Alavireisten kohtaaminen

LIIGA / Ennakko
Torstai-illan kamppailussa Hippoksella nähdään kaksi varsin eri tilanteissa olevaa joukkuetta. Pelicansille kauden loput pelit ovat enää muodollisuus, kotijoukkue JYP sen sijaan pelaa vielä kotiedusta ja playoff-vastustajasta.

Ennen viime kautta JYP ja Pelicans veikattiin jämäsijoista kilpaileviksi pikkuseuroiksi. Silloin toinen onnistui olemaan kauden yllättäjä, ja tällä kaudella on toisen vuoro. JYP onnistuisi Pelicansin voittamalla parantamaan rutkasti asemiaan viidenteen sijaan, joka olisi sen paras runkosarjasijoitus todella moniin vuosiin.

Kadonnut: peliote

JYP on aiheuttanut faneilleen huolta pelaamalla juuri pudotuspelien aikaan kauden pisimmän heikon jaksonsa. Tiukassa pelitahdissa on tullut monta maalintonta kamppailua eikä pistetilikään ole karttunut enää entiseen tahtiin. Viime viikon loppu herätti kuitenkin toiveita paremmasta – taisteluvoitto TPS:stä oli elintärkeä, ja kampoihin pistäminen sarjakärki HPK:llekin antoi uskoa tulevaisuuteen.

JYP:n pistetahdin hiipuminen on suoraan verrannollinen parhaiden maalintekijöiden hyytymiseen. Tomas Chlubna on viimeksi maalannut tv-ottelussa IFK:ta vastaan kuukausi sitten, eikä Tuomas Pihlmanin edellisestä maalista ole kovin paljoa vähempää aikaa. Joukkueen menestyksen kannalta olisi elintärkeää, että yhteinen sävel näiden maalintekijöiden kanssa löytyy viimeistään pudotuspeleissä.

Jo joutui armas aika...

Lahden Pelicansin alavireinen kausi päättyy odotetusti jo runkosarjan jälkeen. Pelejä on jäljellä enää kolme ja pelaajien katseet ovat seuraavassa kaudessa. Jotkut joukkueet, kuten Ässät ja Ilves, ovat jatkomahdollisuutensa menetettyäänkin pelanneet hyvin ja ottaneet pisteitä paremmiltaan, mutta Pelicans ei tässä juuri ole onnistunut. Joukkue on viimeksi voittanut helmikuun puolivälissä ja sen jälkeisistä viidestä ottelusta on saaliina vain tappioita.

Pelicansin alavireen syy on yksinkertainen: peleillä ei enää ole panosta ja joukkueen vähät ratkaisijat on myyty muualle. Tähtien tilalle nostetut nuoret pelaavat yritteliäästi, mutta kokemattomuus näkyy virheinä ja terävyyden puutteena.

Ratkaisun hetket

Ei liene epäselvää, kumman tämä ottelu pitäisi voittaa. JYP tarvitsee pisteet ja sen tarvitsisi saada pelinsä kuntoon. Maaliton putki kotona on venynyt liian pitkäksi, ja se olisi tässä ottelussa aika katkaista, ettei taakka paina selkää enää tärkeämmissä peleissä. Lähes koko JYP:n joukkue oli eilen katsomassa Diskoksen murskavoittoa Suomi-sarjan playoffeissa. Ehkä pikkuveljen maalintekoharjoituksista jäi jotain käteen liigajoukkueelle, ja peli kulkee tänään paremmin.

Pelicans voi käyttää hyväkseen perinteiset altavastaajan hyödyt kuten paineettomuuden. Jos ei JYP saa hallintaa ja maaleja aikaan heti pelin alussa, kotiyleisö ja joukkue sen myötä voi tuskastua ja Pelicans tehdä tilanteen vaikeaksi alkamalla rikkoa peliä.» Lähetä palautetta toimitukselle