Joko olisi JYPin vuoro?

LIIGA / Ennakko
Lauantai-illan kamppailusta ei panosta puutu. Kuopion ylpeys KalPa hamuaa runkosarjan voittoa, kun kotijoukkue JYP taistelee vielä tiukasti kärjen takana pudotuspelien kotiedusta äärimmäisen tasaisessa sarjassa.

Kuntokäyrät

Jännitysnäytelmän ennakkoasetelmat ovat kihelmöivät. Suoralla voitolla kummatkin joukkueet olisivat jo hyvin lähellä tavoitteitaan, kun illan koitoksen jälkeen runkosarjaa on jäljellä enää kaksi ottelukierrosta.

Jyväskyläläisten peli ei ole ollut aivan uomissaan viime aikoina. JYP-käskyttäjä Jyrki Aho on peräänkuuluttanut tylyyttä omiltaan. Ehjän 60-minuuttisen pelaaminen on ollut jyväskyläläisille vaikeaa.

Viikko sitten hurrikaanin ote kirposi johtoasemassa kotona Lahden Pelicansia vastaan. Tylyys loisti poissaolollaan seuraavassakin pelissä Helsingissä flunssa-aallon heikentämän HIFK:n vieraana. Helsinkiläiset kampesivat voiton vaisusta JYPistä luvuin 2–1.

Jyväskyläläisjoukkue sai kuitenkin hieman balsamia haavoihinsa, kun se onnistui kukistamaan torstaina Lukon Raumalla – tosin lähinnä Sami Vatasen ja Eric Perrinin yksilötaitojen ansiosta. Voitto oli kuitenkin koko joukkueen itseluottamuksen kannalta tärkeä, koska se onnistui nousemaan takaa-ajoasemasta rinnalle ja voittoon viimeisessä erässä.


Onko Aho saanut loihdittua joukkueeseensa tarpeeksi tylyyttä tähän otteluun?

JYPin selkeänä ongelmana on ollut viime peleissä ratkaisurintaman kapeus. Ainoastaan hyökkäysvitja Jani Tuppurainen – Perrin – Harri Pesonen on ollut tehokas vastustajan päädyssä.

KalPan viikko on sujunut tuloksellisesti mukavissa merkeissä. Tiistaina HPK oli sarjakärkeä vastaan täysin vastaantulija, kun kuopiolaiset rökittivät ritarinutut Hämeenlinnassa lukemin 2–8.

Torstaina Kuopiossa sinnikkäästi taistellut Espoon Blues tarjosi huomattavasti tiukemman vastuksen. Lukemiksi kirjattiin lopulta 3–1, kun huimassa maalivireessä porskuttava Jasse Ikonen iski alivoimalla kaksi sekuntia ennen päätössummerin törähdystä espoolaisten tyhjään rysään jo kuudennen osumansa viiteen viime peliin.

Ratkaisun paikat

Aiemmilta liigakausilta tuttu isoveli–pikkuveli-asetelma on kääntynyt päälaelleen. KalPa on ollut tällä kaudella JYPille pitelemätön vastustaja. Savolaiset ovat voittaneet kauden kaikki aiemmat neljä paikalliskohtaamista suorastaan ylivoimaisella maalierolla 12–2.

Rakkaan paikallisvastustajan, kotiyleisön, revanssin maun ja tuikitärkeiden sarjapisteiden luulisi auttavan hurrikaanihengen löytämisessä tähän otteluun. Tällaisessa tilanteessa joukkueen kantti mitataan, ja lataus voi läikkyä helposti ylikin.

Mikäli JYP pystyy pelaamaan ehjän ottelun kaikilla ketjuillaan ja se saa rytmittää peliä kotikaukalossaan, sillä on hyvät saumat kaataa kuopiolaisjoukkue. Yhden hyökkäysketjun panoksella sarjakärkeä ei kuitenkaan kukisteta.

KalPa ei ole pelillisesti ollut aivan niin huippuiskussa, kuin kauden syyspuoliskolla. Helmikuu oli kuopiolaisille todella vaikea. Lahden Pelicans on päässyt aivan KalPan kantaan ja mukaan runkosarjan voittokamppailuun. Pisteitä maaliskuun peleistä on taas kertynyt, mutta vastustajat eivät ole olleet aivan kovimpia.

Nyt kuopiolaisten vastustajana on ärsytetty hurrikaaniryhmä, jolla motivaatiota riittää ennakkoasetelmien perusteella yllin kyllin.

Kokoonpanot

JYPin sairastuvalla jatkaa Pavel Skrbek. KalPalta puuttunee yhä Sami Kapanen, mutta aivotärähdyksestä toipunut puolustaja Adam Mashur palaa kokoonpanoon. Puolustaja Matti Koistinen puolestaan jää aivotärähdyksen takia sivuun. Ryan Lannon on sivussa koko loppukauden. Kuopiolaisten maalissa jatkaa Mikko Koskinen.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

JYP M S P
1.Sami Vatanen 0 8 8
2.Jani Tuppurainen 1 6 7
3.Harri Pesonen 4 2 6
4.Éric Perrin 3 2 5
5.Kristian Näkyvä 1 3 4
KalPa M S P
1.Tuomas Kiiskinen 1 6 7
2.Sakari Salminen 2 4 6
3.Jasse Ikonen 4 1 5
4.Jukka Hentunen 2 2 4
5.Tommi Jokinen 1 3 4

» Lähetä palautetta toimitukselle