Neljän pisteen ottelu

LIIGA / Ennakko
JYP:n ja Kärppien lauantaisesta kohtaamisesta ei panosta puutu. Kärppien voitto venyttäisi liigan neljännen ja viidennen joukkueen eron jo viiteen pisteeseen ja erottaisi pudotuspelien kotiedussa kiinni olevat joukkueet selkeästi omaksi ryhmäkseen. JYP:n kotivoitto taas pitäisi joukkueen edelleen tiukasti kärjen tuntumassa, mihin se joulutaukoa edeltäneessä pisteputkessa nousi.

Kotijoukkue ailahtelee taas

JYP on saalistanut joulutauon jälkeisistä kuudesta pelistä vain neljä pistettä. Suuresta tai edes pienestä kriisistä ei kuitenkaan voi puhua, sillä joukkue roikkuu edelleen sarjataulukon puolivälin paremmalla puolella, eikä suuria tappioita ole koettu. JYP on viimeksi hävinnyt yli kahdella maalilla lokakuun 15. päivä, joten kaikki tappiopelitkin ovat olleet tiukkoja.

Miten sitten kääntää tiukat pelit voitoksi? Yksittäistä lääkettä tähän ei ole, mutta monen osa-alueen pienikin paraneminen voisi tuoda suuren muutoksen. Viime peleissä maalipaikkoja on hukattu, kokematon puolustus tehnyt muutaman kohtalokkaan virheen ja maalivahti päästänyt muutaman helpon. Kaikki nämä osa-alueet ovat ihan kelvollisessa kunnossa, mutta pistetilin karttumiseen pitää tehdä asiat vielä vähän paremmin.

Kärpillä vaikeaa, mutta paranemaan päin?

Vierasjoukkue Kärpät päätti kauden pisimmän tappioputkensa – huimat kolme peliä – torstaina, kun se kaatoi Lukon kotonaan. Osasyyn tappioista voi laittaa joukkueen pitkän poissaolijoiden listan piikkiin, mutta eivät kaikki kentällä olleet pelaajatkaan parastaan esittäneet. Lauantain jälkeen ollaan paljon viisaampia sen suhteen, oliko Lukko-voitto vain hetkellinen piristyminen vai alkoiko siitä Kärppien uusi nousu.

Kärppien leveä hyökkäysmateriaali ottaa hyvänä päivänä selkeän voiton JYP:n vastaavasta. Monet Kärppien syömähampaista ovat kuitenkin mielialapelaajia, ja huonon päivän sattuessa esimerkiksi Andrei Potaitshukista ei ole joukkueelle mitään hyötyä.

Maalivahtivalinta aiheuttaa molemmille joukkueille päänvaivaa. JYP:n Juha Pitkämäki on pelannut pitkän putken maalilla, ja vahdinvaihdon paikka voisi olla esimerkiksi tänään. Kärppien Markus Korhonen on loukkaantuneiden kirjoissa, joten Niklas Bäckström jatkanee maalilla.

Kärppiä vastaan ei kotijoukkueen hyökkäys saa juuri paikkoja hukata eikä puolustus tehdä virheitä Kärppien liukkaita hyökkääjiä vastaan. Lukuunottamatta kauden ensimmäistä katastrofipeliä JYP on pelannut tasaisia otteluita Kärppiä vastaan, joten sellainen lienee odotettavissa tälläkin kertaa. Jos JYP syttyy taisteluun eikä Kärpät ole aivan terävimmillään, jäävät pisteet kotihalliin. Molempien pelatessa rutiinitasolla Kärpät taas jyrää maalin tai parin voiton.

» Lähetä palautetta toimitukselle