Putki katkolla jälleen kerran

LIIGA / Ennakko
Viime aikoina vakuuttavia otteita kaukalossa esittänyt JYP saa tänä iltana vastaansa sarjaa johtavan Jokerit. Jokereilla on allaan yllättävät kaksi peräkkäistä tappiota. Tänään tulee JYP:lle todellinen mahdollisuus testata iskukykynsä kotiyleisön edessä.

Kaksitoista ottelua

Kotijoukkueella on alla jo kahdentoista pelin mittainen pisteputki. Viimeisin pisteetön kotitappio on lokakuun puolestavälistä, ja sen jälkeisten kuuden kotipelin maaliero on vakuuttava 25-15. JYP on kuitenkin noussut kamppailemaan liigan kärkisijoista lähinnä vieraspeliensä takia – vieraspelien taulukossa joukkue on kakkosena, vain pisteen perässä liigakärki Jokereita. Tiistainen peli Hämeenlinnassa oli jälleen osoitus JYP:n onnistuneesta vieraspelaamisesta, kun liikkuvan pelin ja tiukan puolustuksen avulla saatiin napattua piste hankalasta pelipaikasta.

JYP:n otteet perustuvat monen pelaajan profiilinnostoon sekä tasaiseen hyökkäykseen. Ratkaisupelaajia riittää kolmeen ketjuun, joista mikä tahansa pelipäällä ollessaan voi tehdä pelin voittoon tarvittavat maalit. Uhrautuvan, mutta ei kovin liikkuvan puolustuksen takana maalivahti Tero Leinonen on äitynyt hurjaan vireeseen. Leinonen on pelannut JYP:n neljä viimeisintä peliä ja saanut näissä peleissä torjuntaprosentikseen yhteensä 97,4%. Leinonen on veräjän suulla myös tänään.

Jokereilla harvinaiset kaksi tappiota

Vakuuttavasti alkukauden pisteitä kerännyt Jokerit on yllättäen hävinnyt kaksi viimeistä otteluaan. TPS pystyi lauantaina kaatamaan sarjajohtajan kotihallissaan 1-0 ja tiistaina Blues järjesti Jokereille ensimmäisen kotitappion viemällä pisteet Ilmalasta 1-3.

Niukkamaaliset tappiot kertovat siitä, että puolustus on Jokereilla edelleen rautaa. Maalinteko sitä vastoin tökkii, vaikka nimilistasta katsottuna voisi sanoa joukkueen hyökkäyksen olevan jopa puolustusta kovempi. Jokerit on tehnyt kolmessa viime ottelussaan yhteensä kaksi maalia – näillä maalimäärillä harvemmin voitetaan.

Mihin ottelu ratkeaa?

Jokerien puolustukseen perustuvasta taktiikasta johtuen saatetaan tänään nähdä Hippoksella sellainenkin harvinaisuus, että vierasjoukkue antaa pelin hallinnan JYP:lle ja kyttää vastaiskuja. Sinänsä tämä toki ei ole harvinaista vieraspelitaktiikkaa, mutta Jokereilta se olisi jotakin ennenkuulumatonta. Toisaalta jotain taktisia muutoksia on saatettu tehdä, sillä joukkueen kurssi olisi käännettävä.

Jokerit on ennakkosuosikki, mutta JYP:llä olisi nyt todellinen paikka näyttää epäilijöille henkinen kanttinsa ja kaataa Jokerit pelaamalla omaa peliään. Tämä vaatii kuitenkin täydellistä onnistumista puolustukselta, sillä Jokereilla taatusti riittää nälkää tähän otteluun. Avausmaalin merkitys nousee todella tärkeäksi, sillä JYP on viimeksi ollut pelissä häviöllä 31. lokakuuta HIFK:ta vastaan, eli johtoasemassa pelaaminen on helpottanut suuresti pisteiden keräämistä marraskuussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle