Hurmosta Hippoksella

LIIGA / Ennakko
Jyväskylän hornankattila on lauantai-iltana tiedetysti kova paikka vierailijalle. Tunnelma Hippoksella on taatusti katossa, kun kevään kolmanteen välieräsarjan kohtaamiseen luistelee takaa-ajajana sarjan ennakkosuosikiksi aseteltu Helsingin Jokerit. Narrilauma tarvitsee tästä pelistä kipeästi voiton, sillä seuraavassa on muutoin jo veitsi kurkulla.

Ratkaisun paikat

Kärsivällisesti ja tunnollisesti omaa pelitapaansa toteuttanut JYP on voittanut kaikki kuusi pudotuspeliään. Jyväskyläläisten itseluottamus on varmasti tällä hetkellä paremmalla mallilla kuin jokeripakan.

Laukauksien eteen uhrautuva viisikkopuolustus ja huippuvireinen hurrikaaniveskari Riku Helenius ovat olleet vaikeita ohitettavia narrinutuille. Löytääkö Jokerit lääkkeitä kehnoon viimeistelyynsä? Jos JYP tekee ottelun avausmaalin mylvivän kotiyleisönsä tuella varsinaisella peliajalla, sen henkiset vaikutukset voivat olla pelin ja koko ottelusarjan kannalta ratkaisevia.

Jokerit on pelannut muuten erinomaista kiekkoa, mutta helsinkiläisten meno välierissä on kompastunut jo kahdesti karkeisiin yksilövirheisiin. JYP on rangaissut niistä armotta ja johtaa sarjaa 2–0. Narripaidat puolestaan eivät ole pystyneet viimeistelemään tarpeeksi tehokkaasti omista maalipaikoistaan. Tehojen tarpeen lisäksi on selvää, että Jokerien pitää myös päästä jo virheistään.


Piinallisen vaikea ohitettava, Riku Helenius.
Jussi Kivimäki

Erkka Westerlundin luotsaamien helsinkiläisten peliotteissa on ollut nähtävissä hermoilua, josta seuraa kentällä esimerkiksi huolimattomuutta. Viilipyttynä playoffit tähän saakka pelannut Jokerien konkariagitaattori ja showmies Jarkko Ruutu osoitti edellisessä kohtaamisessa Ilmalassa lämpenemisen merkkejä. Narrien menestyshaaveiden kannalta nyt lienee kuitenkin tärkeintä pitää fokus pelissä ja päät viileinä.

Ei JYPin tiivis viisikkopuolustuskaan täysin virheetöntä paineen alla ole, mutta riittääkö Jokerien potku vielä prässäämään itsevarmaa, liukasliikkeistä ja kovakuntoista hurrikaaniryhmää kotiluolassaan?

Kokoonpanot

JYP jatkanee samalla miehistöllä kuin aiemmissa kohtaamisissa. Hurrikaaninuttujen maalivahtipeluutuksesta ei kuitenkaan voi koskaan mennä takuuseen. Kokoonpanot pidetään tässä vaiheessa viimeiseen asti salaisuuksina.

Jokeriketjuihin voi tulla muutoksia. Narripuolustuksessa heikosti viime peleissä onnistunut kanadalainen Ross Lupaschuk saattaa tehdä tilaa esimerkiksi Nico Maneliukselle tai Tommi Kivistölle. Myös tähtihyökkääjä Teemu Pulkkisen nimi on pyörinyt Jokerien kokoonpanospekulaatioissa. Lopullinen kokoonpano ilmoitetaan vasta lauantaina iltapäivällä.

Muuta

Viimeisimmät ottelut, TOP5

JYP M S P
1.Jani Tuppurainen 2 3 5
2.Petr Hubacek 0 4 4
3.Miika Lahti 1 3 4
4.Tuomas Pihlman 1 3 4
5.Kalle Koskinen 0 3 3
Jokerit M S P
1.Teemu Eronen 1 3 4
2.Josef Boumedienne 1 2 3
3.Teuvo Teräväinen 2 1 3
4.Janne Lahti 1 1 2
5.Jarkko Ruutu 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle