BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Tarjolla pikainen paluulippu pistejunaan

LIIGA / Ennakko
Jyväskylässä lähdetään kuumaan paikalliskamppailuun äärimmäisen mielenkiintoisista asetelmista. JYP ja KalPa putosivat molemmat pistejunan kyydistä yllättävästi perjantain kamppailuissaan. Kumpi onnistuu paluulippunsa lunastamisessa?

Kuntokäyrät

Vielä ennen perjantain otteluitaan joukkueet keikkuivat kuntopuntarin kärkisijoilla. KalPa oli saalistanut huimat kuusi peräkkäistä voittoa ja hallitsi piikkipaikkaa liigassa. Jokerit komeasti tiistaina kukistanut JYP matkasi sekin huimassa pisteputkessa.

Perjantaina molemmat kokivat kuitenkin yllätystappiot. Kärpät kukisti vaisusti puolustaneen KalPan vieraissa selvästi 1-4. JYP sen sijaan sai kokea ex-valmentajansa Risto Dufvan koston, kun Tappara otti niukan 3-2 voiton hurrikaanipaidoista.

Joukkueet lähtevät otteluun siis poikkeuksellisenkin samankaltaisista lähtökohdista, joten pelistä voi povata ilman sen suurempia selittelyjä erittäin tasaista vääntöä.


Kuinka onnistuu loukkaantumisista kärsivän JYP-puolustuksen luutiminen?

Ratkaisun paikat

Joukkueiden kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Hippoksella KalPa otti helpon voiton hengettömästä JYPistä. Tällä kertaa vastaanotto tulee olemaan kuopiolaisille vaikeampi, sillä hyökkäyspelaamiseensa uudenlaista vireyttä löytänyt JYP tulee olemaan huomattavasti avausottelua terävämmässä vireessä.

Maalivahtien taistelu herättää erityistä mielenkiintoa. Molemmilla joukkueilla on heittää kentälle huippuvireiset, perjantaina levänneet, veräjänvartijat. JYPin kertaalleen tällä kaudella nollannut Ari Ahonen tulee jälleen olemaan vaikeasti ohitettava. Samaa voidaan kuitenkin sanoa Jokereita vastaan upeasti torjuneesta Joni Myllykoskesta, jonka vireystila on myös kohdillaan.

KalPan puolustus oli perjantaina helisemässä Kärppiä vastaan ja tämän myönsi myös päävalmentaja Tuomas Tuokkola. Helpotusta tuskin on tiedossa hurrikaanipaitojakaan vastaan, vaikka Tapparaa vastaan joukkue ei ollut aivan terävimmillään maalinteossa. Avainpelaajien onnistumiset edellisissä otteluissa takaavat kuitenkin positiivista värinää JYPin lähtökohtiin.

JYPin puolustus on kokenut kovia loukkaantumisten muodossa, mutta onneksi Kristian Näkyvä on osoittanut pystyvänsä jakamaan miehekkäästi vastuuta Sami Vatasen kanssa hurrikaanipaitojen alakerran kiekollisena moottorina. Lisäksi hätäapu Mikko Viitanen on yllättänyt väkevillä otteillaan ja isännöinyt JYP-maalinedustaa väkevästi.

Kotiyleisönsä paremmin tiistaina taaksensa saaneen JYPin ei tälläkään kertaa tarvitse luistella puolityhjien katsomoiden eteen, sillä paikallisvastustaja sytyttää alkukauden jäähdytelleen jyväskyläläisyleisönkin varmasti liekkiin. Huutomyrskyn Hippoksella aiheuttavat myös äänekkäät kilpipaitojen kannattajat, joita saapuu totutusti Jyväskylään runsaasti.

Kokoonpanot

JYPin sairastupa on täyttynyt puolustajilla. Arto Laatikainen, Antti Jaatinen ja Yohann Auvitu ovat jokainen muutamia viikkoja sivussa. Erityisesti Laatikaisen poissaolo kirpaisee alakerran vahvuutta todenteolla. Joni Myllykoski tekee paluun maalille. Kolmos- ja nelosketjuissa saatetaan jälleen nähdä muutoksia. Sen sijaan kärkiketjut ovat olleet jo usean pelin ajan koskemattomat.

KalPa joutuu edelleen tulemaan toimeen ilman omistaja kapteeniaan Sami Kapasta sekä puolustaja Jussi Timosta. Alkukauden upeasti pelannut Ari Ahonen luistelee lepovuoronsa jälkeen takaisin tolppien väliin.


Hiljentääkö Ari Ahonen jälleen Hippoksen?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

JYP M S P
1.Éric Perrin 3 3 6
2.Harri Pesonen 2 2 4
3.Sami Vatanen 1 3 4
4.Jani Tuppurainen 2 2 4
5.Juha-Pekka Hytönen 2 2 4
KalPa M S P
1.Tuomas Kiiskinen 2 4 6
2.Sakari Salminen 2 2 4
3.Jasse Ikonen 0 3 3
4.Jyri Junnila 0 3 3
5.Matti Koistinen 2 0 2

» Lähetä palautetta toimitukselle