Mestarikandidaattien vauhdikas kauden avaus?

LIIGA / Ennakko
Vuorossa on kauden avauspeli. Meneekö lataus yli, vai kaivetaanko se voimavaraksi?
Kuva © Asko Veteläinen - http://www.askovetelainen.com
Se on vihdoin täällä. Liiga alkaa perjantaina myös Jyväskylän Hippoksella, kun vieraaksi saapuu kylmä viima pohjoisesta, Oulun Kärpät. Ottelu tarjoaa useita mielenkiintoisia paluumuuttajia kotoiseen sarjaamme Juhamatti Aaltosen ja Mikko Luoman johdolla.

Vierailija Oulun Kärppien valmistautuminen kauteen sujui ailahtelevasti. European Trophy -otteluista matkaan tarttui neljä voittoa ja neljä tappiota. Maalinteko on ollut ajoittain vaikeaa ja siihen varmasti lähdetään hakemaan korjausta Juhamatti Aaltosen johdolla. Lisäksi European Trophy tarjosi mielenkiintoisen tilastokummajaisen: kaikissa Kärppien voitto-otteluissa maalilla torjui Tomi Karhunen, kun taas tappioissa maalia vartioi kovalla hypellä Suomeen saapunut Jussi Rynnäs.

Kotijoukkue JYPin kauteen valmistavat ottelut puolestaan sujuivat varsin mallikkaasti. Kahdeksan European Trophy -kamppailua tuottivat kuusi voittoa ja kaksi tappiota. Näin hurrikaaninutut matkaavat myös joulutauolla Berliinin lopputurnaukseen jahtaamaan mainetta ja mammonaa Euroopan parhaan seurajoukkueen muodossa.

Illan molemmat joukkueet ovat lähes poikkeuksetta arvioitu taistelemaan aina mestaruudesta asti - eivätkä todellakaan suotta. Kumpikin joukkue on vahvistanut rivejään selvästi viime kauteen nähden.

Kärpät ovat kotiuttaneet esimerkiksi edellisten mestaruuksien takuumiehiä Aaltosen, Mika Pyörälän ja Lasse Kukkoksen johdolla. Taustatukea odotetaan myös petopaitojen seuraavalta sukupolvelta, kuten Kärppien harjoituskauden parhaalta maalintekijältä Joonas Kemppaiselta.

JYP ei materiaalinsa puolesta jää rannalle uikuttamaan. Jani Tuppurainen tuli jälleen johtamaan kotijoukkueen ykkösketjua Eric Perrinin rinnalle ja kiekkokiertolainen Mikko Luoma saapui Jyväskylään alakerran isännäksi. "Traktoreilla" on myös odotettavissa mustia hevosia nuoriso-osastolta Markus Nenosen johdolla.

Oman mausteensa kauden avaukseen tuovat myös molempien joukkueiden takana häärivät uudet pääkäskijät. Lauri Marjamäki on jo huomattavasti tunnetumpi kasvo kiekkokansalle JYPin päävalmentaja Marko Virtaseen verrattuna.

"Robottikiekoksi" usein nimitetty JYPin pelitapa on muuttunut kiekollisempaan suuntaan. Puolustajien aktiivinen pelaaminen on tullut entistä suurempaan rooliin. Harjoituskauden otteiden perusteella muutos on sopinut Keski-Suomen kiekkoylpeydelle.

Kokoonpanot

Kärpiltä sivussa varmuudella on Simon Suoranta. Myös Ben Maxwell on mahdollisesti sivussa. Jussi Rynnäs on aloittava maalivahti.

JYPiltä sivussa loukkaantumisen takia on vain pitkäaikaispotilas Jari Jääskeläinen. Maalilla aloittaa Tuomas Tarkki.

Seuraa Heitä

Joonas Kemppainen #23 | Kärpät

Keskushyökkääjä

Ollaan tunnettu enemmän alempien ketjujen sentterinä, mutta tämän kauden harjoitusotteluissa ottanut oivaa vastuuta myös maalintekijänä.

Markus Nenonen #28 | Oskarshamn

Laitahyökkääjä

Nuori pelaaja, jonka rannelaukaus tulee vielä tekemään monen maalivahdin refleksit naurunalaiseksi. Tuleeko kauden ensimmäinen maali jo heti kättelyssä?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

JYP M S P
1.Ossi Louhivaara 0 1 1
2.Ramzi Abid 0 1 1
3.Miika Lahti 1 0 1
4.Jani Tuppurainen 1 0 1
Kärpät M S P
1.Ivan Huml 1 1 2
2.Juhamatti Aaltonen 0 1 1
3.Julius Junttila 0 1 1
4.Lasse Kukkonen 0 1 1
5.Mikko Lehtonen 1 0 1

» Lähetä palautetta toimitukselle