Toisella panosta, toisella ei

LIIGA / Ennakko
Lauantaina Jyväskylässä kohtaavat yhä jopa kotiedusta taisteleva JYP sekä runkosarjassa vankasti toisena majaileva Jokerit. Joukkueilla on siis otteluun kovin erilaiset lähtökohdat.

JYP sai lopulta myös kotonaan maalihanat kunnolla auki kohdattuaan torstain kierroksella Pelicansin. Erityisen ilahduttavaa oli, että kahden maalin tekijöinä kunnostautuivat viime aikoina unessa olleet Tomas Chlubna ja JYP:n kanssa 1+1-jatkosopimuksen allekirjoittanut Tuomas Pihlman.

Pelicansin kannalta ottelulla ei ollut suurempaa merkitystä, niinpä JYP korjasi helpon voiton keskinkertaisella peliesityksellä. Lauantain Jokerit-peli on asetelmiltaan jossain määrin samankaltainen, koska vierailijoille ottelulla ei tälläkään kertaa ole runkosarjan suhteen mitään merkitystä. Niinpä pisteitä yhä janoava JYP saattaakin korjata voiton jopa helposti. Jokerit on hävinnyt kaksi viimeisintä otteluaan melkoisen vaisuilla otteilla, mikä viittaa vahvasti siihen, että ajatukset ovat jo tärkeämmissä koitoksissa.

Mutta miten Jokerit käyttää peliä hyväkseen pudotuspelejä ajatellen? Ottaako se ottelun tiukkana kenraaliharjoituksena, jolloin JYP saa tehdä töitä tosissaan, ettei joudu häpeään kotiyleisönsä silmissä? Joukkueet ovat keventäneet fyysistä harjoitteluaan saadakseen pelaajille kuntohuipun aikaiseksi ratkaisupelien lähestyessä. Sillä saattaa olla vaikutusta pelin tasoon sitä parantavasti. Tylsän pakkopelin sijaan Hippoksella saatetaankin siis nähdä varsin vauhdikas kiekkoilta.

JYP:n olisi joka tapauksessa syytä vielä taistella vahvalla otteella. Peli olisi hyvä saada joulua edeltäneeseen uomaansa. Koska joukkue on kokematon, pudotuspeli-ilmeen esiin taikominen ei ole yhtä helppoa kuin kokeneelle Jokeri-laumalle, siksi nyt on viimeinen tosipaikka löytää se. Vaikeuksia JYP:lle tuottaa jälleen kerran puolustuksessa sattuneet pienet haverit, kun Petri Virolainen potee nilkkaansa ja Jari Korhonen olkapäätänsä. Kummankin pelaaminen lauantaina on epävarmaa.

Jokereiden materiaalista ylivoimaa ei voi kiistää, mutta tällä kertaa voiton avaimet ovat vahvasti henkisellä puolella. Se on ainakin varmaa, että ennen peliä pelattavasta koti- ja vierasjoukkueen fanien välisestä sählyottelusta ei tunnelmaa puutu!

» Lähetä palautetta toimitukselle