voitolla sarja saa yllättävän nopean lopun, kun taas SaiPan voitolla sarja jatkuu maanantaina.

Lähes kukaan ei uskonut sarjan olevan tilanteessa 3−1 neljän pelin jälkeen. Läpi sarjan ottelua näennäisesti hallinnut joukkue on poistunut kaukalosta tyhjin käsin, ja tämä on sopinut JYPille parempi.

JYP on onnistunut pääosin pelaamaan tylympää kiekkoa ja pysymään kiinni omassa pelissään SaiPaa paremmin. Lappeenrantalaiset ovat pelanneet rohkeammin ja aktiivisemmin useissa otteluissa, mutta palkinto maalien muodossa on jäänyt saamatta.

Historia pitää JYPin jatkoonmenoa todennäköisempänä kuin kuudetta peliä Lappeenrannassa maanantaina. JYP on voittanut 11 kertaa 16:ssa pelissä, kun sarja on ollut ensimmäistä kertaa katkolla.

Kumpi on maltillisempi?

Varsinkin kahdessa edellisessä ottelussa kärsivällisesti puolustanut joukkue on lopulta voittanut. Trapin pelaaminen keskialueella on molempien joukkueiden hyökkäyspelille suurta myrkkyä.

Tällaista peliä voidaankin odottaa SaiPalta. JYP tulee todennäköisimmin antamaan kovaa painetta SaiPan virheherkille puolustajille, mikä on ollut näkyvä elementti läpi sarjan.

Mielenkiintoisin taktinen elementti lauantain ottelussa onkin se, että jatkaako Pekka Tirkkonen hänen valmennusideologialleen epätyypillisten viivelähtöjen viljelyä. Näitä nähtiin torstain ottelun loppupuolella runsaasti.

Maalintekotehokkuus

JYP on ollut jokaisessa voitollisessa ottelussaan käsittämättömän tehokas. Esimerkiksi torstain ottelussa joukkueelle siunaantui viisi hyvää maalipaikkaa, joista hurrikaaniryhmä iski neljästi.

Tehojen löytämistä odotetaan myös sputnikien puolelta. David McIntyren johtama ketju on onnistunut iskemään vain yhden maalin, mikä on "yhden ketjun joukkueelle" katastrofaalinen tulos.

Kun muistetaan, että leveä rintama hyökkäyspäässä on pudotuspeleissä elintärkeää, JYPin uskoisi voittavan katkaisuottelun. SaiPan puolelta yli yhden tehopisteen on yltänyt vain kolme pelaaja, kun jyväskyläläisten riveistä näitä pelaajia löytyy kymmenen kappaletta.

Seuraa Heitä

Janne Tavi #40 | Karlskoga

Laitahyökkääjä

Tavi on ollut JYPin heikoin lenkki tässä sarjassa. Jyväskyläläiset toivovatkin, että torstain ylivoimaosuma avasi hyökkääjän peliä.

Chad Rau #17 | Glasgow Clan

Hyökkääjä

Make it or break it. Tulosta on tultava heti.

» Lähetä palautetta toimitukselle