Ilme hakusessa

LIIGA / Ennakko
Jyväskylän Hippoksen perjantai-illassa kohtaa kaksi liigajoukkuetta, joiden otteita on tällä kaudella leimannut ailahtelu. Sekä JYP että Jokerit ovat tarjonneet kannattajilleen taisteluvoittoja ja niiden vastapainoksi heikompia esityksiä.

Viime kauden yllättäjäjoukkue JYP ei ole oikein saanut konettaan käyntiin tällä kaudella. Ainoa ehjä 60 minuutin taistelujakso sattui viime lauantain Tappara-peliin, ja kyseistä voittoakin avusti vahvasti vastustajan vaisuus. Jostain syystä viime kaudesta tuttu jatkuva taistelu ei ole ollut enää itsestäänselvyys, vaan liian usein joukkue on sortunut rutiinitason suorittamiseen, mikä ei näissä peleissä riitä.

Parista tappiosta huolimatta Jokerit on aloittanut kauden ihan kohtuullisesti. Luultavasti kukaan ei odottanutkaan, että joukkue oppisi Hannu Jortikan haluaman pelityylin parin kuukauden aikana, joten Jokerien sijoittumiseen keskikastiin on osattu varautua. Jortikan ammattitaidon sekä pelaajamateriaalin huomioonottaen Jokerien sijoitus tulee varmasti nykyisestä viidennestä sijasta nousemaan.

Jokereiden parhaimmistoa olevat Marko Jantunen ja Glen Metropolit ovat sellaisia nimiä, joita kotiyleisön kannattaa ottelussa seurata. Pitkältä Ruotsin visiitiltä palannut Jantunen oli liigan huippua lahden toiselle puolen lähtiessään ja tuntuu olevan sitä vieläkin. Maalin suulla Markus Helanen ja Pasi Häkkinen ovat Jokereiden lähihistorian nimettömin parivaljakko, mutta kaksikko on pystynyt kantamaan vastuunsa toistaiseksi aivan kelvollisesti.

JYP on väläyttänyt hetkittäin taistelua ja laajan materiaalin onnistumisia. Jokerien luulisi sytyttävän pelaajat näyttämään parastaan. Parhaimmillaan JYP kykenee luomaan kolmella kentällä jatkuvaa painetta vastustajalle, mutta puolivaloilla pelatessa painetta löytyy ainoastaan omasta päästä. Monilta joukkueen vakiopelaajilta nähtiin viime kaudella paljon parempia otteita - jostain syystä lämpiäminen on tällä kaudella tapahtunut hitaasti.

Jokerit lähtee peliin ennakkosuosikkina. Merkillepantavaa on kuitenkin se, ettei joukkue ole voittanut vieraissa vielä yhtään peliä tällä kaudella. Jos harjoitusottelut lasketaan mukaan, on Jokerit voittanut vieraissa ainoastaan Mestiksen HC Salamat. Runkosarjan kahdessa tähänastisessa vierasottelussa Jokerit on päästänyt yhteensä yhdeksän maalia. Jos joukkue antaa JYPinkin tehdä neljä tai viisi maalia, on vierasvoitto varsin kovan työn takana.

Rangaistusten määrällä ja ottelun tuomarilinjalla on tällä kertaa tavallista suurempi rooli. Jokereiden vierasylivoima on liigan parasta ja JYPin kotialivoima viidenneksi huonointa, joten jäähyilemällä JYP lahjoittaa melkovarmasti pisteet vieraille.

Jokereissa maininnan arvoinen on myös se seikka, että joukkueessa valmentaa entinen JYPin valmentaja ja pelaa peräti kuusi entistä JYPin pelaajaa. Lisäksi kentällä ovat veljekset eri joukkueissa - Ilari Filppula JYPissä ja Valtteri Filppula Jokereissa. Siteitä Jyväskylään siis Jokereilla riittää.

» Lähetä palautetta toimitukselle