Kääntyykö kurssi vihdoin?

LIIGA / Ennakko
Lahden Pelicans saapuu tänään Jyväskylään seitsemän ottelun mittainen voitoton putki takanaan. Valmentajanvaihdoskaan ei ole toistaiseksi joukkuetta auttanut, sillä Petteri Hirvosen lähdön jälkeen joukkue on kerännyt tililleen kahdesta pelistä yhtä monta tappiota. Joskus joukkueen on voitettava – tapahtuuko se tänään?

Illan ottelussa molemmat joukkueet ovat keskellä melkoisia vaikeuksia. Pelicansilla vaikeudet ovat pelillisiä ja henkisiä johtuen lukuisista tappioista, JYPillä loukkaantumiset vaivaavat edelleen melkoisesti. Näistä lähtökohdista ei välttämättä kovin viihdyttävää kiekkoiltaa synny, mutta sai pisteet sitten kumpi tahansa, ne tulevat varmasti tarpeeseen.

Kotijoukkueen loukkaantumislistassa ovat tällä hetkellä pitkäaikaispotilas Jani-Matti Loikala, vielä jonkin aikaa leikkauksen takia sivussa oleva Tommi Kovanen, kylkivammasta kuntoutuva Harri Sillgren, nivusvaivainen Kimmo Pikkarainen sekä uusimpana Alexandre Tremblay. Juuri vauhtiin päässyt kanadalainen lensi lauantaina Kärppiä vastaan koukkaamisen takia kovalla vauhdilla päin laitaa ja joutuu nivusleikkaukseen. Toipumisennuste on kaksi kuukautta.

Jokunen loukkaantunut pelaaja on kuitenkin saanut itsensä myös kuntoon. Maalivahti Tero Leinonen palaa tämän illan ottelussa kokoonpanoon, kuten myös puolitoista viikkoa sitten kiekon suuhunsa saanut nelosketjun hyökkääjä Valtteri Tenkanen. Pierre-Claude Drouin on olkapäävaivainen, mutta pystyy pelaamaan.

Pelicansin maalinteko tökkii

Lahden Pelicansin koko alkukausi on ollut melkoista tuskien taivalta. Joukkue on pystynyt ottamaan vain kaksi voittoa tällä kaudella, joten ei ole ihme, että se on sarjataulukossa viimeisenä. Suurinumeroisia tappioita ei joukkoon mahdu, mutta niukkojen tappioiden tai tasapelien kääntäminen niukoiksi voitoiksi ei tunnu ryhmältä onnistuvan millään.

Pelicansin suurin ongelma tällä kaudella on ollut maalinteko. Tasan kahden tehdyn maalin ottelukeskiarvolla on melkoisen vaikea voittaa otteluita. Yritystä joukkueelta ei puutu, mutta tulosta ei tunnu millään syntyvän. Koko kauden vaivanneesta ongelmasta on jo kasvanut merkittävä.

Jari Kauppila on joukkueen tähtenä kantanut suuren vastuunsa ja viimeistellyt seitsemän kertaa. Kauppilan jälkeen kuitenkin on tyhjää, sillä seuraavaksi parhaat maalintekijät ovat osuneet vain kolmesti tällä kaudella. Esimerkiksi vastustaja JYPillä on riveissään seitsemän pelaajaa, jotka ovat tehneet neljä maalia tai enemmän.

Petteri Sihvosen saapuminen joukkueen päävalmentajaksi ei toistaiseksi ole vaikuttanut tuloksellisesti joukkueen otteisiin. Jonkinlainen piristysruiske, edes lyhytaikainen, on valmentajanvaihdoksesta kuitenkin pakko tulla.

Avainasiat

Maalinteko on suurin yksittäinen asia, joka erottaa nämä joukkueet tällä hetkellä. JYP on tehnyt sarjassa eniten maaleja ja Pelicans vähiten, ja joukkueet ovat ensimmäisenä ja viimeisenä myös viimeistelytehokkuudessa. Pelicansin täytyy pystyä painostamaan ottelua ja voittamaan laukaukset, jolloin sen voitto on todennäköisempi.

Luultavampaa on kuitenkin, että Pelicans lähtee puolustamaan vimmatusti omaa maaliaan ja yrittää tällä kertaa tehdä maalit paikoista, joita sille ottelussa varmasti tulee. Liigassa eniten maaleja päästänyt JYPin puolustus täytyy pistää lujille, sillä hyökkäyksen nollille jääminen on erittäin epätodennäköistä.

Pelicansin rivistössä luistelee uutena miehenä illan ottelussa HIFK:n laitahyökkääjä Carlo Grünn. Grünnin kaltaisesta pelaajasta voi olla paljonkin apua Pelicansille, sillä liikkuvia ja kiekollisia hyökkääjiä ei joukkueen riveissä liiaksi ole.

» Lähetä palautetta toimitukselle