Alavireisten finalistien kohtaaminen

LIIGA / Ennakko
Tätä haluttaisiin nähdä jälleen Hippoksella.
Kuva © Eriikka Hienola
Viime keväänä Pelicansin ja JYPin kesken pelattiin värikäs finaalisarja. Kuluva kausi on mennyt JYPiltä aavistuksen paremmin, mutta silti molempien otteet viime viikkoina ovat olleet vaisuja.

Kotijoukkue JYP on sarjan kärkipäässä, mutta peliesitykset eivät ole sarjan alun jälkeen antaneet aihetta hurraamiseen. Lokakuun puolen välin jälkeen tilillä on ainoastaan kaksi voittoa, Bluesista ja SaiPasta, ja etenkin kotona Hippoksella otteet ovat olleet hämmästyttävän vaisuja. Edellisessä pelissä JYP kävi häviämässä suorastaan aneemisella esityksellä Helsingissä HIFK:lle 1-3 ja joukkueen ykköstähdet Eric Perrin, Rich Peverley ja Ramzi Abid vaikuttivat erittäin turhautuneilta kuluttaen lähinnä jäähypenkkiä.

Löytääkö JYP kadonneen vireensä?

JYPin pelistä on vaikuttanut puuttuvan se tuttu energia ja henki, joilla JYP on kääntänyt tiukkoja pelejä voitokseen jo muutaman kauden ajan. Taklaukset lasketaan yhden käden sormilla eikä JYPin pelaajilta ole nähty sellaisia suorituksia, joilla joukkueen ja yleisön saisi heräämään. JYPillä onkin nyt erityisesti kotiyleisön silmien edessä kasvojenpesun paikka, sen verran vaisuja otteet ovat kotona olleet.

Vastustaja Pelicans kärsi JYPin tavoin kevään finaalien jälkeen kovia menetyksiä ja menetti myös lähes kaikki kirkkaimmat tähtensä ja parhaat pistemiehensä. Menetysten paikkaaminen ei ole onnistunut aivan täysin, sillä kovin odotuksin Lahteen saapunut Angelo Esposito on kerännyt vaivaiset 3+3=6 pistettä ja kokeneet Timo Pärssinen ja Jari Kauppila ovat kunnostautuneet lähinnä tehotilaston miinuspuolella. Viime keväänä väläytellyt Radek Smolenak on pelannut hyvällä tasolla, mutta tarvitsee ehdottomasti lisää apuja muulta joukkueelta.  Päävalmentaja Kai Suikkanen kertoi kuitenkin edellisen ottelun jälkeen (TPS 1-3), että Pelicans pelasi periaatteessa hyvän pelin, mutta luovutti voiton vieraille erikoistilanteissa.

JYP saa otteluun mukaan loukkaantumisesta kärsineen puolustaja Mikko Kaltevan. Isokokoisen Kaltevan rauhallista peliä takalinjoilla onkin kaivattu, sillä JYPin puolustus on viime kierroksilla ollut omituisen heikossa vireessä.

Seuraa Heitä

Mikko Kalteva #7 |

Puolustaja

Kaltevan paluuta JYPin puolustukseen on odotettu. Pystyykö isokokoinen pakki tuomaan JYPin puolustamiseen lisää jämäkkyyttä?

Pekka Jormakka #25 |

Laitahyökkääjä

JYPin oma kasvatti ei saanut JYPissä kunnon vastuuta, mutta Pelicansissa peli on kulkenut ja Jormakka löytyy Pelicansin pistepörssin toiselta sijalta. Pureeko oma koira JYPiä?

» Lähetä palautetta toimitukselle