Revanssin paikka

LIIGA / Ennakko
Edellisen kotipelinsä murskalukemin hävinnyt JYP saa lauantaina yrittää kasvojenpesua kotiyleisön edessä, kun vastaan asettuu neljän pelin voittoputkessa porskuttava Oulun Kärpät.

JYP romahti taas

Ailahtelevasti pelannut JYP pelasi HPK:ta vastaan tiistaina jälleen heikosti monen hyvän ottelun jälkeen. Suoritustason ailahtelu lienee kysymysmerkki lähes kaikille, koska valmentaja Matti Alatalokaan ei ottelun jälkeen osannut kuin ihmetellä pelin huonoutta. Tiistaina osasyy löytyi myös tolppien välistä, jossa Tero Leinosen esitykset eivät tällä hetkellä ole lähelläkään sitä tasoa, mitä Leinoselta viime keväänä nähtiin. Kun Juha Pitkämäki on poissa vielä jonkin aikaa, saatetaan maalissa kokeilla A-juniorien ykkösmaalivahtia Tommi Tervoa. Tervo on vasta 18-vuotias, mutta ikäluokkansa lupaavimpia maalivahteja.

Maalivahti on kotijoukkueen pelissä avainasemassa senkin puoleen, että pelkkä puolustuksen tiiviys ei Kärppien hyökkäystä vastaan riitä. Ellei pohjoisen pojilla ole poikkeuksellisen huono päivä, saa JYP:n alakerta venyä parhaimpaansa, jos pisteistä meinataan taistella.

Kärpillä putki päällä

Kärpät on alkukauden hapuilun jälkeen saanut vähitellen rivejään kuntoon. Joukkue johtaa liigan tehtyjen maalien tilastoa ja on noussut jo sarjataulukon kolmossijalle. Hyökkäystä heikompana pidetty puolustuskin on vahvistunut hiljattain, kun NHL-veteraani Drew Bannister solmi sopimuksen oululaisten kanssa. Bannister pelaa nyt toisen ottelunsa Kärppä-paidassa.

Kärppien hyökkääjien taitotaso on niin paljon edellä JYP:n vastaavaa, että rutiinisuorituksella Kärpät pystyy tekemään riittävän määrän maaleja. Tosin ailahteluakin on havaittavissa – esimerkiksi tiistaina Kärpät voitti Ilveksen vain 2-1. JYP on murskatappioistaan huolimatta tehnyt jokaisessa tähänastisessa pelissään vähintään kaksi maalia, joten kahdella tehdyllä maalilla voittaminen voi tehdä Kärpille tiukkaa. Enempään olisi pystyttävä.

JYP:n mahdollisuudet pelissä piilevät tarkan puolustuspelin lisäksi asenteessa. Jos tässä pelissä ei jokainen pelaaja halua näyttää kotiyleisölle parastaan, ei tätä voi kuin ihmetellä. Edellinen Kärppä-peli ja edellinen kotipeli tiistaina olivat sellaisia nöyryytyksiä, että tässä olisi kaksinkertaisen revanssin paikka.

Fanitkin iskevät yhteen

Ennen ottelua pelataan JYP- ja Kärppä-fanien jo perinteeksi muodostunut syksyinen sählyottelu. Tässä ottelussa JYP on edellisvuosina ollut vahvempi lähinnä vierailijoiden ennen peliä ja jopa pelin aikana suorittaman nestetankkauksen vuoksi. Ottaako Kärpät sitten revanssin tässä ottelussa jää nähtäväksi, mutta tiukkaa vääntöä ja hienoja maaleja lienee luvassa joka tapauksessa. Ottelu pelataan Kuokkalan Graniitissa klo 14.00 – 15.30.

» Lähetä palautetta toimitukselle