Keski-Suomen ylpeys erikoisessa tilanteessa

LIIGA / Ennakko
Marko Virtasen ja JYPin tilanne on viime aikoina ollut tukala.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Perjantai-iltana Jyväskylässä on JYPillä kauden tähän asti tärkein ottelu. Suorasta pudotuspelipaikasta taistelevat isännät saavat vastaan runkosarjan tulevan voittajan Kärpät.

Asetelmat perjantain otteluun eivät paljon päinvastaisemmat voisi joukkueilla olla. Kärpät on käytännössä varmistanut jo runkosarjan voiton, vastaavasti JYP on viime aikaisilla esityksillä menettämässä paikkaansa kuuden joukossa.

JYP on kerännyt viimeisestä seitsemästä ottelusta kolme pistettä. Joukkue on voittanut viimeksi varsinaisella peliajalla kahdeksas helmikuuta, kun se voitti vieraissa Tapparan.

Keski-Suomen ylpeyden kompuroiminen runkosarjan loppumetreillä ei ole viime vuosilta tuttua. Se on saanut seurajohdon reagoimaan perin eriskummallisella tavalla. JYP-johto lähestyi kannattajiaan avoimella kirjeellä, jossa Kari Tyni julisti kaikkien "JYPiläisten" tyytymättömyyttä viime aikojen otteisiin.

Pelaajien reagointi tuohon julkituloon nähdään juuri perjantaina Kärppiä vastaan. Oletettavaa on, että yksikään JYP-pelaajista ei ole ainakaan puolivaloilla kentällä mukana.

Vaikka joukkueen ympärillä on leijunut huhuja valmennuksen ja pelaajien erimielisyyksistä, ei JYPin seurajohdon kannata painaa paniikkinappulaa. Periaatteessa joukkueen peli voi loksahtaa uomilleen minä hetkenä hyvänsä, vaikka viime viikkojen otteet eivät ole sellaista signaalia ilmoille tuoneet.

JYP tarvitsee ottelusta pisteitä todella kipeästi. Niskaan hengittää useita joukkueita, jotka voivat syöstä hurrikaanipaidat ulos kuuden joukosta.

Kärpät voi nauttia ja valmistautua pudotuspeleihin

Pohjois-Suomen kiekkoylpeys Kärpät on porskuttanut lähes koko kauden vakuuttavalla tavalla. Ero toisena olevaan Tapparaan on sen verran reilu, että vain täydellinen valonpimennys voisi viedä heiltä runkosarjan voiton.

Joukkue on niistänyt viimeisestä viidestä ottelusta neljä voittoa, eikä mitkään merkit viittaa siihen, etteikö tahti jatkuisi samana viimeisetkin ottelut.

Kärppälauman kokonaisvaltainen suorittaminen niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin on sillä tasolla, että joukkueella ei tarvitse olla edes huippuilta, jotta voittoja rapisee. Kun hyvän kenttäpelin taakse lisätään vielä Liigan yksi parhaista maalivahdeista, Juuso Rynnäs, ei tarvitse olla mikään kristallipallon ymmärtäjä nähdäkseen suurimman mestarisuosikin viitan majailevan Oulussa.

Kärpät kärsii juuri nyt loukkaantumisesta, mutta pudotuspelien alkaessa joukkueen otaksutaan olevan täydessä iskussa. Poissa kokoonpanosta JYP-ottelusta ovat Joonas Kemppainen, Mikko Lehtonen, Juha-Matti Aaltonen, Jussi Rynnäs ja Jari Viuhkola.

Vapautuneisuus vastaan paineet

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa ja kaikki ottelut ovat päättyneet Kärppien voittoon pistein 7-2.

Odottaa sopii, että JYP lähtee varsinkin ottelun alkuun kovalla paineella. Mustapaitojen viime aikojen tuskaisuus maalipaikoissa voi kuitenkin muodostua kompastuskiveksi.

Seuraa Heitä

Ossi Louhivaara #23 |

Laitahyökkääjä

Yhden kauden maaliennätys on jo syntynyt. Yksi harvoista valopilkuista JYPin leirissä viime aikoina.

Esa Pirnes #12 |

Keskushyökkääjä

Kokenut konkari on iskenyt seitsemässä pelaamassaan ottelussa kelpo tehot 3+2. Erinomainen lisä muutenkin vahvaan kärppälaumaan.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

JYP M S P
1.Ossi Louhivaara 2 1 3
2.Brian Salcido 0 2 2
3.Petr Hubacek 1 1 2
4.Anssi Löfman 0 1 1
5.Tuomas Pihlman 0 1 1
Kärpät M S P
1.Ben Maxwell 0 4 4
2.Esa Pirnes 2 2 4
3.Ivan Huml 0 3 3
4.Ville Pokka 1 1 2
5.Joonas Donskoi 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle