Jatkuuko shokkihoito?

LIIGA / Ennakko
Kärpät ja JYP jatkavat playoffsarjaa toisella osaottelulla tänään Hippoksella. JYP yllätti voitolla ensimmäisessä pelissä, ja nyt nähdään, herättikö avaustappio Kärpät pelaamaan.

JYP tarjoili keskiviikkona Oulussa kotijoukkueelle oppitunnin siitä, mikä merkitys keskittymisellä ja asenteella on pelin lopputulokseen. Juhani Tammisen aikakaudesta Oulussa on ilmeisesti jo liian kauan, kun kotijoukkue näytti unohtaneen yhden Tammisen kuuluisimmista fraaseista ”90% keskittyminen vastaa 50% suoritusta”. Juuri tällainen 50% suoritus Kärpiltä nähtiin keskiviikkona.

JYP sai pelinsä kuntoon

Muutamassa yössä oli ennen ensimmäistä playoff-kamppailua tapahtunut juuri se, mikä on JYP:n pärjäämisen elinehto pudotuspeleissä. Runkosarjassa ailahdelleet pelaajat, kuten Tomas Chlubna ja Pekka Poikolainen, pelasivat nimittäin juuri sitä kiekkoa, mitä heiltä on koko talvi odotettu. Ilmeisesti vasta pudotuspelit herättivät kokeneet pelaajat täyteen iskuun.

JYP kykeni keskiviikkona käyttämään maalipaikat erinomaisella prosentilla hyväkseen. Tämä on jatkossakin yksi JYP:n parhaita aseita. Kun yhden pelin perusteella Kärppien parhaiden pelaajien mielialapelaaminen näkyy jatkuvan myös pudotuspeleissä, JYP voi pelillisesti alakynnessä ollessaankin voittaa otteluita juuri hyödyntämällä maalipaikat vastustajaa paremmin.

Kärppien vire on erittäin mielenkiintoista nähdä. Valmentaja Kari Heikkilä totesi keskiviikkoisen ottelun jälkeen, että suuriin muutoksiin ei yhden tappion perusteella ole aihetta. Valmennuksen on silti täytynyt teroittaa asenteen merkitystä joukkueelle, sillä keskiviikkoisen pelin perusteella se ei sille tunnu olevan itsestäänselvää. Oulusta Jyväskylään matkaavat bussilastilliset faneja eivät varmaankaan halua matkustaa yli kuuttasataa kilometriä vain nähdäkseen keskiviikon tapaan surffailevan kärppälauman.

Maalivahdit paljon vartijoina

Yksi pelin suurimmista mielenkiinnon kohteista on maalivahtipeli, jossa JYP:n Tero Leinonen otti keskiviikkona selkeän voiton Kärppien Niklas Bäckströmistä. Kärppien kakkosvahti Markus Korhonen on kokenut playoff-vahti ja pysäytti mm. Jokerien matkan muutama vuosi sitten, mutta on pelannut ailahdellen tämän kauden. Kokeileeko valmennus silti häntä tolppien välissä?

Myös JYP:n maalivahtitilanne on sikäli ongelmallinen, että kakkosvahti Juha Pitkämäki on loukkaantumisen vuoksi sivussa. Jos Tero Leinoselle sattuu jotain, kunnollista tuuraajaa ei ole.

Voittamalla tämän pelin JYP kasaisi paineet jo lähes täysin Kärppien niskaan. Kärpät tulee varmasti keskiviikosta sisuuntuneena kentälle, mutta JYP sai suuren annoksen itseluottamusta ja positiivista energiaa Raksilan vierasvoitosta. Tänään nähdäänkin jännittävä kamppailu, joka voi päättyä aivan miten tahansa.

» Lähetä palautetta toimitukselle